Wat is het beste speelgoed voor jouw baby?

Wat is goed speelgoed voor baby's?

Gevraagd door: Olivia Janga  |  Laatste update: 5 mei 2022
Score: 4.7/5 (50 stemmen)

Vanaf drie maanden gaat je baby daar ook naar grijpen. Geschikt zijn: een mobiel, muziekdoosje, stoffen ballen en grijpspeeltjes aan een boog boven de kinderwagen of wieg. Baby's van vier tot zes maanden vermaken zich met rammelaars, pieppopjes, beestjes met een belletje erin of een bijtring. Ook geschikt: een babygym.

Welk speelgoed is goed voor een baby?

Top 10 Baby's eerste speelgoed
 1. Sophie de Giraf. Sophie de Giraf is een echte speelgoedklassieker. ...
 2. Rammelaar. Rond de leeftijd van 3 à 4 maanden is je baby erg geboeid door zijn handjes. ...
 3. Een knuffel. ...
 4. Speelboog of speeltapijt. ...
 5. Mijn eerste telefoon. ...
 6. Trekspeeltje. ...
 7. Babyboekjes. ...
 8. Knuffeldoekje.

Wat is goed speelgoed?

Goed speelgoed draagt bij tot de ontwikkeling van de fysieke, mentale, sociale en emotionele vaardigheden van een kind. Goed speelgoed is leuk om mee te spelen en past bij de talenten, interesses, vaardigheden en leeftijd van een kind. Goed speelgoed past bij je eigen smaak, kennis en natuurlijk portemonnee.

Waar speelt een baby mee?

Spelen met een baby van 0-3 maanden

Een pasgeborene heeft geen speelgoed nodig. Het “spelen” bestaat uit kroelen, knuffelen, zachtjes strelen. Praten, zingen, wiegen op schoot of in een draagdoek zijn ook prima spelletjes. Praten is belangrijk voor de ontwikkeling van de spraak/taal.

Wat is leuk voor een baby?

Je baby geniet van jouw aanwezigheid en aandacht en vindt niets lekkerder dan in jouw armen liggen. Toch spelen nieuwsgierigheid en nieuwe dingen ontdekken ook een grote rol. Neem je kind daarom op je arm en geef een rondleiding door jullie huis. Ga alle kamers langs, loop door de tuin of ga voor het raam staan.

42 gerelateerde vragen gevonden

Hoe zie je dat een baby zich verveelt?

Wat boeit jouw baby het meest, herkent hij al dingen het huis? Tip: Jouw baby kan zich gaan vervelen als hij steeds hetzelfde ziet, hoort, voelt, ruikt of proeft. Varieer daarom de omgeving van jouw baby en verplaats bijvoorbeeld de box, het wipstoeltje, speelkleed op de grond en/of varieer met speeltjes.

Hoe weet je of je baby gelukkig is?

Als hij zich niet lekker voelt, kromt hij zijn lijfje en trekt hij zijn beentjes op. Als hij blij is, kruipt hij ook in elkaar, maar dan van plezier. Je kunt plezier ook merken aan het gezicht en het geluid dat je baby maakt. Als hij ontspannen is, is zijn lichaam recht en zijn de handjes open.

Hoe vliegtuigje spelen met baby?

Het spel. Houd je baby vast met zijn ruggetje richting de grond en ondersteun hem goed. Laat hem nu door de kamer vliegen en maak mooie soepele bewegingen van hoog naar laag, laag naar hoog en loop ondertussen de kamer door. Je maakt het nog leuker voor je baby als je er ook geluid bij maakt.

Hoe baby uitdagen?

Concentreer je vooral op spelletjes waarbij je je baby aanraakt, omdat je kindje zich steeds meer bewust is van zijn eigen lichaam. Beweeg zijn voetjes heen en weer terwijl je een liedje zingt. Laat je baby je vinger grijpen en beweeg zijn handjes en armpjes op en neer. Babbel ondertussen wat tegen hem.

Heeft een baby speelgoed nodig?

In principe heeft een kleine baby helemaal geen speelgoed nodig. Natuurlijk moet een baby wel spelen om zich te ontwikkelen. Maar dat hoeft niet beslist met speelgoed. Je hebt vast ook genoeg dingen in huis waar je kindje graag of zelfs liever mee speelt.

Waar speelt een tweejarige mee?

Spelen en speelgoed van 2 tot 3 jaar
 • Kleurpotloden, waskrijt en uitwasbare verf.
 • Klei.
 • Duplo blokken met figuurtjes.
 • Lekker buiten spelen met (loop)auto's, driewielers en kruiwagens, step.
 • Voor in de tuin: hobbelpaard, wip, zandbak, schommel.
 • Loopauto voor je baby, dreumes en peuter.
 • Puzzel, karton of hout.

Hoe weet je of een stuk speelgoed veilig is om mee te spelen?

Er bestaat geen test door een onafhankelijk keurinstituut om de veiligheid te waarborgen. Wanneer speelgoed niet geschikt is voor kinderen onder de 3 jaar of als speelgoed alleen onder ouderlijk toezicht gebruikt mag worden, moet dit op de verpakking staan. Dit zie je bijvoorbeeld op zwembadjes of verf.

Welk speelgoed voor welke leeftijd?

Puzzels maken, zoals houten puzzels of 3D-puzzels, blijft heel leuk voor een kind van 3 jaar. Er is steeds meer geschikt voor je kind, zoals klein speelgoed. Je kind kan nu ook spelen met Playmobil 1/2/3 en poppetjes in een poppenhuis. Bij een vormenstoof moet je kind goed nadenken en oefenen welke vorm waarin past.

Welke leeftijd Boxmobiel?

Een muziekmobiel werkt door lichtjes, geluid en beweging zowel stimulerend als rustgevend. Waar hij de eerste weken vooral zal genieten van de muziek – waar hij met een beetje geluk heerlijk op in slaap valt – helpt een muziekmobiel je baby vanaf 3 maanden met het spelenderwijs ontdekken van de wereld om zich heen.

Welk speelgoed baby 8 weken?

Met speelgoed met een zacht geluidje, een knijpbeestje of knuffel met een belletje erin, kun je je baby's aandacht trekken. Ook zijn er sokjes en armbandjes met een geluidje erin voor handjes of voetjes, waarmee je baby eerst nog onbewust, maar later zeker met volle overtuiging zal rammelen.

Wat is leuk speelgoed voor baby 6 maanden?

Speelgoedtips baby 6-12 maanden
 • Kijken: spiegeltje, speelkleed, stevige boekjes, duikelaar, plaatjes kijken, bij het wandelen dieren kijken, vingerpopjes, gekke gezichten.
 • Luisteren: korte herkenbare stukjes muziek, rammelaar, toeter, trommel, dozen en bakjes waarin iets zit om te rammelen.

Hoe spelen met baby 1 maand?

Baby spelletjes maand 1

Onderzoek wat je kleine vrolijk maakt: trek gekke bekken en maak rare geluiden. Pak verschillende knuffeltjes en beweeg ze vrolijk (maar rustig) heen en weer voor zijn ogen. Of schud eens goed met de rammelaar.

Hoe spelen met baby 4 maanden?

Alles wat je baby in zijn handjes kan houden is welkom: rammelaars, muziekdoosjes, een zachte bal, een pop of knuffel en ringen. Maar ook alledaagse voorwerpen, zoals een felgekleurde (zak)doek of een onbreekbaar spiegeltje zorgen voor urenlang plezier.

Hoe lang kan een baby alleen spelen?

Een kind dat zichzelf vermaakt, hoe dan? Je kunt je het misschien nu nog moeilijk voorstellen, maar ook jouw kleine zal op een gegeven moment zoet op zichzelf kunnen spelen gedurende een half uur, soms wel een uur lang. Maar met die vaardigheid worden baby's helaas niet geboren: het zal even tijd nodig hebben.

Waar naartoe met baby 3 maanden?

gewoon lekker een wandelingetje maken hoor, soms kan je het zo plooien dat voeden en slapen thuis lukt, als je maar niet iedere dag de hort op gaat waar veel drukte is. een bezoekje aan een vriendin waar het gewoon stil is, is minder vermoeiend voor een kleintje dan een bezoek aan een pretpark.

Hoe lang spelen met baby 3 maanden?

Baby van 0 – 3 maanden

Probeer ook eens een babymassage of een beetje op het buikje kriebelen, contact op de huid vinden kleine baby's vaak erg prettig. Speel niet te lang, je baby kan zich niet zo lang concentreren en is snel weer moe. Merk je dat hij wegkijkt of moe wordt, stop dan met spelen en geef hem rust.

Hoe houd je een baby van 2 maanden bezig?

Doen met je baby van 2 maanden oud

Leg je baby op zijn rug, bijvoorbeeld op je schoot of naast je op de bank (let op dat hij er niet af kan rollen!). Pak hem vast bij zijn handjes en trekt hem langzaam omhoog in zit. Laat hem vervolgens langzaam terug op zijn rug zakken. Herhaal dit een paar keer.

Kan een baby ongelukkig zijn?

Dat een baby ongelukkig lijkt te zijn en specifiek reageert, betekent niet altijd dat hij ook effectief pijn heeft. Het onderscheid tussen een gebrek aan comfort en het hebben van pijn is niet altijd duidelijk, maar toch kan het tot een dieper inzicht leiden, wanneer beide situaties even naast elkaar beschreven worden.

Hoe toont baby liefde?

Hoe kun je voor een goede hechting zorgen?
 • reageert op het contact dat je baby zoekt;
 • zelf contact met je kind zoekt;
 • je kind voedt als het honger heeft;
 • het troost als het huilt;
 • je baby bij je neemt, wiegt en liefdevol aanraakt;
 • speelt of zingt als je kind dat wil;
 • laat merken dat je begrijpt wat je kind wil.

Hoe weet je of je baby moe is?

Als je kindje moe is, kan je een aantal veranderingen in zijn gezicht opmerken. Hij krijgt rode wangen en/of oren of gaat juist wat bleek zien. Daarnaast kan hij gaan staren met een 'glazige' blik of hij trekt juist een grimas.

Vorige artikel
Hoe belangrijk is een moeder?
Volgende artikel
Hoe kind motiveren zwemles?