Wasmachine en wasdroger stapelen met tussenstuk

Wat plaats je tussen wasmachine en droger?

Gevraagd door: Olivia van Leeuwen  |  Laatste update: 29 februari 2024
Score: 4.4/5 (11 stemmen)

Gebruik een tussenstuk. Met een tussenstuk plaats je je wasmachine en droger veilig op elkaar, ook als de afmetingen van elkaar verschillen. Een tussenstuk wordt ook wel een stapelkit genoemd. Je hebt een ruime keuze uit universele tussenstukken.

Heb je een tussenstuk nodig voor wasmachine en droger?

Als je geen plek hebt om je wasmachine en wasdroger naast elkaar te zetten, zet je de droger op de wasautomaat. Dit doe je met behulp van een tussenstuk. Hiermee voorkom je dat je wasdroger tijdens het centrifugeren van je wasmachine valt.

Kan ik op de wasmachine bovenop een droger zetten?

Is de wasmachine kleiner dan de droger? Geen probleem, stapelen kan dan nog steeds. Als de wasmachine niet kleiner is dan 55 centimeter kun je een grotere droger prima op een wasmachine stapelen met een stapelkit. Is de wasmachine kleiner dan dit formaat, dan is het beter om de apparaten naast elkaar te plaatsen.

Wat is een Stapelkit?

Om je wasdroger veilig op je wasmachine te zetten, heb je een tussenstuk nodig. Een tussenstuk, ook wel stapelkit, houdt de apparaten stevig op elkaar. Ook wanneer de wasdroger dieper is dan de wasmachine. Hiermee hoef je niet bang te zijn dat de droger van de wasmachine valt.

Hoeveel ruimte nodig voor wasmachine en droger?

Houd als vuistregel ten minste 1 meter ruimte vrij vóór elke individuele of gestapelde wasmachine en droger. Laat ten minste 1,2 meter ruimte vrij voor een wasmachine en droger die naast elkaar zijn op de grond geplaatst vanwege de ruimte voor het buigen en de wasmand.

19 gerelateerde vragen gevonden

Kun je een droger overal neerzetten?

Het deurscharnier van de meeste drogers zit aan de linkerkant. Een warmtepompdroger kun je overal neerzetten.

Wat is de beste ondergrond voor een wasmachine?

De ondergrond waarop je witgoed plaatst is superbelangrijk. Houten vloeren zijn niet geschikt om een wasmachine te dragen. Een was- of droogmachine kun je beter in een hoek van een ruimte neerzetten, op een harde oppervlakte, zoals steen of beton.

Kan een warmtepompdroger op een wasmachine geplaatst worden?

Warmtepompdroger op wasmachine plaatsen

Tenslotte kun je de warmtepompdroger ook stapelen met de wasmachine, wel zo efficiënt als je weinig ruimte hebt. De warmtepompdroger moet dan bovenop vanwege het gewicht van de droger. Het is wel handig om in dit geval een anti-trillingsmat aan te schaffen.

Was en droog combinatie?

Een wasdroogcombinatie is een machine die het wasgoed kan wassen én drogen. Je kunt er een apart wasprogramma en droogprogramma mee draaien. Maar je kunt de programma's ook combineren in één wasdroogprogramma, vaak het non-stop programma genoemd.

Wat is het gewicht van een droger?

De meeste wasdrogers wegen tussen de 45 kg en 60 kg, ongeacht of het gaat om een luchtafvoerdroger, condensdroger of warmtepompdroger. Hoe zwaar een droger precies is, verschilt per formaat en model. Zo zijn drogers met een groot vulgewicht vaak zwaarder dan wasdrogers met een klein vulgewicht.

Hoe voorkom je dat de was in de droger in elkaar gaat zitten?

Hoe voorkom ik dat mijn wasgoed in elkaar draait tijdens het drogen?
 • Gebruik geen Eco-programma;
 • Zorg altijd voor een mix qua belading (grote en kleine stukken wasgoed door elkaar), dan kan je wasmachine dit beter verdelen;
 • Heeft de machine de optie 'opfrissen', kies deze extra functie.
 • Verleng de afkoeltijd.

Wat moet je niet in de droger doen?

Wat mag niet in de droogkast?
 1. Badpak, bikini of zwembroek. ...
 2. Panty's. ...
 3. Beha's, fijne lingerie en elastische stoffen. ...
 4. Truien, t-shirts en topjes met versiering. ...
 5. Sportschoenen en sneakers. ...
 6. Dure merkkledij. ...
 7. Fijne, delicate en synthetische stoffen. ...
 8. Oppassen met wollen truien!

Kun je een wasmachine op een vaatwasser zetten?

Als je echt geen ruimte hebt om je wasmachine en vaatwasmachine naast elkaar te plaatsen, kun je de vaatwasser ook bovenop de wasmachine zetten – maar niet andersom! Wasmachines zijn erg zwaar, en waarschijnlijk kan de vaatwasser dit gewicht niet aan.

Wat is het nadeel van een was-Droogcombinatie?

Een was-droogcombinatie heeft minder droogcapaciteit dan wascapaciteit. Je wasgoed heeft namelijk meer ruimte in de trommel nodig om te drogen. Als er te weinig ruimte is, komt de warme lucht niet goed bij al je natte wasgoed. Hierdoor is het nodig om minder wasgoed in één keer te wassen en drogen.

Wat is het nadeel van een was droog combinatie?

Minder flexibel wassen

Zo heeft een was-droogcombinatie maar een beperkte droog capaciteit, maximaal 6 kg en vaak minder. Dit betekent dat als je in een cyclus wilt wassen en drogen je gehouden bent aan het maximale vulgewicht voor het drogen. Daarnaast kan je niet tegelijkertijd een was draaien en de droger gebruiken.

Hoe lang gaat een was droog combinatie mee?

Hoe lang gaat een was-droogcombinatie mee? Een was-droogcombinatie gaat gemiddeld tussen de 8-15 jaar mee.

Wat zijn de nadelen van een warmtepompdroger?

Nadelen
 • Langere droogtijd. Door de lagere droogtemperatuur duren de verschillende droogprogramma's bij een warmtepompdroger langer dan bij een gewone condensdroger.
 • Duur in aanschaf. Een nieuwe warmtepompdroger is duurder in aanschaf dan een gewone droger.
 • Meer onderdelen.

Kan een warmtepomp droger in brand vliegen?

In elk type droger kan brand ontstaan, ook in de nieuwere warmtepompdrogers.

Waar blijft het vocht van een warmtepompdroger?

Een condensdroger of warmtepompdroger is een uitkomst als je daar geen ruimte voor hebt: het vocht wordt in de machine gecondenseerd, en vloeibaar afgevoerd. Dat kan in een afvoerbak die je met de hand moet legen, maar veel modellen kun je daarnaast eventueel met een slang rechtstreeks aansluiten op een waterafvoer.

Kan wasmachine op PVC vloer?

Daarnaast is PVC laminaat ook geschikt voor in de badkamer, het toilet of in de keuken. Dit omdat PVC laminaat goed beschermt is tegen vocht. Ook uw wasmachine, droger of vaatwasmachine kan rustig op een ondergrond van PVC laminaat.

Wat voor vloer in washok?

Voor de vloer is laminaat of pvc een aanrader. Het is makkelijk schoon te houden en als er wel water op druppelt, veeg je het zo droog.

Kan een wasmachine op laminaat staan?

Veel mensen vraag zich af of een wasmachine geplaatst kan worden op een laminaat vloer. Het komt namelijk vaak voor dat een wasmachine trilt op laminaat. Over het algemeen kun je daarom beter niet een wasmachine plaatsen op laminaat. De vloer gaat namelijk veren, wat zeker niet de bedoeling is.

Kan een condensdroger in een afgesloten ruimte?

Vooral een condensdroger moet je niet in een te kleine ruimte plaatsen, zeker niet in een afgesloten ruimte. Je kunt het vrijgekomen vocht niet kwijt en de kans op schimmels is erg groot. Is de ruimte die je hebt voor de wasdroger toch vrij beperkt, benut dan alle kansen om de kamer goed te ventileren.

Vorige artikel
Hoe voelt krimpen baarmoeder?