ELBERT HELPT BIJ EEN BEVALLING - TOPDOKS EXTRA

Wat moet je regelen als je in het ziekenhuis wil bevallen?

Gevraagd door: Wouter Courtier  |  Laatste update: 18 juni 2022
Score: 5/5 (62 stemmen)

Je verloskundige gaat in haar eigen auto en jullie zorgen zelf voor vervoer. Dat betekent dus dat je bij een poliklinische bevalling dus met weeën in de auto zit. De verloskundige beschikt bij een poliklinische bevalling over dezelfde instrumenten en hulpmiddelen als bij een thuisbevalling.

Wat heb je nodig als je in het ziekenhuis gaat bevallen?

kaart of pas van het ziekenhuis. verzekeringspapieren. maxi-cosi of autostoeltje. belangrijke telefoonnummers (bijvoorbeeld van de drukker, de oppas van eventuele andere kinderen en van iedereen die je na de bevalling wilt bellen)

Wat nodig uit kraampakket bij ziekenhuisbevalling?

Voor zowel een thuisbevalling als een ziekenhuisbevalling geldt dat je van tevoren een kraampakket in huis moet hebben.
...
Inhoud van het kraampakket:
  • 1x Luiertape.
  • 1x Matrasbeschermer.
  • 1x Navelstrengklem.
  • 1x Handgel.
  • 1x Alcohol ketonaat 70%
  • 2x Wondkompres 8,5x5 cm (doosje met 16 stuks)
  • 1x Verbandwatten.
  • 2x Kraamverband.

Wat nodig naast kraampakket?

Het kraampakket is een doos met medische artikelen die nodig zijn tijdens de bevalling en bij de verzorging na de bevalling.
...
Inhoud kraampakket
  • Matrasbeschermer. ...
  • Kraammatras. ...
  • Onderleggers. ...
  • Flesje alcohol. ...
  • Watten. ...
  • Gaasjes. ...
  • Steriele navelklem. ...
  • Kraamverband.

Wat moet er in je kraampakket zitten?

Wat zit er in een kraampakket?
  1. Matrasbeschermers. Beschermt het matras bij het eventueel breken van de vliezen.
  2. Kraammatras. ...
  3. Onderleggers. ...
  4. Desinfecterende zeep of handgel. ...
  5. Flesje alcohol ter ontsmetting. ...
  6. Gaaskompressen. ...
  7. Steriel verpakte navelklem. ...
  8. Kraamverband.

44 gerelateerde vragen gevonden

Wat zijn onderleggers kraampakket?

Dit zijn dunne, zachte papieren lakens die je boven je overtrekhoes kunt plaatsen. Deze vangen het bloed en vruchtwater op tijdens de bevalling. Maar ook na de bevalling komen deze onderleggers goed van pas. De verloskundige of kraamverzorgende kan deze lakens gebruiken tijdens de onderzoeken.

Hoe gebruik je kraampakket?

Je kunt de beschermer op je bed leggen, maar natuurlijk ook op elke andere plek waar je aan het bevallen bent. Over de matrasbeschermer leg je de grote onderlegger om vocht, vruchtwater en bloed te absorberen. We hebben voor nu gekozen voor een plastic folie die recyclebaar is.

Wat heb je nodig voor een pasgeboren baby?

Verzorging. Je pasgeboren baby heeft, naast de voeding, extra vitamine D en vitamine K nodig. Dit helpt bij een gezonde groei. Extra vitamine K heeft je kindje de eerste 12 weken nodig, extra vitamine D moet je kleine slikken tot 4 jaar.

Wat is een Navelbandje?

Navelbandjes. Op sommige uitzetlijstjes staan deze nog vermeld. Het zijn katoenen doekjes die je om een navelstreng zou kunnen doen.

Hoe matrasbeschermer neerleggen?

Plaats de matrasbeschermer in de breedte op het matras op de plek waar het onderlichaam zich op het matras bevindt en steek de matrasbeschermer om het matras heen. Plaats een hoeslaken over het matras en de matrasbeschermer.

Wat zit er in het kraampakket van VGZ?

Alles over zwangerschap en je zorgverzekering | VGZ Zorgverzekering.
...
Dit zit er in het kraampakket van Natalis:
  • 1 flesje alcohol 70%
  • 1 pak inlegverband.
  • 1 kraamverband.
  • 1 matrasbeschermer.
  • 1 navelstrengklem.
  • 10 onderleggers 60 x 90 cm dun.
  • 1 onderlegger 60 x 90 cm dik (extra absorptie)
  • 1 rol luiertape.

Wat is een Navelbandje?

Navelbandjes. Op sommige uitzetlijstjes staan deze nog vermeld. Het zijn katoenen doekjes die je om een navelstreng zou kunnen doen.

Hoeveel Kraamverband mee naar ziekenhuis?

1 flesje alcohol 70% 1 pak watten. 2 pakken kraamverband.

Hoeveel Kraamverband heb je nodig?

2 pakken kraamverband. Deze heb je nodig na de bevalling omdat je de eerste tijd nog bloed verliest. In tegenstelling tot maandverband bevat kraamverband geen plastic. Dat voorkomt irritaties en voelt prettiger.

Welke maat babykleding mee naar ziekenhuis?

De meeste pasgeboren baby's passen in maatje 50, maar sommige baby's hebben al een maatje 56 nodig. Verpak beide setjes apart en plak er een sticker op met welke maat erin zit. Zo voorkom je discussies met manlief tijdens de bevalling. Het is het allerbelangrijkste dat het outfitje heerlijk zit en lekker warm is.

Hoeveel luiers neem je mee naar het ziekenhuis?

Kleding voor de baby in maat 50 en 56: 2 rompertjes of overslaghemdjes en 1 of 2 broekjes en truitjes of pyjamapakjes. Denk ook hierbij aan dat het comfortabel moet zijn voor de baby. Neem ook 2 mutjes en 2 paar sokjes mee. Luiers zijn in het ziekenhuis aanwezig.

Waarom geen Navelbandjes meer?

Op veel baby uitzetlijsten staan navelbandjes. Op de uitzetlijst van 24Baby.nl vind je deze echter niet terug. Om de simpele reden dat ze eigenlijk niet meer worden gebruikt en bijna altijd ongebruikt worden weggegooid. Na het doorknippen van de navelstreng blijft een klein stompje achter.

Hoe lang duurt het voordat de navelstreng eraf valt?

Het navelstompje droogt in, verschrompelt en krimpt na verloop van dagen. Het kleurt steeds donkerder en valt er na 5 tot 14 dagen vanzelf af. Probeer het stompje er niet sneller af te trekken, het valt er vanzelf af wanneer het volledig is ingedroogd.

Wat is een navelbreuk bij baby's?

Onder de navel voel je vaak een kleine opening. Als deze opening blijft bestaan, noem je dit een navelbreuk. Het bobbeltje onder de huid wordt groter als je kind lacht of huilt, omdat de druk in de buik en dus in de navelbreuk dan groter wordt. Als de druk minder wordt, wordt het bobbeltje weer kleiner.

Hoe kraampakket aanvragen VGZ?

U vraagt kraamzorg eenvoudig aan bij een door u gekozen kraamzorgorganisatie. Het is belangrijk dat u kraamzorg uiterlijk in de 20e week van uw zwangerschap aanvraagt. Hoe kunt u dit doen? U kunt in onze Zorgzoeker met uw postcode gemakkelijk een kraamzorgorganisatie vinden.

Wat kost een bevalling in het ziekenhuis zonder medische indicatie?

Kosten bevalling ziekenhuis

Een ziekenhuisbevalling met medische noodzaak, wordt volledig vergoed door je basisverzekering. Als je in het ziekenhuis wil bevallen zonder medische noodzaak moet je een eigen bijdrage betalen. Deze bedraagt in 2022 €450,28. Je kan deze eigen bijdrage aanvullend verzekeren.

Welke verzekering vergoed bevalling?

Als je besluit om thuis te bevallen worden de verloskundige kosten volledig gedekt door de basisverzekering. Er geldt geen eigen risico. Het kan ook voorkomen dat je in het ziekenhuis gaat bevallen vanwege een medische noodzaak. In dat geval worden de ziekenhuiskosten volledig gedekt door de basisverzekering.

Hoe lang blijft navel bloeden?

Als het navelstompje is afgevallen, gemiddeld na 7 tot 14 dagen, kan het navelhof iets bloeden of er kan iets pus opzitten, maak dit schoon bij iedere verschoning met schoon water en dep goed droog met een schone hydrofiel luier. Als de navel mooi droog is hoef je er verder geen extra aandacht meer aan te besteden.

Hoe geneest navel baby?

Navel van je baby

Het navelstompje, een deel van de navelstreng, droogt na een aantal dagen uit. Het wordt steeds harder en zwart van kleur en uiteindelijk valt het er vanzelf af. Het navelstompje droogt het snelst als er lucht bij komt. Je kunt het stompje gewoon wassen met water en eventueel met zeep.

Wat moet je doen als je navel stinkt?

Hygiëne
  1. Wassen met lauwwarm water.
  2. Desinfecterende zeep gebruiken.
  3. Droog deppen.
  4. Met een wattenstaafje drogen.
  5. Zalf tegen luieruitslag gebruiken.
  6. Talkpoeder in je navel doen om deze droog te houden.

Vorige artikel
Wat meegeven eerste schooldag?