Italiaanse appeltaart

Wat is oma in Italiaans?

Gevraagd door: Valentijn Post  |  Laatste update: 11 mei 2023
Score: 4.9/5 (2 stemmen)

oma (zn): nonna.

Hoe zeg je Hoi in Italiaans?

Italiaans: Ciao! Come stai? Turks: Merhaba, nasılsın? Engels: Hello, how are you?

Wat betekent Alora in het Italiaans?

1. Allora. Allora betekent 'dan', maar kan in vrijwel elke zin en situatie worden gebruikt. Ook als synoniem voor 'oké' of voor 'dus'.

Hoe zeg je in het Italiaans mama?

mama (zn): mamma.

Wat is oma in het Spaans?

NL: oma. ES: ¡Abuela!

35 gerelateerde vragen gevonden

Wat is oma in Belgisch?

Ook 'vake' en 'moeke' worden vaak gebruikt als namen voor grootouders. Zowat een op de tien laat zich zo noemen. Andere klassiekers zijn bomma en bompa, en vava en moemoe. Sommige van die namen zijn duidelijk regiogebonden: in Oost- en West-Vlaanderen vind je bijvoorbeeld nauwelijks vava's of bomma's.

Hoe noem je oma in het Frans?

NL: oma. FR: Grand-mère !

Hoe beledig je een Italiaan?

Stronzo – drol. Hoewel er weinig Nederlanders zijn die zich beledigd zullen voelen als je hen een drol noemt, ligt dat in Italië heel anders. Stronzo wordt beschouwd als vulgair. Veel jonge mensen gebruiken de term op een speelse wijze, zoals dat hier wordt gedaan met het woord 'sukkel'.

Hoe groet je in Italië?

Buongiorno, ciao, molto piacere, buonasera, salve, al deze termen worden gebruikt om iemand te begroeten. Buongiorno (goedendag) gebruik je als je iemand niet of nauwelijks kent, bijvoorbeeld wanneer je een winkel of restaurant binnenkomt. Het is een iets wat formele begroeting.

Hoe zeg je sorry in het Italiaans?

sorry (interjection): mi scusi(en) expression of regret or sorrow., scusa(en) expression of regret or sorrow., scusi(en) expression of regret or sorrow., spiacente(en) expression of regret or sorrow., spiacenti.

Waarom zeggen Italianen Prego?

Gebruik Prego

Wanneer je iemand dringend om een gunst vraagt.

Hoe zeg je water in het Italiaans?

Ik wil water. Voglio dell'acqua.

Wat eten ze als ontbijt in Italie?

Het Italiaanse ontbijt is heel simpel: een romige cappuccino of een sterke caffè met een cornetto (croissantje) of een andere zoete lekkernij in een van de vele koffiebarretjes, of thuis een snelle koffie gemaakt met de moka, eventueel met een (zoet) broodje.

Hoe zeg je perfect in het Italiaans?

perfect (bn): perfetto.

Hoe zeg je wat is je naam in het Italiaans?

- Come ti chiami?

Wat is onbeleefd in Italië?

Italianen zijn erg stellig voor wat betreft het gebruik van producten uit eigen land, als het op koken aankomt. Italianen hebben een hekel aan Ketchup, beter is (verse) tomatensaus uit de Italiaanse keuken. De traditionele Italiaanse pizza heeft geen ananas, deze vrucht komt van oorsprong niet uit Italië.

Hoe laat ga je uit eten in Italië?

De lunch wordt, afhankelijk van de regio, tussen 12.30 en 15.00 uur genuttigd. De lunch is voor Italianen de belangrijkste maaltijd van de dag, een moment van samenzijn voor de familie. Het diner wordt meestal rond een uur of 20.00 opgediend. De Italianen gaan graag uit eten, ongeacht of het nu weekend is of niet.

Is het gebruikelijk om fooi te geven in Italië?

In Italië is het geven van een fooi in een restaurant niet gebruikelijk. Meestal zijn er op de bon servicekosten van rond de 10% berekend. Als dat niet zo is, is een fooi van 5 tot 10% uiteraard altijd aardig voor de ober. Bij taxichauffeurs kun je het bedrag afronden naar boven.

Is Ciao ook Hallo?

Ciao! Weinig Italiaanse woorden zijn zo universeel bekend als deze vrolijke groet waarmee Italianen elkaar 'hallo' zeggen of waarmee ze van elkaar afscheid nemen.

Hoe scheld je een Italiaan uit?

Dio cane, porco cane, porco Dio, Dio mio

Vooral gebruikt als vloek, dus om een bepaalde discussie kracht bij te zetten.

Hoe zeg je oma in het Chinees?

oma (zn): 外婆wàipó)(ru) мать отца или матери., 外祖母wàizǔmǔ)(ru) мать отца или матери., 奶奶nǎinai)(ru) мать отца или матери., 祖母zǔmǔ)

Hoe zeg je in het Marokkaans oma?

oma (zn): تِيتَة

Hoe zeg je oma in het Oekraïens?

oma (zn): бабуся

Vorige artikel
Hoe lang duurt ouderverstoting?