Kinderen voor Kinderen - Worden wat je wil (Officiële Kinderboekenweek videoclip)

Wat voor woord is kinderen?

Gevraagd door: Linn van den Bosch  |  Laatste update: 5 mei 2022
Score: 4.3/5 (35 stemmen)

kind - zelfstandig naamwoord 1. mens die nog niet volwassen is ♢ zij hebben twee kinderen 1. zo blij als een kind [heel erg blij] 2.

Wat is de definitie van kind?

Verdragstekst. Voor de toepassing van dit Verdrag wordt onder een kind verstaan ieder mens jonger dan achttien jaar, tenzij volgens het op het kind van toepassing zijnde recht de meerderjarigheid eerder wordt bereikt.

Wat is het genus van een woord?

Het Nederlands kent drie woordgeslachten: mannelijk, vrouwelijk en onzijdig. Mannelijke en vrouwelijke woorden krijgen in het enkelvoud het lidwoord de, onzijdige woorden het lidwoord het. Elk zelfstandig naamwoord behoort tot een van die categorieën, maar sommige woorden kunnen meer dan één woordgeslacht hebben.

Wat is van?

van - voorzetsel, bijwoord 1. om aan te geven wat het onderwerp is ♢ dit is het verhaal van een arme man 2. om aan te geven waar vandaan ♢ ik wil kaas van de kaasboer 3.

Wat voor soort woord is als?

[9] voegwoorden , bijv. als, alvorens, hoewel, nadat, of ; [10] tussenwerpsels , bijv.

22 gerelateerde vragen gevonden

Wat zijn de voorzetsels?

Lijst voorzetsels

aan, achter, af, behalve, beneden, bij, binnen, boven, buiten, door, in, langs, met, na, naar, naast, om, onder, op, over, per, sinds, te, tegen, tot, tussen, uit, van, via, volgens, voor, zonder.

Hoe bepaal je het genus van een woord?

Onzijdige woorden zijn goed herkenbaar aan het lidwoord het, maar mannelijke en vrouwelijke woorden hebben allebei het lidwoord de. Daaraan kun je het dus niet zien. Helaas kun je vaak niet 'weten' of een woord mannelijk of vrouwelijk is; je moet het opzoeken, bijvoorbeeld op Woordenlijst.org.

Wat is een genus Nederlands?

Genus kan verwijzen naar: Geslacht (biologie), een groepering van een of meer biologische soorten. Geslacht (taalkunde), indeling van zelfstandige naamwoorden. Geslacht (Nederlands) de indeling in woordklassen van Nederlandse (zelfstandige) naamwoorden.

Is leugen mannelijk of vrouwelijk?

(m./v.) Verbuigingen: leugens (meerv.) een leugentje om bestwil (=een leugen met een goede bedoeling.)

Waar komt het woord kind vandaan?

kind * [jong mens, zoon of dochter] {oudnederlands, middelnederlands kint 901-1000} oudsaksisch, oudhoogduits, oudfries kind (o.)

Wat is het meervoud van kind?

kind - kinderen (ook wel: kinders) lam - lammeren.

Wat zijn mijn rechten als kind?

Alle kinderen en jongeren hebben rechten. Deze staan beschreven in het Kinderrechtenverdrag van de Verenigde Naties. Het verdrag definieert 'kind' als ieder persoon die nog geen achttien jaar oud is. Kinderrechten zijn afspraken die gemaakt zijn tussen bijna alle Staten in de wereld.

Hoe oud is een schoolkind?

Schoolkind 6 – 12 jaar.

Wat zijn de rechten van het kind Wikipedia?

Kinderrechten kan verwijzen naar: Kinderrechten (algemeen), de rechten van kinderen. Verdrag inzake de rechten van het kind. Kinderrechtencommissariaat.

Hoe vind je het grondwoord?

Een grondwoord is het woord dat de basis of de kern vormt van een geleed woord of samenstelling. De kern van het gelede woord ongelukkigerwijs is geluk: (on-)geluk(-kig-er-wijs).

Wat is een verwijs woord?

Wat is een verwijswoord? Een verwijswoord is een woord dat naar een ander woord, een woordgroep of een hele zin verwijst. Bijvoorbeeld: Saskia geniet van de warme zomerdagen.

Welke woorden zijn het woorden?

Het Nederlands heeft twee bepaalde lidwoorden: het voor onzijdige woorden en de voor mannelijke en vrouwelijke woorden. Wie het Nederlands als moedertaal heeft geleerd, weet meestal vanzelf of een woord de of het krijgt.

Wat zijn de vaste voorzetsels?

Een vast voorzetsel vormt een vaste combinatie met een ander woord in de zin. Het voorzetsel geeft een bepaalde betekenis aan dat woord. Verander je het voorzetsel, dan verander je de betekenis. Ik ben dol op jou.

Welke bezittelijke voornaamwoorden zijn er?

Bezittelijke voornaamwoorden zijn woorden als mijn, jouw, zijn, haar, ons enzovoort. Ze drukken uit dat er een relatie van bezit of herkomst is tussen een persoon of zaak en een zelfstandig naamwoord: mijn auto, haar vader.

Wat zijn de voegwoorden?

Voegwoorden zijn woorden die zinnen (of woorden) 'aan elkaar voegen'. Voorbeelden van voegwoorden zijn omdat, en, als en maar.

Volgende artikel
Wat is typerend voor een peuter?