Dit kun je verwachten van de intake met onze consulente.

Wat wordt er besproken tijdens intake kraamzorg?

Gevraagd door: Pieter Schwartsbach  |  Laatste update: 5 mei 2022
Score: 4.7/5 (33 stemmen)

De intaker bespreekt onder andere de volgende onderwerpen met je/jullie: kraamzorguren en verzekering: wat krijg je vergoed; Hoe het zit met meer of minder uren kraamzorg bij specifieke situaties zoals bijvoorbeeld kraamzorg na een keizersnede. rol en taken kraamverzorgster of na een adoptie.

Wat kun je verwachten van de kraam?

Ze helpt je met het in bad doen van jouw baby, het verschonen van de luier, het aan- en uitkleden, de huidverzorging, het veilig opmaken van het babybedje en het voeden van jouw baby. Zo heeft de kraamverzorgende veel kennis van borstvoeding, zodat ze jou kan begeleiden bij het opstarten van de borstvoeding.

Hoe lang duurt een intakegesprek van de kraamzorg?

Huisbezoek of telefonisch

Bij een eerste kindje is dit gesprek bij je thuis en duurt ongeveer drie kwartier. Is het niet je eerste kindje, dan plannen we een telefonische intake van ongeveer 20 minuten. Huisbezoek is wel mogelijk: op indicatie, op verzoek van de verloskundige of op eigen verzoek (op eigen kosten).

Waar kijkt de kraamzorg naar?

Aan de hand van het Landelijk Indicatie Protocol Kraamzorg (LIP) wordt er gekeken of er omstandigheden zijn waardoor jij recht hebt op meer of minder uren kraamzorg. Hierbij wordt gekeken wat goed is voor jou, je kind en de rest van het gezin. Het wettelijk minimum aantal uren is 24 en het maximaal aantal uren is 80.

Welke week intake kraamzorg?

Je krijgt tussen week 22 en week 24 van je zwangerschap een intakegesprek. Dit gesprek is bij je thuis of telefonisch bij een volgend kindje. Bij een volgend kindje kun je ook een huisbezoek krijgen: op indicatie, op verzoek van de verloskundige of op eigen verzoek (op eigen kosten).

18 gerelateerde vragen gevonden

Hoeveel uur kraamzorg Zilveren Kruis?

Voor ligdagen in een geboorte- of kraamcentrum wordt maximaal 8 uur kraamzorg per ligdag in rekening gebracht. Hiervoor geldt ook een wettelijke eigen bijdrage van € 4,70 per uur. U heeft recht op maximaal 4 ligdagen.

Wat gebeurt er bij intake verloskundige?

Tijdens het intake gesprek zal je verloskundige veel aan je/jullie vragen. Onder andere over je medische voorgeschiedenis en bijvoorbeeld aangeboren afwijkingen bij je/jullie directe familieleden. Dit om een compleet beeld te krijgen en een risico-inschatting te kunnen maken voor jou en jullie ongeboren kindje.

Is kraamzorg verplicht 2022?

Kraamzorg is een recht. Je bent dus niet verplicht om een kraamverzorgster als zorgverlener in huis te hebben net na de bevalling van je kindje. Je kunt om diverse redenen twijfelen aan kraamzorg.

Wat doet een Kraamzorgconsulent?

In een persoonlijk gesprek, in je eigen omgeving geeft de kraamzorgconsulent alle informatie die je nodig hebt met betrekking tot de kraamzorg. Daarnaast staat ze stil bij de vragen en speciale wensen die jij hebt bij de voorbereiding op de komst van je baby en de kraamtijd.

Hoe hoog moet bed zijn voor kraamzorg Naviva?

ARBO en werkomstandigheden

Ook moet je bed een hoogte hebben van 80 tot 90 centimeter heeft (gerekend van vloer tot bovenzijde matras). Je kunt hiervoor bedverhogers of klossen huren.

Hoe lang duurt herstel na bevalling?

Het eerste herstel van uw lichaam na de bevalling duurt zes tot acht weken. Volledig herstel duurt echter drie tot vier maanden. Veranderingen in uw lichaam en in uw omgeving vragen veel energie.

Hoe lang duurt het kraambed?

De kraamperiode duurt ongeveer 6 weken en de eerste 8-10 dagen daarvan wordt het kraambed genoemd. Tijdens het kraambed komen wij regelmatig langs om controles te doen bij moeder en kind.

Welke eigenschappen heb je nodig voor kraamverzorgster?

10 Eigenschappen die elke goede kraamverzorgende heeft
  • Ze zorgt voor je. ...
  • Ze leert je de grondbeginselen van de zorg voor pasgeboren baby. ...
  • Ze geeft je zelfvertrouwen. ...
  • Ze stelt grenzen. ...
  • Ze is eerlijk. ...
  • Ze doet, als je geluk hebt, meer huishoudelijke klusjes dan van haar verwacht worden. ...
  • Ze let op je gezondheid.

Waar zit KraamZus?

Voer jouw postcode in en controleer of KraamZus zorg biedt in jouw regio. Leveren wij volgens de postcode checker geen zorg op jouw postcode, maar zijn wij wel actief in de provincie waar je woont? Stuur ons dan een mail naar info@kraamzus.nl met je gegevens.

Wat is het doel van de kraamzorg?

Kraamverzorging. Kraamzorg is de ondersteuning en verzorging die een kraamverzorg(st)er geeft: bij de bevalling (naast de verloskundige hulp door de verloskundige), en. aan de moeder en het pasgeboren kind gedurende de kraamtijd.

Hoeveel kraamzorg krijg je in 2022?

Kraamzorg wordt uit het basispakket van de zorgverzekering vergoed. Hier staat een vergoeding voor van minimaal 24 uur en maximaal 80 uur, verdeeld over uiterlijk tien dagen. Bij deze vergoeding moet geteld worden vanaf de dag van de bevalling.

Kan je kraamzorg weigeren?

Zorgweigering door cliënt. Het is niet wettelijk verplicht kraamzorg af te nemen. Op uitdrukkelijk verzoek kunt u in overleg met de verloskundige de kraamzorg op eigen risico stopzetten.

Wat kost kraamzorg 2022?

De wettelijke eigen bijdrage voor kraamzorg bedraagt in 2022 € 4,70 per uur. Het is mogelijk om meer dan de geïndiceerde uren af te nemen. Deze extra uren kraamzorg worden niet vergoed en moet je zelf betalen. De kosten van een extra uur kraamzorg is tegen het afgesproken uurtarief van de zorgverzekeraar met ons.

Hoe lang duurt intake gesprek verloskundige?

Het eerste bezoek aan de verloskundige duurt ongeveer 45-60 minuten. De volgende onderdelen komen doorgaans aan bod tijdens de afspraak: Anamnese. De anamnese is een vraaggesprek waarbij jouw medische geschiedenis en die van je partner centraal staan.

Wat doet verloskundige bij eerste afspraak?

Wat doet de verloskundige tijdens de eerste afspraak? Tijdens de eerste afspraak zal de verloskundige jou veel vragen stellen. Ze heeft informatie nodig over je algemene gezondheid en je medische geschiedenis. Ook heeft ze informatie nodig om de uitgerekende datum te bepalen.

Hoe lang duurt controle verloskundige?

De volgende controles duren gemiddeld 15-30 minuten. Gemiddeld komen vrouwen na de intake nog 11 keer (bij 14, 18, 22, 26, 30, 33, 35, 37, 38, 39, 40 weken zwangerschap) Maar dit is een hele algemene richtlijn. Als er vragen, klachten of bijzonderheden zijn, mogen jullie altijd vaker langskomen!

Wat is uitgestelde kraamzorg?

Uitgestelde kraamzorg (of couveuse-nazorg) ontvang je als jij en je baby na de kraamperiode (8 dagen of later na de bevalling) thuiskomen uit het ziekenhuis, bijvoorbeeld na een verblijf in de couveuse. Deze zorg bestaat vooral uit voorlichting en advies geven.

Wat kost kraamzorg als je niet verzekerd bent?

In veel gevallen moet je wel een wettelijke eigen bijdrage betalen, tenzij je aanvullend bent verzekerd. De wettelijke eigen bijdrage voor kraamzorg bedraagt € 4,60 per uur (2022: € 4,70).

Hoeveel uur couveuse nazorg?

Wat krijgt u vergoed voor couveuse nazorg? Couveuse nazorg krijgt u nadat u thuiskomt uit het ziekenhuis. We vergoeden maximaal 12 uur nazorg uit een aantal aanvullende verzekeringen. Deze nazorg is niet hetzelfde als normale kraamzorg, waarbij de kraamhulp ook huishoudelijke taken uitvoert.

Wat verdient een kraamverzorgster per maand?

Wat verdient een kraamverzorgster aan salaris en inkomen? Het startsalaris van een kraamverzorgster licht rond de 1.400 euro bruto per maand. Je komt hierbij net van school en je leert jezelf wegwijs in dit vakgebied. Naarmate je meer ervaring krijgt, ga je al snel naar een salaris van 1.900 bruto per maand.

Vorige artikel
Welke sectoren kinderarbeid?
Volgende artikel
Hoeveel melk baby van 3 maanden?