10 Strongest Animals in The World

Wat is het sterkste dier van de hele wereld?

Gevraagd door: Tom Özcan  |  Laatste update: 26 februari 2024
Score: 4.5/5 (65 stemmen)

Als we kijken naar kracht in absolute zin, komt de Afrikaanse bosolifant als sterkste landdier uit de bus. Maar de machtigste van alle dieren is toch de blauwe vinvis.

Wie is de sterkste dier ter wereld?

Volgens het laatste nieuws van NU.nl is de eenoogkreeft in verhouding het sterkste dier ter wereld. De kracht waarmee het eenoogkreeftje zichzelf door het water beweegt is uniek. Het eenoogkreeftje is volgens Deense onderzoekers tien tot dertig keer sterker dan alle andere diersoorten.

Welk dier is sterker dan een leeuw?

Het dier met de sterkste bijt- of knijpkracht is niet de leeuw of tijger, maar de kokoskrab. Dieren zijn vaak sterker dan mensen.

Wat is het sterkste dier ter wereld top 10?

Top 10 sterkste dieren op aarde
 • Bladsnijdersmier.
 • Gorilla. ...
 • Arend. ...
 • Tijger. ...
 • Muskusos. ...
 • Olifant. ...
 • Anaconda. Er zijn vier soorten anaconda's in de wereld: de gele, donker gevlekte, Boliviaanse en de meest bekende – de groene anaconda. ...
 • Grizzlybeer. De grizzlybeer is één van de sterkste dieren ter wereld. ...

Wat is het sterkste roofdier ter wereld?

Gevaarlijk roofdier

De orka is één van de gevaarlijkste dieren in de oceaan. Hij staat aan top van de voedselketen, wat betekent dat hij geen natuurlijke vijanden heeft. Ze hebben niet voor niets de Engelse naam 'killerwhale'. Orka's jagen in groepen en daarom kunnen ze gemakkelijk grote prooien aan.

35 gerelateerde vragen gevonden

Wat is domste dier ter wereld?

En de domste: de kakapo

Domheid is natuurlijk moeilijk te vergelijken, maar een van de allerdomste dieren is de kakapo. Van deze papegaai is bekend dat hij regelmatig vergeet hoe zwaar hij is, waardoor hij bij het opstijgen neerploft. Hij kan helemaal niet vliegen namelijk.

Wat is het oudste dier?

Wat wel bekend is, is dat de Groenlandse haai het oudste gewervelde dier ter wereld is! Schattingen tonen aan dat de haai soms wel 500 jaar oud kan worden. De leeftijd van de Groenlandse haai wordt bepaald door zijn ogen.

Wat is de zeldzaamste dier ter wereld?

Het zeldzaamste en meest bedreigde dier ter wereld is de amoerluipaard. Van deze soort leven er nog maar tientallen in het wild. Veel mensen jagen op deze soort omdat ze geloven dat de vacht en botten ziektes kunnen genezen. Gelukkig worden er de laatste tijd steeds meer jonge amoerluipaarden welpjes soort gespot.

Wat is het snelste dier van de wereld?

's Werelds snelste dieren zijn:
 • Slechtvalk.
 • Stekelstaartgierzwaluw.
 • Fregatvogel.
 • Spoorwiekgans.
 • Marlijn.
 • Jachtluipaard.
 • Zeilvis.
 • Gaffelbok.

Wat is de langzaamste dier ter wereld?

Maar dat is dus weinig waarschijnlijk. Ter vergelijking: luiaards leggen per dag niet meer dan 38 meter af. Hiermee zijn ze de traagste zoogdieren ter wereld. Geschat wordt dat luiaards in gevangenschap zo'n 15 tot 20 uur per dag slapen en in het wild tussen 8 en 9 uur per dag.

Welk dier eet een leeuw op?

Leeuwen zijn echte vleeseters. Ze eten andere dieren zoals zebra's en buffels, maar ook zwijnen en herten. De leeuwin jaagt. Meestal doen de leeuwinnen dat in een groep en werken ze samen om hun prooi te vangen.

Wie is de vijand van de leeuw?

De leeuw staat aan de top van de voedselpiramide. Hierdoor heeft de leeuw zo goed als geen vijanden. De grootste vijand van de leeuw is de mens.

Wat is het sterkste dier in de jungle?

Als het om brute kracht gaat dan is de Afrikaanse olifant de sterkste dier ter wereld. Afrikaanse olifanten zijn de sterkste zoogdieren én ook de sterkste landdieren. Een volwassen olifant kan ongeveer 9,000 kg dragen.

Welk dier is het langste zwanger?

Van alle moederdieren is de Afrikaanse olifant het langst drachtig: maar liefst 22 maanden.

Welk dier heeft meeste bijtkracht?

Van alle nog levende diersoorten is de krokodil met 1350 kg/cm² degene met de hoogste bijtkracht. Van de zoogdieren is dit de hyena met ongeveer 500 kg/cm². De tijger is met een bijtkracht van 450 kg/cm² een goede tweede en de om zijn agressie bekende Bijtschildpad komt tot 500 kg/cm².

Kunnen mieren een mens tillen?

Hoe kleiner dieren zijn, hoe sterker ze zijn in verhouding tot hun lichaamsgewicht. Bij grotere dieren en mensen neemt het gewicht sneller toe dan de kracht. Een mier kan daardoor gemakkelijk tot 50 keer zijn eigen gewicht tillen. Dat verklaart waarom ze er met onze voedselresten vandoor kunnen gaan.

Wat is de slimste dier van de wereld?

Chimpansees staan met stip op nummer 1 in de lijst van de slimste dieren. Ze weten hun omgeving namelijk te manipuleren in hun eigen voordeel.

Welk dier kan 15 meter ver springen?

Sneeuwluipaarden met gemak 15 meter ver kunnen springen. Dat zijn wel 4 auto's achter elkaar!

Welk dier kan 100 km per uur?

De jachtluipaard of de cheeta is het snelste dier op het land. In een sprint kan hij een snelheid tot ongeveer 110 km per uur halen. Met zijn slanke, gespierde lichaam met lange poten heeft daarvoor het perfecte lichaam.

Welk dier is altijd blij?

Hij krijgt het predicaat 'vrolijkste dier ter wereld' toegedicht: de quokka. Deze wallaby – een klein soort kangoeroe – lacht namelijk altijd.

Wat is het gekste dier van de hele wereld?

De meest vreemde dieren ter wereld
 • De wereld zit vol met vreemde wezens. Wij vinden het onvoorstelbaar wat de natuur allemaal kan doen en hebben daarom een aantal aparte dieren op een rijtje gezet, van mooie vogels tot behaarde kreeften! ...
 • Afrikaanse Maraboe. ...
 • Kiwa Hirsuta. ...
 • Naakte molrat. ...
 • Beerdiertje.

Wat is het grootst dier ter wereld?

De blauwe vinvis is het grootste dier ter wereld. Een volwassen mannetje weegt bijna 170.000 kilo. Ter vergelijking: een volwassen mannetjesolifant weegt maximaal 7.000 kilo. Een pasgeboren blauwe vinvis is al 7,5 meter lang.

Welke dier kan 1000 jaar worden?

Spons. Door de lage temperatuur van het zeewater groeit een spons erg langzaam. Wordt zo'n 1000 jaar. Er zijn voorbeelden van meer dan 1500 jaar oud.

Welk dier kan 200 jaar worden?

Groenlandse walvissen behoren tot de oudste dieren ter wereld. Onderzoek heeft aangetoond dat ze wel 200 jaar kunnen worden. Het zou kunnen dat ze zo oud worden omdat ze traag zwemmen: ze slijten minder snel!

Wat is het kortst levende dier?

Haften leven het kortst van alle volwassen dieren. Ze worden daarom ook wel eendagsvlieg genoemd. Na een bestaan van 2 jaar als nimf in het water veranderen ze in vliegende volwassen insecten, paren en sterven.