Kids Endorsement

Wat is een Kinderaantekening?

Gevraagd door: Loes Adelaar BA  |  Laatste update: 18 juni 2022
Score: 4.9/5 (71 stemmen)

Verpleegkundigen uit andere ziekenhuizen kunnen een vast contract krijgen na het behalen van de opleiding (kinderaantekening; kinderoncologieaantekening) en mits we beiden tevreden zijn over het functioneren en je voldoet aan de gevraagde competenties.

Wat moet je doen om kinderverpleegkundige te worden?

Opleiding Kinderverpleegkunde

Om de opleiding Kinderverpleegkundige te kunnen volgen, heb je een diploma MBO- of HBO-Verpleegkunde nodig. Ook moet je solliciteren naar een opleidingsplaats Kinderverpleegkunde.

Welke vakken voor kinderverpleegkundige?

De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren. Je leert algemene verpleegkunde en de technische vaardigheden die je nodig hebt voor de verpleging van mensen.

Welk niveau is kinderverpleegkundige?

Je behaalt een CZO-erkend diploma op NLQF niveau 6. Na het behalen van je diploma Kinderverpleegkundige kun jij complexe zorg leveren aan zorgvragers in de leeftijdscategorie 0 tot 18 jaar in zowel de intramurale als de extramurale zorgsetting (transmuraal).

Hoe lang duurt het om kinderverpleegkundige te worden?

De opleiding duurt 13 tot 16 maanden. Dit is afhankelijk van je ervaring en je dienstverband. Er zijn 35-38 lesdagen van 7 lesuren verdeeld over 8 lesblokken. Je kunt gedurende de opleiding werken in een dienstverband van 32, 34 of 36 uur.

31 gerelateerde vragen gevonden

Hoeveel kost de opleiding kinderverpleegkundige?

Kosten. De kosten voor deze opleiding zijn € 6.295,- (cursusjaar 2021-2022) en zijn voor rekening van de werkgever.

Hoeveel verdient een pediatrisch verpleegkundige?

Als beginnend kinderverpleegkundige kun je rekenen op een bruto startsalaris tussen 1.890 euro en 2.265 euro. Naarmate je doorgroeit in je functie, kan het maximale salaris liggen tussen 2.480 euro en 3.075 euro.

Wat is het verschil tussen verpleegkundige niveau 4 en 5?

De hbo-verpleegkundige met een Bachelor of Nursing zal op NLQF-niveau 6 zijn, verpleegkundige niveau 4 blijft gehandhaafd voor de MBO - verpleegkundige, verpleegkundige niveau 5 staat voor de verpleegkundige AD ( Associate Degree; de twee - jarige HBO - opleiding )

Wat is het verschil tussen verpleegkundige niveau 5 en 6?

De classificatie niveau 5-verpleegkundige verdwijnt.

Niveau 5 is in het NLQF-inschalingssysteem een Associate Degree (AD). Dat is een tweejarige opleiding op hbo-niveau. Niveau 5 was een bachelor, maar dat wordt dus nu niveau 6 genoemd. Een Associate Degree voor verpleegkunde bestaat (nog) niet.

Wat is verpleegkundige niveau 3?

Niveau 3 Verzorgende IG (mbo)

Je geeft als verzorgende IG niet alleen persoonlijke zorg, maar je voert ook verpleegkundige handelingen uit. Dit loopt uiteen van injecties, tot medicatie en katheterisatie. Ook stel je zelf een zorgplan op.

Welke vakken heb je nodig voor verpleegkundige havo?

Met een havodiploma kun je je aanmelden voor Verpleegkunde. Een diploma met biologie is niet verplicht, maar wel handig.
...
Havo
  • Natuur & Gezondheid (NG)
  • Natuur & Techniek (NT) biologie aanbevolen.
  • Economie & Maatschappij (EM) biologie aanbevolen.
  • Cultuur & Maatschappij (CM) biologie aanbevolen.

Welke vakken krijg je op HBO Verpleegkunde?

Vakken
  • Verpleegkunde.
  • Medische kennis.
  • Communicatieve vaardigheden.
  • Skillslab-onderwijs.
  • Klinisch redeneren.
  • Ethiek.
  • Recht.
  • Evidence Based Practice.

Heb je wiskunde nodig voor Verpleegkunde HBO?

Welk pakket / profiel heb je nodig voor deze opleiding? Voor deze opleiding moet je een van de volgende diploma's hebben: vmbo-tl, -kb of gemengde leerweg, vbo, mavo, mbo niveau 3 of een overgangsbewijs van de 3e klas naar de 4e klas havo of vwo. In het vakkenpakket moet je sowieso biologie en wiskunde hebben.

Wat doet Kinderthuiszorg?

Kids2care Kinderthuiszorg levert medische zorg, begeleiding en ondersteuning in de thuissituatie of bijvoorbeeld op (peuter-)school en kinderdagverblijf.

Waar kun je de opleiding kinderverpleegkundige volgen?

Duur van de opleiding

De opleiding tot kinderverpleegkundige duurt een jaar en kan in zijn geheel binnen Isala worden gevolgd. Wel vragen wij van je, dat je voor de duur van de opleiding een leerarbeidsovereenkomst met ons aangaat.

Is de opleiding MBO Verpleegkunde moeilijk?

De vraag of verpleegkunde studeren moeilijk is, valt niet zo meteen te beantwoorden. Verpleegkunde is een opleiding waarbij je heel wat skills moet gaan combineren. Je moet als verpleegkundige behoorlijk handig zijn. Daarnaast moet je ook over een gezonde dosis empathie beschikken.

Wat is een verpleegkundige niveau 5?

Je bent niveau 5 verpleegkundige als je een verpleegkundige opleiding op Hbo-niveau succesvol heeft afgerond. Je hebt bijvoorbeeld: een afgeronde opleiding HBO-V of HBO-MGZ.

Wat mag een verpleegkundige niveau 5?

HBO Niveau 5 Verpleegkunde

Als HBO verpleegkundige kun je overal terecht komen: in de psychiatrie, een verpleeghuis, de thuiszorg, jeugdgezondheidszorg, GGD, gezinsvervangende tehuizen, ambulance, verslavingszorg en de gehandicaptenzorg. Je krijgt veel verantwoordelijkheid en je moet veel taken zelfstandig uitvoeren.

Wat is niveau 5 en 6?

Dit zijn internationaal erkende titels voor een opleiding aan een hbo of universiteit. Een Associate Degree is een twee-jarige studie in het hbo. Het niveau, niveau 5, ligt tussen mbo niveau 4 en hbo bachelor (niveau 6).

Welk niveau is praktijkverpleegkundige?

Als POH ondersteun je de huisarts bij de zorg aan patiënten met een chronische aandoening. Als enige opleiding in Nederland op NLQF-niveau 5! Deze opleiding heeft een slagingspercentage van 94%!

Wat kan en mag een verpleegkundige niveau 4?

Heb je als verpleegkundige een opleiding op kwalificatieniveau 4? Dan kun je in diverse functies gaan werken, in een groot scala aan zorginstellingen en met verschillende soorten zorgvragers. Bijvoorbeeld met mensen met lichamelijke of verstandelijke beperkingen, chronisch zieken, ouderen of (pasgeboren) kinderen.

Hoeveel verdient een graduaat verpleegkundige?

Wie na 30/04/18 startte als gegradueerde verpleegkundige, of persoonlijk kiest om over te stappen op het nieuwe systeem, wordt verloond volgens volgende IFIC barema's (per 1 maart 2020): Startloon: 2.513,26 euro. 4 jaar anciënniteit: 2.832,65 euro. 10 jaar anciënniteit: 3.202,46 euro.

Wat verdien je als verpleegkundige in het ziekenhuis?

Het brutosalaris - zonder vakantiegeld en toeslagen - van een verpleegkundige in het ziekenhuis ligt tussen 2600 euro en 4100 euro per maand. Het gemiddelde startsalaris van hun collega's in verpleeghuizen is ongeveer even hoog, maar verzorgenden op MBO-niveau, die daar veel werken, verdienen een stuk minder.