Wat vond ik leuk als kind?
Gevraagd door: Lucy de Boer | Laatste update: 5 mei 2022Score: 4.6/5 (8 stemmen)
Ikzelf was als kind bijvoorbeeld: vrolijk, gemakkelijk en leergierig. Ik was erg speels en kon nooit stil blijven zitten. Ik vond het heerlijk om buiten te spelen, te lezen, spelletjes te doen en toneelstukjes te spelen. Ik vond het ook heerlijk op school.
Wat geloofde je als kind?
Sinterklaas komt in december langs om je schoen te vullen, de tandenfee vervangt je uitgevallen tanden voor een zakcentje en kinderen worden gebracht door de ooievaar. Dit zijn allemaal dingen waar je vroeger als kind in geloofde.
Wat deed je vroeger als kind?
Stiekem op de straat fietsen, betrapt worden door je vader en dan van schrik met je hoofd op de stoeprand vallen. Je hamster in de wc gooien (maar echt, je had geen kwade bedoelingen!). Kauwgom in de haren van je zusje smeren. Belletje lellen bij een gemene buurvrouw en meteen op je plaat gaan bij het wegrennen.
Waar werd je als kind blij van?
Zie en voel wat er met jou gebeurt als je kleine kinderen ziet spelen, lachen, maar ook huilen. Ze huilen eventjes, staan weer op en gaan weer door. Vol vertrouwen. Ze leven zo mooi in het moment en laten zich verwonderen.
Wie ben ik als kind?
De kinderen gaan een spel doen waarbij ze opzoek gaan naar degene die bij hen hoort. Ieder kind krijgt een blaadje met een naam op zijn voorhoofd geplakt. Je mag aan de andere kinderen vragen stellen om erachter te komen wie je bent. Bijvoorbeeld: speel ik in een tekenfilm, of: ben ik een jongen?
Hoe weet je of je van je kind houd?
Je kind is echt hard aan het werk om je gezicht te onthouden. Hij weet nog helemaal niks van de wereld om hem heen, maar hij weet wel dat jij belangrijk bent. En dus is hij hard aan het werk, omdat belangrijke gezicht te kunnen onthouden. na een paar weken is het gelukt: hij herkent je: een big smile is het bewijs.
Wie ben ik als persoon?
Waarden en normen zijn belangrijk en heel bepalend in wie je bent. Bepalend hoe je tegen dingen aan kijkt. Jouw kernwaarden zijn vaak een toetssteen voor jouw handelen, een criterium voor jouw zienswijze, een maatstaf voor jouw doen en laten. Waarden zijn een richtsnoer in jouw leven.
Wat te doen als je kind ongelukkig is?
Praat met haar
Het is belangrijk dat jij je kind laat voelen dat je er bent voor haar. Dat je er zal zijn en zal luisteren als ze wil praten. Vraag zelf ook regelmatig hoe het gaat en of ze het er over wil hebben. Het is dan vaak makkelijker om te antwoorden dan als je er zelf over moet beginnen.
Hoe krijg je een lief kind?
- Breng regelmatig tijd met je kinderen door. ...
- Wees een sterk rolmodel en een mentor. ...
- Wees duidelijk en vriendelijk. ...
- Geef je kind voldoende verantwoordelijkheden. ...
- Geef je kids voldoende perspectief op de rest van de wereld.
Waar wordt een kind verdrietig van?
Kinderen tonen verdriet meestal door te huilen. Dit kan verdriet zijn om iets naars, of verdriet omdat je kind zijn zin niet krijgt. Soms kan je kind ook ontzettend overstuur zijn om 'gewone' dingen. Vooral als er iets kwijt of verloren is, zoals een knuffel of speen, kunnen de emoties hoog oplopen.
Wat ik vroeger deed?
- Praten tegen je knuffels. ...
- Korstjes van brood afsnijden. ...
- Stiekem op de muur tekenen. ...
- Per ongeluk een slokje nemen van mama's wijn. ...
- Doen alsof je huisdier je kind was. ...
- Lieveheersbeestjes zoeken. ...
- Handen afvegen aan muur/kleding. ...
- Limonade verkopen op straat.
Wat we vroeger deden?
- Deze fantastische plastic mini-waterpistooltjes.
- Of het ultieme waterpistool – de Super Soaker 50. ...
- Waterballonnen – met bijbehorende gevechten.
- En daarna alle kapotte ballonrestjes van de kraan halen…
Wat kinderen willen horen?
'Je had gelijk' Wie houdt er niet van om te horen dat ze gelijk hebben? Een zin als 'je had gelijk' tegen je kind zeggen, zal ervoor zorgen dat hij zich extra gesteund voelt. Het kan je kind ook aanmoedigen om hetzelfde te zeggen.
Wat als je kind er niet bij hoort?
Wat je kunt doen om je kind te helpen er meer bij te horen: Versterk het zelfvertrouwen van je kind. Dit kun je doen door procesgerichte complimentjes te geven, je kind meer zelf tot oplossingen te laten komen en je kind te laten bedenken wat het leuk vindt aan zichzelf.
Wat doet een kind van 9 jaar?
Je kind van 9 jaar: kan rekenen tot tienduizend en maakt de eerste berekeningen tot honderdduizend. kan de tafels van 1 t/m 10 foutloos en snel uit het hoofd. heeft begrip voor hoeveel een 'miljoen' is en weet dat dit een getal is met zes nullen.
Wat moet je doen als je kind depressief is?
- Leg de nadruk op die dingen die goed gaan. ...
- Stimuleer dat je kind die dingen gaat doen waar hij/zij plezier in heeft.
- Blijf positief.
- Blijf luisteren, oordeel niet. ...
- Blijf in gesprek met je kind. ...
- Informeer naar de klachten en neem die serieus.
Is mijn peuter ongelukkig?
Peuters worden ongelukkig als ze altijd hun zin krijgen
Dus door je kind altijd z'n zin te geven, leren ze niet om met dit gevoel om te gaan. Help je kind door een tegenslag heen en je leert hem dat ze de situatie best kunnen handelen en veerkrachtig zijn.
Wat doe je als kinderpsycholoog?
Wat doet een kinderpsycholoog (jeugdpsycholoog)?
Een kinder- en jeugdpsycholoog onderzoekt en behandelt psychologische problemen bij kinderen en jongeren tot 18 jaar. Werken met kinderen en jeugdigen vereist zorgvuldigheid en specifieke deskundigheid.
Hoe kom je te weten wie je bent?
Denk na over de dingen die je doet wanneer je alleen bent.
Wat je samen met anderen doet zegt veel over jou, maar wat je doet als je alleen bent ook. Vaak worden we door onze sociale groepen zeer sterk beïnvloed om op een bepaalde manier te denken, doen en te voelen.
Wie ben ik personen voorbeelden?
- Kabouter plop.
- Kruimeltje.
- Mr. Bean.
- Harry Potter.
- Piet Paulusma.
- Gerard Joling.
- Rene Froger.
- Grote Smurf.
Hoe ontdek je wie je echt bent?
Wat je vindt zijn aspecten van je identiteit. Gedachten, labels, concepten en verhalen over jezelf. Herinneringen, overtuigingen, verwachtingen – allemaal dingen die jij ervaart maar die de wie ben ik vraag niet beantwoorden. Jij bent het bewustzijn waarin dit alles plaatsvindt.
Hoe voelen liefde voor je kind?
Geef je kind je onverdeelde aandacht als je met hem speelt of als hij zijn verhaal doet. Telefoon uit, even niet multitasken: laat hem voelen dat hij nummer één is. Neem je kind eens mee naar je werk om hem te laten zien waar je bent als jullie elkaar niet zien. Stel hem trots voor aan je collega's.
Hoe laat een baby zien dat hij van je houdt?
Ontspannen gespreide vingers: nadat je kind zijn handen ontdekt heeft gaat hij proberen iets te grijpen met die vingers! Handje met gestrekte en gespreide vingers, gespreide armen: hij is ergens van geschrokken. Dit is onderdeel van de Moro-reflex die kleine baby's hebben.
Hoe omschrijf je je kind?
- toenadering zoeken: ondernemend, vrij in de omgang, niet verlegen.
- positieve emotionaliteit: vrolijk, enthousiast, opgewerkt.
- sociabiliteit: populair, heeft graag mensen om zich heen, energiek.
Wat vroeger heel normaal was?
Er werd vroeger gerookt in theaters, restaurant, in de trein en zelfs in de wachtkamer van de huisarts. Op de meeste plekken stond zelfs een glaasje sigaretten! In 2004 kwam het eerste rookverbod in de wet in Nederland.
Waarom bewegen babys veel?
Hoe laat moet een baby van 6 weken naar bed?