Kinderzitje op uw fiets monteren

Kan er een kinderzitje op een transportfiets?

Gevraagd door: Ties de Backer  |  Laatste update: 26 februari 2024
Score: 4.5/5 (60 stemmen)

Genoeg ruimte tussen zitje en voordrager Als u een voorzitje op uw transportfiets wilt monteren, kijkt u naar de ruimte tussen het zitje en het transportrek. Immers, u dient genoeg ruimte over te houden voor de voetsteuntjes van het zitje én uw kind moet natuurlijk zijn of haar beentjes kwijt kunnen.

Kan er op elke fiets een kinderzitje?

Niet op elke gewone fiets past een kinderzitje. Dit heeft ermee te maken dat sommige stuurpennen te dik zijn of bagagedragers niet stevig genoeg bevestigd zitten aan het frame van de fiets. U kunt in de specificaties nalezen of de fiets geschikt is voor een kinderzitje volgens de fabrikant.

Kan een kinderzitje op elk stuur?

Het monteren van een kinderzitje

Een voorzitje moet stevig vast worden gemaakt aan de stuurpen of balhoofdbuis van de fiets. Een voorzitje wat aan het stuur wordt bevestigd moet bij montage extra gezekerd worden en is niet geschikt voor aluminium sturen.

Waarom geen kinderzitje Op elektrische fiets?

Op de meeste elektrische fietsen kun je een kinderzitje monteren aan de bagagedrager. Hier heb je in tegenstelling tot een kinderzitje voor, niet perse een elektrische moederfiets nodig. Bij de meeste e-bikes is de accu verwerkt in de bagagedrager. Om deze reden past niet elk achterzitje op een e-bike.

Welke fiets is geschikt voor een kinderzitje?

De meeste stads- of damesfietsen zijn geschikt voor een kinderzitje, maar de beste keuze blijft toch altijd een mamafiets. Dit type fiets is namelijk speciaal gemaakt voor fietstochten met een jonge passagier. Samen fietsen op een moederfiets zorgt dus voor meer comfort én veiligheid, wel zo belangrijk!

20 gerelateerde vragen gevonden

Kan er een kinderzitje op een Fatbike?

De FLB+ fatbike van Phatfour is ontworpen met het oog op functionaliteit en veiligheid voor het hele gezin. Een van de meest opvallende kenmerken van de FLB+ is de mogelijkheid om zowel voor als achter een kinderzitje te plaatsen.

Waarom een Mamafiets?

Een moederfiets heeft extra ruimte tussen het stuur en het zadel. Zo kun je gemakkelijk een kinderzitje aan het stuur monteren én hou je genoeg ruimte over om makkelijk af en op te stappen. Daarbij wordt je niet belemmerd tijdens het fietsen zelf en heb je genoeg ruimte om fietsbewegingen te maken.

Kan een Bobike stoeltje op een elektrische fiets?

In principe passen deze kinderzitjes op iedere standaard e-bike. Ook het Bobike-kinderzitje is een zeer geschikte én veilige optie. De Bobike Exclusive Maxi is een zitje dat je achterop je elektrische fiets monteert, met extra bescherming rondom het kind.

Welke elektrische fiets geschikt voor kinderzitje?

Kies voor de papa- of mamafiets. Een elektrische vader- of moederfiets (familiefiets) is misschien wel de fijnste manier om je kinderen mee te nemen op een e-bike. Deze fietsen hebben dezelfde kenmerken als een standaard familiefiets, alleen dan met elektrische trapondersteuning.

Welk achterzitje past Op elektrische fiets?

Als uw e-bike een hele brede drager heeft, passen de meeste achterzitjes niet. Hou daarnaast ook het maximaal belastbare gewicht van uw bagagedrager in de gaten. Een alternatief is een achterzitje voor aan het frame van uw fiets. Deze wordt bevestigd aan de zadelpen.

Wat is een easyfit bagagedrager?

Beschrijving. De Yepp Easyfit bagagedrager is een stoere en robuuste stalen bagagedrager die wel 35 kilo kan dragen. Deze bagagedrager kan op eenvoudige wijze gemonteerd worden op de meeste 28 inch stads- en hybride fietsen.

Kan Yepp voorzitje op elke fiets?

Kan Yepp Mini op elke fiets? Ja, de Yepp Mini fietsstoeltjes (zowel de 'gewone' Mini als de Nexxt) passen op elke fiets, behalve op fietsen met een Ahead-stuurpen.

Welke leeftijd kinderzitje achterop?

Een baby mag in een fietszitje als het voor enige tijd zelfstandig rechtop kan blijven zitten. Gemiddeld is dit rond de 9 maanden. Er is geen verschil op welke leeftijd een baby in een voorzitje en op welke leeftijd een baby in een achterzitje mag.

Hoe lang geen kinderzitje?

Kinderen tot 1,35 meter moet u in een goedgekeurd autokinderzitje vervoeren. Zowel voorin als achterin de auto. Dit moet altijd, of uw kind in uw eigen auto zit, of bij iemand anders in de auto.

Kunnen zijwieltjes op elke fiets?

De Swinging Wheels zijn verende zijwielen die passen op bijna elke fiets voor volwassenen. Hierdoor heeft u de stabiliteit en veiligheid van een driewieler tegen veel lagere kosten. De Swinging Wheels kunnen immers op uw bestaande (elektrische) fiets gemonteerd worden.

Hoe groot moet je zijn voor geen kinderzitje?

Kinderen kleiner dan 1,35 meter moeten in een geschikt kinderbeveiligingssysteem meereizen. Wanneer de kinderen groter zijn dan 1,35 meter is een kinderzitje niet meer verplicht en moeten ze de veiligheidsgordel dragen.

Is het legaal om achterop de fiets te zitten?

​Je mag op je fiets niet zomaar een passagier meenemen op je bagagedrager. Alleen wanneer er voetsteuntjes zijn, is er sprake van een extra zitplaats en kan er iemand achterop. In een fietskar mag je maximaal twee personen vervoeren. De kar mag maximaal 2,5 meter lang zijn en 1 meter breed.

Hoeveel kilo mag er achterop een elektrische fiets?

Dan moet je ook nog rekening houden met de draagkracht van de bagagedrager: die is bij e-bikes vaak 25 kg. Dat is een extra beperkende factor, want 'junior'-zitjes voor kinderen tot ca. 10 jaar voor de bagagedrager zijn vaak geschikt tot 35 kg. Bij zitjes op het stuur is het maximum doorgaans 15 kg.

Kan je van een gewone fiets een elektrische maken?

Met een E-Drive ombouwset maak jij je eigen vertrouwde fiets eenvoudig elektrisch. Het assortiment bestaat uit voorwiel-, midden- en achterwielmotorsets. Ook voor driewielers, handbikes, bakfietsen en tandems zijn er ombouwsets verkrijgbaar. Ga jij ook voor meer comfort en gemak tijdens jouw favoriete fietstochtjes?

Kan Yepp achterzitje Op elektrische fiets?

Easyfit-drager en e-bike bevestiging) De Yepp Maxi Easyfit is geschikt voor al onze elektrische fietsen.

Is Bobike goed?

Bobike Exclusive Mini

Fietsersbond oordeel: De enige afrader wat de testers betreft. Dit is het enige zitje uit de test waarbij het kind niet met een gordel tussen de benen vast wordt gemaakt, maar met een gordel bij de schouders. Vooral bij het lostrekken loopt het kind kans op een onbedoelde oorvijg.

Hoeveel kilo kan er op een bagagedrager?

Het belastbare gewicht mag niet meer zijn dan 15 à 40 kg. Boven dit gewicht kan metaalmoeheid ontstaan en dat kan leiden tot gevaarlijke situaties. Nederlandse traditie of niet, vanuit veiligheidsoogpunt adviseren wij mensen om geen passagiers mee te nemen op de bagagedrager.

Wat is de beste Mamafiets?

De Bloom C380 kwam het beste uit de test. Deze elektrische mamafiets kan een gewicht van maximaal 30 kg dragen en is sterk genoeg voor een zitje en fietstassen. De Bloom C380 beschikt over een stuurslot, een dubbele standaard en een extralage instap.

Kan Moederstuur op elke fiets?

Het Moederstuur is geschikt voor iedere bestaande fiets, dus ook die van opa en oma of voor de fiets van de oppas.

Hoe oud fietsen baby?

Wanneer mag je fietsen met een baby? Je baby mag mee op de fiets als hij zelfstandig vanuit kruiphouding kan gaan zitten. Meestal is dat als hij tussen de 9 en 12 maanden oud is.