Wat doe je als je partner vreemdgaat? | DR.LOVE | Psychologie Magazine

Wat te doen als je vrouw vreemd is gegaan?

Gevraagd door: ir. Yasmin Eerden MA  |  Laatste update: 11 mei 2023
Score: 4.8/5 (29 stemmen)

Wat te doen als je partner vreemdgaat? 4 tips om er op een goede manier mee om te gaan
 1. Praat met hem of haar over jouw bevindingen. ...
 2. Jullie besluiten de relatie voort te zetten. ...
 3. Jullie besluiten de relatie te beëindigen. ...
 4. Herstel het vertrouwen, in jezelf en een ander.

Hoe maak je het goed als je vreemd bent gegaan?

Ik ben vreemdgegaan, wat nu?
 1. Besef je dat je geen monster bent.
 2. Bedenk voor jezelf waarom je bent vreemdgegaan.
 3. Biecht je slippertje wel zo snel mogelijk op.
 4. Je hoeft niet alles te vertellen, maar vertel wel de hoofdpunten.
 5. Accepteer dat de ander waarschijnlijk heel boos en verdrietig wordt.

Hoe kom je er achter dat je vrouw vreemd gaat?

Deze 7 signalen kunnen erop duiden dat je vriendin vreemd gaat
 1. Haar constante en geheimzinnige telefoongebruik. ...
 2. In de slaapkamer wil ze alleen nog maar slapen. ...
 3. Ze begint andere woorden te gebruiken en heeft opeens nieuwe interesses. ...
 4. Ze is opeens een stuk vrolijker en lijkt meer zelfvertrouwen te hebben.

Wat als je partner vreemd is gegaan?

De impact is groter op vrouwen dan op mannen. De invloed die overspel heeft op jouw relatie maar ook op jou als persoon mag niet onderschat worden. Vreemdgaan deukt je zelfvertrouwen, je verliest het vertrouwen in je huidige en toekomstige partners en je geloof in het begrip 'relatie' daalt.

Waarom ging mijn vrouw vreemd?

Vrouwen kunnen zich om tal van redenen eenzaam voelen in hun relatie. Misschien werkt hun partner lange uren of moet hij veel reizen voor zaken, of misschien is hij emotioneel niet beschikbaar. Wat de oorzaak ook is, veel van die vrouwen gaan op zoek naar iemand anders om die leegte te vullen.

28 gerelateerde vragen gevonden

Welke type vrouwen gaan vreemd?

Vrouwen schijnen volgens onderzoek gepubliceerd in The Journal of Sex Research het vaakst vreemd te gaan als ze tussen de zes en tien jaar met hun partner zijn. Dit is waarom wetenschappers nu denken dat de theorie van de 'seven-year itch' klopt.

Hoe snel gaan vrouwen vreemd?

Maar liefst 37 procent van de vrouwen gaf aan dat ze binnen het eerste jaar van hun relatie zijn vreemd gegaan. Bij relaties tussen de 7 tot 20 jaar gaf 25 procent aan te zijn vreemdgegaan en 20 procent van de vrouwen gaf aan te zijn vreemdgegaan bij een relatie die langer duurde dan 20 jaar.

Wat is erger dan vreemdgaan?

Er is een verschil tussen een zwoele sekspartij en emotioneel vreemdgaan. Hoewel beiden niet worden gewaardeerd, vinden de meeste mannen (63%) en vrouwen (57%) seksueel vreemdgaan het ergst. Maar er zijn ook mannen (37%) en vrouwen (47%) die het erger vinden als hun partner emotioneel vreemdgaat.

Wat te zeggen tegen iemand die vreemd is gegaan?

Geef hem of haar de ruimte om erover te praten – probeer geen ruzie te maken. Geeft je partner zijn ontrouw toe en bespeur je spijt? Dan biedt het in elk geval meer ruimte om verder te praten over de gevolgen voor jullie relatie. Samen maken jullie het besluit om bij elkaar te blijven of uit elkaar te gaan.

Kan een relatie weer goed komen na vreemdgaan?

Is er na overspel nog hoop voor een relatie? Ja, zegt relatietherapeut Esther Perel volmondig. Ze behandelde duizenden stellen die ontrouw meemaakten en ontdekte wat beide partners kunnen doen om toch samen verder te gaan.

Welke apps gebruiken vreemdgangers?

Deze apps gebruiken mensen die vreemdgaan
 • Oke, voor je verder leest: ook mensen die niet vreemdgaan gebruiken deze apps. Dus flip niet direct als jouw spetter ze allemaal heeft. ...
 • Appen zonder notificaties. ...
 • Onopgemerkt appen. ...
 • Geheim fotoalbum. ...
 • Icoontjes en namen aanpassen. ...
 • Handig om te hebben.

Hoeveel procent van de relaties gaan stuk na vreemdgaan?

Slechts 18 procent van de mannen en 14 procent van de vrouwen beëindigt een relatie nadat hun partner is vreemdgegaan. Dat is heel erg weinig, maar wel te verklaren, legt Jean-Pierrre uit.

Hoe weet je dat je bedrogen wordt?

Nog een veelvoorkomend signaal is wanneer je partner plots begint uit te gaan met 'nieuwe' vrienden of collega's. Dat maakt dat bedriegen niet goedkoop is, dus banktransacties die niet kunnen uitgelegd worden zijn nog zo'n duidelijk teken.

Hoe lang duurt het herstel na vreemdgaan?

Voor de revalidatie van je relatie is veel geduld nodig. Je kunt het beter goed aanpakken en er wat langer over doen, want haasten heeft geen zin. Houd er rekening mee dat het al met al een jaar of twee jaar duurt, voordat je weer een stap verder bent, elkaar weer gevonden hebt en er opnieuw vertrouwen ontstaat.

Hoe voelt iemand zich na vreemdgaan?

Vreemdgaan leidt tot enorm sterke emoties: wanhoop, angst, woede, boosheid, intens verdriet, afkeer en nog veel meer emoties. Het is een emotionele achtbaan. Overspel raakt ons ten diepste. Degene die je moet kunnen vertrouwen, waar je je kwetsbaar bij hebt opgesteld, aan wie je je hebt verbonden, heeft je bedrogen.

Kun je vreemdgaan verzwijgen?

– Cynthia J. Jenni Skyler, sekstherapeut en directeur van The Intimacy Institute reageert hierop: 'Uiteraard is vreemdgaan slecht voor je relatie, maar het geheimhouden van je slippertje kan zelfs nog slechter zijn. Dit komt omdat in een betekenisvolle relatie eerlijkheid voorop staat.

Hoeveel pijn doet vreemdgaan?

Als je partner vreemd is gegaan kun je het gevoel hebben dat de wereld onder je vandaan is geslagen. Pijn kan letterlijk hartverscheurend door je lijf razen en je de ene keer tot grote woede drijven en de andere keer tot diep en intens verdriet. Al deze emoties zijn een gezonde reactie op een heftige gebeurtenis.

Hoe spijt betuigen na vreemdgaan?

Erken wat je hebt gedaan. Niet alleen je acties, maar ook het verdriet dat je de ander aan hebt gedaan. Misschien schaam je je, maar dat ontslaat je niet van de verplichting om je spijt te betuigen voor wat je de ander hebt aangedaan.

Waar is vreemdgaan strafbaar?

Nederlandse burgerlijke wetgeving

Echtbreuk is sinds 1971 in Nederland niet meer strafbaar.

Welke relaties duren het langst?

Onderzoeker Brian Ogolsky van de Universiteit van Illinois onderzocht de relaties van 376 koppels en kwam erachter dat de zogenaamde 'gefocuste partners' het langst bij elkaar blijven. Dus koppels die hun partner belangrijker vinden dan andere zaken en veel tijd met elkaar doorbrengen.

Waar ligt de grens bij vreemdgaan?

Waar ligt nou eigenlijk de grens? Volgens de Dikke van Dale is de betekenis van 'vreemdgaan': 'het hebben van seks met een ander dan je vaste partner'. Daaruit valt te concluderen dat zolang je maar geen seks hebt met een ander, er niemand vreemdgaat en er dus geen gevaar dreigt.

Hoe vaak per dag denkt een vrouw aan seks?

Uit de resultaten bleek dat mannen gemiddeld 34,2 keer per dag aan seks denken, dat is ongeveer om de 28 minuten. Vrouwen denken gemiddeld 18,6 keer per dag aan seks, iets minder dan een keer per uur.

Welk beroep gaat het meest vreemd?

1. Zakenmannen – Zo'n 29% van de bedriegers was een zakenman. “Vaak hebben ze onregelmatige uren en shiften. Dat maakt het gemakkelijker om stiekem afspraakjes te boeken”, zegt Isabella Mise, communicatiedirecteur van Ashley Madison.

Hoeveel vrouwen hebben een affaire?

Daaruit blijkt dat 40 procent van de vrouwen en 60 procent van de mannen weleens een buitenechtelijke relatie heeft gehad. Tip: Een interview met een seksuologe over vreemdgaan: waarom maken we er zo'n punt van?

Waar gaan de meeste vrouwen vreemd?

Nog interessant om te weten: uit onderzoek van Victoria Milan, een site voor vreemdgangers, blijkt dat we het vaakst vreemdgaan op ons werk. 65% van de vrouwen die een buitenechtelijk avontuurtje willen, zoeken dat op het werk.