What kind of Discharge is a Sign Of Early Pregnancy by Dr Anita Kant

Wat voor afscheiding prille zwangerschap?

Gevraagd door: kand. Pepijn Zeldenrust LLB  |  Laatste update: 9 februari 2024
Score: 4.3/5 (21 stemmen)

Een normale afscheiding tijdens de zwangerschap is helder of wit en meestal een beetje plakkerig; het zou geen merkbare geur mogen hebben. Het is prima als je afscheiding een beetje gelig is op je ondergoed of inlegkruisje.

Wat voor afscheiding heb je als je net zwanger bent?

Afscheiding begin zwangerschap

Tijdens je zwangerschap is dit niet heel anders, het moet wittig en geurloos blijven. Wel wordt het (veel) meer en kan het wateriger worden. Het toenemen van je vaginale afscheiding begint al snel na de bevruchting en kan een eerste symptoom zijn dat je zwanger bent.

Hoe ziet je afscheiding eruit na bevruchting?

Afscheiding na bevruchting

Het is onderdeel van het bevruchtingsproces en kan geen kwaad. Je kan hierdoor soms ook innestelingspijn ervaren. Hierdoor kan de afscheiding tijdelijk wat meer roze of bruin van kleur zijn. Dit is dan één van de eerste zwangerschapssymptomen.

Wat voor afscheiding 4 weken zwanger?

Je afscheiding kan meer worden, witter, bruin of roze. Dit past allemaal bij een normale zwangerschap. Bruine afscheiding bij vier weken zwangerschap is normaal, maar kan helaas ook passen bij het begin van een miskraam.

Hoe snel na bevruchting afscheiding?

Dat is ook de reden dat je je vagina nooit met zeep moet wassen. Híer lees je hoe wel. Eén van de eerste tekenen van zwangerschap is een toename van vaginale afscheiding. Veranderingen kunnen al één tot twee weken na de bevruchting beginnen, zelfs voordat je je menstruatie hebt gemist.

17 gerelateerde vragen gevonden

Heb je meer afscheiding bij innesteling?

Na de innesteling kan je afscheiding een dikkere, “gomachtige” textuur hebben en helder of wit van kleur zijn. In de dagen van de vroege zwangerschap kunnen stijgende progesteron en oestrogeen ervoor zorgen dat je afscheiding nog dikker, overvloediger en wit of geel van kleur wordt.

Hoe is je afscheiding week voor menstruatie?

Gedurende je normale cyclus verandert je afscheiding per week in hoeveelheid. Deze week kan het zijn dat je afscheiding dik en slijmerig is. Hoe dichter je bij je menstruatieweek komt, hoe meer afscheiding je zal krijgen. Het kan ook zijn dat deze wat troebeler wordt.

Wat zegt je afscheiding over je cyclus?

Net na je menstruatie is de afscheiding dikker en taaier. Hoe dichter je bij je eisprong komt, hoe dunner de afscheiding wordt. Deze kan wit of geliger van kleur zijn. Rond je ovulatie krijg je meer afscheiding en deze wordt helderder.

Wat voor afscheiding voor NOD?

Afscheiding voor NOD

Voor je NOD kun je ook wat meer afscheiding hebben dan normaal. Als er een bevruchting heeft plaatsgevonden, kan de hoeveelheid afscheiding toenemen. Roze afscheiding voor NOD of bruine afscheiding voor NOD kan betekenen dat je een innestelingsbloeding hebt.

Wat is dikke witte afscheiding?

Afscheiding is doorgaans doorzichtig, witachtig en vloeibaar. Wanneer je afscheiding hagelwit, minder vloeibaar zelfs yoghurtachtig, of ongewoon ruikt (in sommige gevallen niet lekker) kan dat duiden op vaginale klachten, zoals bacteriële vaginose of vaginale schimmel.

Wat zegt afscheiding over vruchtbaarheid?

Je kunt het aan de buitenkant van de vagina zelf vaststellen. Dit slijm is helder en glanzend, als rauw eiwit, en soms ook draderig. Dan ben je vruchtbaar. Als de vruchtbare dagen voorbij zijn, verandert het slijm weer en wordt het heldere slijm witter en dikker.

Wat zijn de symptomen van innesteling?

In de derde week van de zwangerschap is de bevruchte eicel zich aan het innestelen in de baarmoederwand. Dit kan gepaard gaan met lichte bloedingen en krampen in de onderbuik. Sommige vrouwen voelen deze krampen als menstruatiepijn. Dit kan verwarrend zijn, omdat het lijkt alsof de menstruatie begint.

Hoe snel na eisprong verandert afscheiding?

Deze verandering begint 3 tot 4 dagen voor de eisprong en daarna wordt je afscheiding meteen weer normaal. Het is misschien even wennen, maar als je met het slijm tussen je vingers een draad van zo'n 10 centimeter kunt maken, weet je dat je nu vruchtbaar bent.

Hoe lang duurt het innestelen?

Om te bepalen wanneer de innestelingsbloeding precies plaatsvindt, vraag je je wellicht af hoe lang de innesteling duurt. De innesteling duurt ongeveer een week en is dan 10-12 dagen na de bevruchting klaar. De bloeding kan maar een paar uur duren maar er zijn ook zwangere vrouwen die een paar dagen bloeden.

Wat betekent plakkerige afscheiding?

Het kan heel dik en kleverig worden, en gepaard gaan met jeuk of een branderig gevoel. Dat kan wijzen op een eventuele infectie of een vaginale schimmelaandoening. In dat geval is het nodig om een arts of gynaecoloog te raadplegen en over te gaan tot een behandeling.

Hoeveel dagen na innesteling kun je testen?

De innesteling vindt gemiddeld zo'n 9 dagen na de bevruchting plaats. Op dat moment is er vaak nog niet genoeg hCG aanwezig voor een positieve zwangerschapstest. Het duurt over het algemeen ca. een week na innesteling voordat je voldoende hCG hebt aangemaakt om te testen.

Wat voel je bij 3 weken zwangerschap?

Een van de meest voorkomende symptomen van de zwangerschap is braken en misselijkheid. Bij de meeste zwangeren ontstaan deze klachten wat later in de zwangerschap, maar het kan ook zijn dat je in week 3 al misselijk bent.

Hoe voelt de baarmoedermond als je zwanger bent?

Je vindt hem dan wat hoger en hij staat een beetje open. Soms staat hij zelfs zo hoog dat je hem haast niet meer kunt voelen! Ook komt er rond deze periode steeds meer slijm eromheen te zitten.

Kan je aan je afscheiding zien of je zwanger bent forum?

Niet lang na de bevruchting kun je al merken dat de hoeveelheid afscheiding toeneemt. Bij de innesteling van de bevruchte eicel in je baarmoederwand kun je wat bloed verliezen. Hierdoor kan de afscheiding tijdelijk wat meer roze of bruin van kleur zijn. Dit is dan één van de eerste symptomen van een zwangerschap.

Heb je witte afscheiding als je zwanger bent?

Meestal heb je meer vaginale afscheiding als je zwanger bent. Dat is heel normaal en ontstaat door de veranderingen in je hormoonhuishouding. De afscheiding kan vochtiger en dunner zijn dan anders, maar als het nog wel wat wittig is, een beetje plakkerig voelt en niet sterk ruikt, is het gewone afscheiding.

Welke afscheiding zegt wat?

Normale vaginale afscheiding is wit of doorzichtig en geurloos. Als de vaginale afscheiding ineens veel meer wordt, een andere kleur heeft of vervelend ruikt, kan dit wijzen op problemen. Bijvoorbeeld op een seksueel overdraagbare aandoening (soa) of ontstekingen in het kleine bekken.

Hoe weet je of de innesteling is gelukt?

Die innesteling vindt ongeveer 8 dagen ná de bevruchting plaats en sommige vrouwen ervaren hierbij een innestelingsbloeding. Vanaf dit moment kan je ook een zwangerschapstest doen omdat deze het zwangerschapshormoon meet dat vanaf het moment van innesteling wordt aangemaakt.

Hoe herken je een mislukte innesteling?

Innesteling mislukt

Een bevruchte eicel is dus nog geen garantie voor een zwangerschap. Als de innesteling mislukt, wordt de bevruchte eicel afgestoten, samen met het opgebouwde baarmoederslijmvlies. Vaak merk je in dat geval niet eens dat er een bevruchting is geweest, want het lijkt alsof je gewoon ongesteld bent.

Hoe weet je of de eisprong is geweest?

Voor de eisprong is de temperatuur iets lager dan na de eisprong. Meestal is de ochtendtemperatuur ongeveer 36,5 C. Gemiddeld genomen stijgt hij rond de eisprong met 0,2 C tot 0,5 C, veroorzaakt door het stijgend progesteron in je lichaam. De eisprong vindt plaats 2 dagen vóór tot 1 dag ná de temperatuurstijging.

Hoe weet je of de eisprong al is geweest?

Ongeveer 12 tot 24 uur na je eisprong stijgt je lichaamstemperatuur met 0,3 tot 0,5 graden. Door elke dag je temperatuur op hetzelfde tijdstip te meten, kun je zien wanneer je eisprong heeft plaatsgevonden. Deze methode is niet zo handig, omdat je pas achteraf weet wanneer je eisprong was.

Vorige artikel
Wat als je DEET binnenkrijgt?
Volgende artikel
Waarom fles weigeren?