Een Orgasme! Hoe voelt dat? - Seksbabbels

Wat voelt een vrouw wanneer ze klaar komt?

Gevraagd door: Rik Dorsman  |  Laatste update: 11 mei 2023
Score: 4.9/5 (36 stemmen)

Vrouwen omschrijven hun orgasme als:
Tegelijkertijd een gevoel van vertedering en euforie.” “Het ongeremd loslaten van controle en zelfbewustzijn.” “Het voelt alsof er elektrische dominostenen onder je huid naar beneden vallen.” “Klaar komen is een moment van de dag dat alleen voor jou is.”

Hoe voel je als vrouw klaar komt?

Een orgasme herken je door een duidelijke climax, met daarna een weldadig ontspannen gevoel. Er zijn ook vrouwen die een reeks van orgasmes voelen. Dit gevoel kun je stimuleren door je PC-spier in het kleine bekken te trainen. Deze vaginale spier loopt vanaf de anus, onder het bekken door, tot aan de clitoris.

Wat voel je als je bijna klaar komt?

Als je richting het hoogtepunt gaat, spannen de spieren zich over je hele lichaam aan, gaat je hart sneller kloppen en adem je sneller. Eerst is er vooral spanning bij de clitoris, maar die verspreidt zich al snel naar het hele bekkengebied.”

Wat gebeurt er als je klaar bent gekomen?

Tijdens een orgasme komt er oxytocine vrij - ook wel het knuffelhormoon genoemd. Het hormoon versterkt sociale connecties, geeft een gevoel van vertrouwen en veiligheid en helpt je lichaam om te ontstressen. "Een orgasme werkt belonend", legt Kremers uit. "Je kan het zien als een ultieme beloning van de seks."

Hoe vaak heeft een vrouw zin?

In heteroseksuele relaties korter dan een jaar heeft 86 procent van de mannen een paar keer per week zin in seks; bij de vrouwen is dat 79 procent. Na vijf jaar relatie heeft 70 procent van de mannen een paar keer per week zin in seks en nog maar 29 procent van de vrouwen.

39 gerelateerde vragen gevonden

Hoe vaak is een vrouw opgewonden per dag?

Vrouwen denken gemiddeld 18,6 keer per dag aan seks, iets minder dan een keer per uur.

Hoe lang kan een vrouw zonder seks?

Knuffelen en zoenen jullie nog weleens? Zolang dat goed zit, hoeft het ontbreken van seks geen probleem te zijn. Al vrij je één keer in de zes maanden. Als die seks mind blowing is, dan zit jullie relatie prima en hoef je je geen geen zorgen te maken.

Welke zijn de heetste vrouwen?

Finse vrouwen spannen de kroon: bijna 80 procent wilt vaak seks. Nederlandse vrouwen staan op de 17e plek. Zo'n 65 procent van de Nederlandse vrouwen geeft aan een hoog libido te hebben.

Hebben vrouwen meer zin in seks dan mannen?

Dat mannen over het algemeen een hoger libido hebben dan vrouwen, is geen fabel. Dit komt door het mannelijke hormoon testosteron. Vrouwen hebben niet alleen minder van dit hormoon, maar hun libido is ook complexer. De behoefte aan seks is bij vrouwen moeilijker te sturen en meer afhankelijk van omgevingsfactoren.

Hoe vaak seks in lange relatie?

Hoeveel seks in lange relatie? De helft van de stellen die langer dan tien jaar samen zijn, heeft in hun relatie langere perioden helemaal geen seks. In het eerste jaar van de relatie heeft 70% van de stellen twee keer per week of vaker seks. Na vijf tot tien jaar is dat nog maar 23% en daarna zakt het terug naar 17%.

Hoe kan het dat een vrouw geen zin heeft in seks?

Het komt vaak door drukte, stress en weinig aandacht voor elkaar of voor uzelf. Meer aandacht geven aan uw relatie en aan seks kan dan helpen. U kunt er ook over praten met uw huisarts.