"DIT WAS ECHT DOODENG!" - TOPDOKS HULPDIENSTEN

Wat is handig om in de auto te hebben liggen?

Gevraagd door: Lina Hussein  |  Laatste update: 11 mei 2023
Score: 4.6/5 (75 stemmen)

Wat moet er verplicht mee in de auto in Nederland? In Nederland ben je als automobilist niet verplicht om bepaalde veiligheidsartikelen in de auto te hebben. Maar een EHBO-doos, een gevarendriehoek en een veiligheidshesje kun je maar beter wel aan boord hebben.

Wat is handig om in de auto te hebben?

Handige dingen voor in nood
  • Rijbewijs.
  • Kentekenbewijs/kentekencard.
  • Schadeformulier.
  • Groene kaart.
  • Gevarendriehoek.
  • Veiligheidshesje.
  • EHBO-doos.
  • APK-keuringsbewijs.

Is het verplicht om een verbanddoos in de auto te hebben?

Het – naar onze mening – teleurstellende antwoord is nee. Een EHBO doos is niet verplicht in de auto.

Is een lifehammer verplicht?

Ook wel bekend als lifehammer. Een hamer die eigenlijk niet mag ontbreken in je auto ondanks het niet verplicht is. Een noodhamer kan het verschil maken tussen leven en dood en heeft dit in de praktijk al vaak bewezen.

Wat ben je verplicht in de auto te hebben in Duitsland?

Wat is verplicht in de auto in Duitsland?
  • Een milieusticker Duitsland. Ga je naar een van de Duitse steden die een milieuzone hebben dan moet je de sticker hebben.
  • Een gevarendriehoek. Deze heb je nodig wanneer je te maken krijgt met pech of een ongeluk. ...
  • Een veiligheidshesje. ...
  • Een verbanddoos.

16 gerelateerde vragen gevonden

Hoe hard mag je met een fietsendrager in Duitsland?

Een fietsendrager wordt in Duitsland net zoals in Nederland niet gezien als aanhanger. Er geldt dan ook de maximumsnelheid die voor personenauto's van toepassing is.

Is gevarendriehoek verplicht in Duitsland?

We noemen hieronder een aantal uitrustingen die we aanraden om bij je te hebben. Verbanddoos - Het is in Duitsland verplicht om een verbanddoos in de auto te hebben. Gevarendriehoek - Wanneer je te maken krijgt met een ongeluk of pech heb je een gevarendriehoek nodig.

Waar lifehammer plaatsen in auto?

Volgens de gouden regel zou het dak een ideale plek zijn voor de veiligheidshamer. Maar in sommige gevallen moet u dan in uw autodak boren. De zijkanten van uw stoel zijn een prima alternatief. Hier kunt u de bijgeleverde bevestiging vaak makkelijk aan vastklikken.

Wat is de beste lifehammer?

De LIFEHAMMER EVOLUTION kwam als beste uit de test. De LIFEHAMMER CLASSIC eindigde op nummer 3 in de gebruikerstest. Uit de test bleek eens te meer dat de LIFEHAMMER EVOLUTION de ultieme veiligheidshamer is. De hamer is eenvoudig te gebruiken door volwassenen en kinderen.

Hoeveel fluohesjes moet je in de auto hebben?

Strikt gezien moet er maar één vestje in je auto liggen. Het is dus niet nodig om voor elke (mogelijke) passagier in je auto een vestje te voorzien. Toch doe je dat maar beter wel. Door zo'n vestje aan te doen zijn je passagiers nu eenmaal heel wat beter zichtbaar als ze uitstappen bij pech.

Is een brandblusser in de auto verplicht?

Ja, er moet een brandblusser (van minstens 1kg) aanwezig zijn tijdens de keuring. Er wordt ook gekeken of de brandblusser al dan niet vervallen is. Let er dus zeker op dat je brandblusser nog geldig is.

Wat mag je niet in je auto hebben?

In Nederland ben je als automobilist niet verplicht om bepaalde veiligheidsartikelen in de auto te hebben. Maar een EHBO-doos, een gevarendriehoek en een veiligheidshesje kun je maar beter wel aan boord hebben.

Is een fluo hesje verplicht in de auto?

In je auto moet je minstens 1 fluovestje hebben voor de bestuurder, maar het is sterk aangeraden om voor alle passagiers een fluovestje bij te hebben. Een fluovestje dien je te dragen bij pech of een ongeval.

Hoe was je het best je auto?

Wastips
  1. Gebruik geen spons, maar een microfiber washandschoen. ...
  2. Was je auto altijd in de lengterichting. ...
  3. Maak je velgen schoon met een speciale velgenreiniger. ...
  4. Met een hogedrukreiniger is het goed om minimaal 20 centimeter afstand houd tussen de mond van de spuit en de lak van je auto.

Hoe zit je in de auto?

Plaats je bekken zo ver mogelijk achterin de stoel, maar zorg er wel voor dat je voeten goed bij de pedalen kunnen. Creëer indien nodig steun voor je onderrug, maar houd je bekken altijd recht. De afstand tussen je knieholte en de voorkant van de stoel hoort 5 tot 10 centimeter te zijn. Dat is ongeveer één vuist breed.

Hoe stap je veilig uit de auto?

Voordat je uitstapt, kijk je of je niemand hindert of in gevaar brengt. Houd tijdens het uitstappen met je linkerhand het portier vast en ontgrendel het met je rechterhand. Je kijkt nu vanzelf in de buitenspiegel. Open het portier, stap uit en sluit het portier.

Waar moet je op letten als je een lifehammer koopt?

Ga je een lifehammer kopen, dan zijn er belangrijke punten waar je aandacht aan moet besteden. Een noodhamer of safety hammer in de auto is een must.
...
Enkele do's:
  • Bevestig de noodhamer in het plafond of achter de verlichting (van het plafond). ...
  • Monteer de hamer schuin tegen de middenconsole aan de bestuurderszijde.

Waar moet je met een life hammer slaan?

Lifehammer gebruiken? Sla of plaats de lifehammer altijd in de hoeken van de zijruiten. De zijruit breekt namelijk het snelst als er in de hoek wordt geslagen. De voor- en achterruit breken minder snel of niet, doordat het glas harder is.

Waar moet je je raam intikken?

Zorg ervoor dat je in de hoek van de ruit slaat. Of je nu van binnenuit slaat om jezelf te redden, of van buitenaf om iemand anders uit een benarde situatie te redden: door in de hoek te slaan gaat de ruit het snelst kapot.

Hoe werkt noodhamer?

Een noodhamer of veiligheidshamer is een hamer met een scherpe punt, bedoeld om zo nodig de ruit van een voertuig te kunnen inslaan, om op die manier na een ongeval uit het voertuig te kunnen ontsnappen. Dat kan urgent zijn als het voertuig te water is geraakt of bij brand na een aanrijding.

Heeft elke auto een noodhamer?

Elke automobilist moet 2 noodhamers in de auto hebben.

Er zijn zelfs noodhamers als sleutelhanger te koop.

Is een brandblusser verplicht in Duitsland?

Een verbanddoos en brandblusser zijn verplicht om mee te nemen in de auto. Mocht je met de motor op vakantie gaan, dan is het niet verplicht om een gevarendriehoek, veiligheidshesje en verbanddoos mee te nemen.

Hoeveel mag je in Duitsland rijden?

De snelheidsregels in Duitsland zijn erg duidelijk. Binnen de bebouwde kom is de maximaal toegestane snelheid 50 kilometer per uur. Buiten de bebouwde kom is dit 100 kilometer per uur, dit is anders dan Nederland. Je mag op veel plekken zo hard rijden als je wilt, maar zorg ervoor dat je dit veilig doet.

Is All Season toegestaan in Duitsland?

All-seasonbanden met M&S opschrift én het sneeuwvloksymbool zijn toegestaan waar banden met wintereigenschappen vereist zijn. In Duitsland mag u bij winterse omstandigheden dus met all-season banden rijden. Dat maakt ze echter niet in alle omstandigheden de meest geschikte band.

Volgende artikel
Hoe vaak zinkzalf smeren baby?