ZOENEN LEREN - Gentle Jane

Wat kan er gebeuren als je tongzoent?

Gevraagd door: Roos Ali  |  Laatste update: 11 mei 2023
Score: 4.2/5 (10 stemmen)

Bacteriën uitwisselen
Niets nieuws, als je tongzoent ontstaat er een orgie van bacteriën in je mond. Tijdens 10 seconden kussen, wissel je maar liefst 80 miljoen bacteriën uit. Gelukkig zijn de meeste niet schadelijk!

Wat kan je krijgen van tongzoenen?

Welke SOA's kun je krijgen door te zoenen? Alle SOA's die blaasjes veroorzaken in en rondom de mond kunnen worden overgedragen door een zoen. Het gaan dan voornamelijk om herpes (de wel bekende koortslip), maar ook om syfilis.

Is tongen gevaarlijk?

Zoenen is gezond, maar niet altijd. Naast alle microben in je mond die je nodig hebt, zijn er ook een paar waar je voor moet opletten. Je kunt door te tongzoenen bijvoorbeeld de ziekte van Pfeiffer oplopen, een virale infectie die wordt veroorzaakt door het Epstein-Barr virus, een herpesvirus.

Wat kan er gebeuren als je zoent?

In je speeksel zitten heel veel bacteriën, nog veel meer dan op een vaatdoekje of wcbril. Als je zoent, wissel je dus heel veel van deze bacteriën uit. Dat klinkt vies, maar dat is helemaal niet zo! Doordat je allemaal nieuwe bacteriën binnen krijgt, bouw je nog meer weerstand op en word je minder snel ziek!

Hoe lang duurt een tongzoen?

Ook met tong. Hun gemiddelde antwoord? 10 seconden. Voor liplocking zonder tong vinden wij dat aan de lange kant.

24 gerelateerde vragen gevonden

Is tongzoenen goed voor je?

Tongzoenen is erg goed voor het mondmilieu”, vertelt Richard Kohsiek, tandarts en KNMT-bestuurslid. “Bij het zoenen maak je extra veel speeksel aan en dat houdt je tanden en tandvlees gezond. Het speeksel helpt bacteriën namelijk makkelijker weg te spoelen en dat verkleint de kans op plaque en gaatjes.”

Hoe weet je of je goed kan zoenen?

Varieer in tempo, bewegingen en contact

Bouw de zoen in ieder geval rustig op, de meeste mensen vinden het niet fijn om meteen over te gaan op agressief tongen. Varieer tijdens de zoen tussen met/zonder tong, tempo, bewegingen en hou het speels. Enne, af en toe een adempauze kan ook geen kwaad.

Waarom is tongzoenen zo fijn?

Zoenen is gewoon heerlijk!

Daarnaast zitten zowel in je lippen als in je tong allerlei gevoelige zenuwen die ervoor zorgen dat die aanraking extra goed voelt. De zenuwen staan in contact met jouw brein en die maakt als reactie allemaal van die geweldige stofjes aan, zoals endorfine en dopamine.

Hoelang blijft speeksel in je mond na zoenen?

Het DNA-profiel van een man is tot minstens een uur na een zoen waarneembaar in vrouwelijk speeksel. Aan de hand van dit genetisch profiel is het zelfs mogelijk om een persoon te identificeren.

Wat is het verschil tussen een kusje en zoenen?

De woorden hebben nagenoeg dezelfde betekenis, en kunnen vaak zonder bezwaar door elkaar worden gebruikt. Een zoen duurt vaak wel iets langer dan een kus. Vroeger had zoen de voorkeur in de Randstad, en kus in andere delen van Nederland en in Vlaanderen.

Kan je ziektes krijgen van tongzoenen?

Ja, je kunt het coronavirus krijgen via zoenen. Door tongzoenen, maar ook door een zoen op de wang of ergens anders. Je kunt het coronavirus vooral krijgen door iemands adem of speeksel. Of als iemand hoest of niest en jij bent in de buurt.

Kan je een soa krijgen van tongzoenen?

Sommige soa's kan je krijgen door te kussen of te tongkussen. Hiv kan niet via een kus worden doorgegeven. Vermijd om te kussen als je aftjes, koortsblaasjes, ontstekingen of pijnlijke wondjes in de mond hebt. Chlamydia: kan je niet doorgeven of krijgen via tongzoenen.

Kun je gaatjes krijgen door zoenen?

Elk persoon die gaatjes heeft, al dan niet gevuld, heeft de cariës bacterie in zijn speeksel. Elk kind wordt zonder cariës bacteriën geboren. Besmetting vindt plaats van persoon tot persoon via het uitwisselen van speeksel, bijvoorbeeld tijdens het zoenen.

Is er een verschil tussen zoenen en tongzoenen?

Wat is het verschil tussen tongen en zoenen? TongzoenenTongzoenen is eigenlijk gewoon zoenen, maar dan, zoals de naam al zegt, met een beetje tong erbij. Tongzoenen betekent dus niet dat je alleen maar los met jullie tongen om elkaar heen bewegen.

Wat is de langste kus ter wereld?

58 UUR NON-STOP KUSSEN

De langste kus ooit duurde 58 uur, 35 minuten en 59 seconden. Het record is in handen van Ekkachai en Laksana Tiranarat uit Thailand, die het record vestigden tijdens een evenement georganiseerd door Ripley's Believe It or Not! Pattaya in Thailand, op 12-14 februari 2013.

Wat betekent een tongzoen voor een man?

De tongzoen

Deze zoen is dé uitdrukking van zijn lust voor jou. Je zet hem in vuur en vlam en met deze passionele kus wil hij de kleren van je lijf scheuren!

Wat betekent het als een vrouw je zoent?

Wat betekent het als een vrouw je zoent? Een kus is voor vrouwen niet zomaar een kus. Het is een manier om intimiteit te behouden en te kijken of de relatie nog steeds goed gaat. Voor mannen is het vaak niet meer dan een opstapje naar seks.

Is zoenen goed voor je relatie?

Zoenen is goed voor de intimiteit van je relatie

Ook vermindert het hormoon stressgevoelens en de kans op conflicten. Als koppels regelmatig met elkaar zoenen is er meer kans dat ze gelukkig zijn en zich verbonden met elkaar voelen.

Welke mensen kunnen het beste zoenen?

De Schorpioen is de beste kusser van iedereen. Als zij je willen, dan willen ze je ook écht. En dat is te zien aan hun manier van zoenen. Bovendien zoent dit sterrenbeeld niet zomaar met Jan en alleman.

Hoelang zoenen is normaal?

12 seconden was volgens de meerheid de perfecte lengte voor een goede kus. Natuurlijk is dat direct keihard wetenschappelijk bewijs, maar laat dat de pret vanavond niet drukken en ga vanavond bij thuiskomst nog eens voor zo'n lekkere, lange zoen.

Wat als hij niet kan zoenen?

Praat erover

Niet gemakkelijk, maar wel héél belangrijk. Voer een eerlijk gesprek met je liefje en zeg dat je het kussen eigenlijk niet zo heel leuk vindt. Steek de schuld niet op de ander, maar leg uit dat jij liever hebt dat het anders gebeurt. De kans zit er natuurlijk in dat je lief de kus wél heel goed vindt.

Hoe voelt het om te tongzoenen?

Een zoen werkt opwindend: je gedachten gaan even 'uit' en je kunt opgaan in elkaar en elkaars lichaam. Er worden hersendelen geactiveerd die ervoor zorgen dat er bloed naar de erogene zones stroomt en je hele lijf wordt gevoeliger.

Hoe lang is de langste tongzoen?

Het onderzoek werd uitgevoerd naar aanleiding van een aangekondigde recordpoging om op Valentijnsdag het record van de langstdurende tongzoen te verbeteren. Het huidige record staat op 30 uur 59 minuten en 21 seconden en stamt uit 2001.

Wat is de langste tongzoen?

* De langste tongzoen ter wereld staat op naam van een koppel uit New Jersey. Zij zoenden elkaar maar liefst 30 uur, 59 minuten en 27 seconden.

Kan de tandarts zien of je orale seks hebt gehad?

Een tandarts op TikTok, genaamd @dentite, kreeg al vaker de vraag van TikTokkers of tandartsen het aan iemands mond kunnen zien als diegene orale seks heeft gehad. Daarom besloot hij nu voor eens en altijd een einde te maken aan dit mysterie. Wat blijkt? Je tandarts kan het gewoon zien.

Volgende artikel
Wat voor dekbed op een peuterbed?