Best Infant Car Seats 2022 | Ultimate Buying Guide | Magic Beans Reviews

Wat is een goede autostoel baby?

Gevraagd door: Iris Cornelissen D  |  Laatste update: 11 mei 2023
Score: 4.8/5 (64 stemmen)

Maxi-Cosi Pebble Plus
De Pebble Plus kreeg van de Consumentenbond in mei 2020 het predikaat 'Beste uit de Test' (rapportcijfer 8,1) als baby autostoel die je met de gordel in de auto vastzet. Je kunt de Maxi-Cosi Pebble Plus ook met een Isofix-base bevestigen, namelijk de 2WayFix.

Wat is beter Isofix of gordel?

Een autostoeltje met Isofix zet je makkelijker vast in de auto. De kans is veel groter dat je het autostoeltje goed vastzet. Controleer wel altijd of je het stoeltje goed hebt vastgeklikt. Ze zijn over het algemeen veiliger, omdat het autostoeltje direct aan de auto vast zit.

Wat kost een goede autostoel?

Want goed scorende autostoeltjes voor baby's kosten rond de €200. Voor een Isofix-onderstel komt daar algauw tussen de €150 en €200 bij. Zo kost een babystoeltje op een Isofix-onderstel tussen de €300 en €350. Je gebruikt dit stoeltje grofweg alleen het eerste levensjaar.

Welke Maxi-Cosi beste?

In de autostoeltjestest van de Consumentenbond in 2022 wordt de Maxi-Cosi Morion uitgeroepen tot 'Beste koop'. Het is een praktisch en veilig autostoeltje, geschikt voor kinderen van ongeveer 100 tot 150 centimeter.

Waar op letten bij kopen Maxi-Cosi?

De 4 belangrijkste punten in deze nieuwe standaard zijn:
 1. i-Size biedt een betere bescherming bij grotere krachten van frontale en zijdelingse botsingen en veel betere bescherming van hoofd en nek.
 2. i-Size staat voor veiliger achterwaarts gericht vervoer voor kinderen tot tenminste 15 maanden oud.

43 gerelateerde vragen gevonden

Welke autostoel Consumentenbond?

Laatst geteste autostoeltjes
 • Axkid Minikid 3. Peuter/kinderstoeltjes - gordel. Bekijk test. € 649,90 1 winkel.
 • BeSafe Stretch. Peuter/kinderstoeltjes - gordel. Bekijk test. € 719,- 1 winkel.
 • Britax Römer Kidfix i-Size. Kinderstoeltjes - isofix. Bekijk test. € 259,90 2 winkels.

Welke autostoel komt het beste uit de test?

Besafe iZi Twist, hoogste score voor veiligheid (goedkoper alternatief: Maxi-Cosi Rodifix AirProtect) Blij'r Maja, beste autostoel voor lang gebruik. Maxi Cosi AxissFix Plus, beste autostoel met antislip harnas. Britax Romer Dualfix 2R, Beste autostoel volgens de consumentenbond (Nederlandse Test Aankoop)

Waar op letten bij aankoop kinderstoel auto?

Dit zijn de 8 belangrijkste dingen waar je op moet letten bij het kopen van een autostoeltje.
 1. Veiligheidsnorm. Sinds 2013 wordt de nieuwe veiligheidsnorm i-Size (ECE R129) in delen ingevoerd. ...
 2. Bevestiging autostoeltje. ...
 3. Waar koop je een autostoel? ...
 4. Gebruik. ...
 5. Bekleding. ...
 6. Bevestiging op je kinderwagen. ...
 7. Gewicht. ...
 8. Timing.

Is een Isofix noodzakelijk?

Vanaf november 2012 zijn Isofix en Top Tether bevestigingspunt verplicht bij nieuwe automodellen en vanaf november 2014 moeten alle nieuwe auto's die verkocht worden met Isofix en Top Tether bevestigingspunt uitgerust zijn. De Isofix bevestigingspunten zijn meestal niet op alle zitplaatsen aanwezig.

Is een Maxi-Cosi verplicht?

Kinderen tot 1,35 meter moet u in een goedgekeurd autokinderzitje vervoeren. Zowel voorin als achterin de auto. Dit moet altijd, of uw kind in uw eigen auto zit, of bij iemand anders in de auto. Zet een baby alleen in een autozitje op de voorstoel als de airbag is uitgeschakeld.

Wat als je auto geen Isofix heeft?

Isofix is de veiligste en makkelijkste methode. Als jouw auto geen Isofix aansluiting heeft, dan kun je gebruik maken van een base die je met de 3-punts autogordel monteert.

Hoe lang zit baby in Maxi-Cosi?

1. Groep 0+: de babyzitjes vanaf de geboorte tot 13 kg. Deze zitjes, ook wel Maxi-Cosi genoemd, zijn te gebruiken tot de leeftijd van 1 jaar en worden tegen de rijrichting in gemonteerd.

Hoe lang mag een pasgeboren baby in de Maxi-Cosi?

Het algemene advies is dat je baby niet langer dan twee uur achter elkaar in een autostoeltje mag zitten/slapen. Dat komt doordat de liggende houding beschouwd wordt als het best voor hun gezondheid en een baby in een autostoeltje ligt niet volledig plat.

Waarom mag een baby niet lang in de Maxi-Cosi?

Zit je baby lange tijd in één houding, dan krijgt hij niet de mogelijkheid om zijn motoriek en arm-, rug- en nekspieren te ontwikkelen. Hoe lang je baby in de Maxi-Cosi mag? Het advies is om je baby niet langer dan één uur achter elkaar in het autostoeltje te laten zitten. En maximaal twee uur per dag.

Wat is de beste kinderstoel?

1. Stokke Tripp Trapp. De Tripp Trapp kinderstoel van Stokke is waarschijnlijk de meest bekende kinderstoel ter wereld. De Tripp Trapp is dé originele meegroeistoel, met het bekende Scandinavische design uit 1972.

Welke kinderstoel is veilig?

De bekendste is de Tripp Trapp, maar ook de duurzame Hauck kinderstoelen worden steeds populairder. Bij een meegroeistoel zijn de voetensteun en het zitvlak verstelbaar. Ook past er vaak een babykuipje op. Als je kind langer wordt, kun je de stoel zonder moeite verstellen zodat hij op de juiste hoogte aan tafel zit.

Is een tweedehands autostoel veilig?

Via diverse media wordt veelal afgeraden om een tweedehands autostoeltje te kopen, met het oog op de veiligheid. Een autostoeltje kan immers na een aanrijding van binnen onherstelbaar beschadigd zijn, zonder dat dit aan de buitenkant te zien is.

Is Maxi-Cosi een merk?

Maxi-Cosi is het bekendste merk als het gaat om autostoeltjes. Al in 1984 introduceerde Maxi-Cosi het eerste autostoeltje speciaal voor baby's. Zelfs de de wet- en regelgeving werd aangepast op de komst van 'de Maxi-Cosi'. Door de jaren heen heeft Maxi-Cosi tientallen autostoeltjes op de markt gebracht.

Kan de Isofix in elke auto?

Heeft mijn auto ISOFIX? De meeste nieuwe auto's die vanaf 2006 zijn gebouwd, beschikken standaard over ISOFIX. Op dit moment heeft minimaal 60% van alle Europese auto's ISOFIX, dus er is een grote kans dat jouw auto het ook heeft. De beste manier om dat te controleren is door in de handleiding van je auto te kijken.

Is Maxi-Cosi een goed merk?

Maxi-Cosi Cabriofix i-Size Base

Deze Maxi Cosi komt als beste uit de test met een 8,3 van de Consumentenbond. Bij de ANWB staat de reiswieg op nummer 1. Deze Maxi Cosi Jade biedt jullie kindje het ultieme comfort tijdens het slapen.

Welke autostoel vanaf 9 kg?

Groep 1/2/3 autostoeltjes zijn geschikt zijn voor kinderen van 9 tot 36 kg. Deze autostoeltjes beschikken over een 5-puntsgordel of een vangtafel. Op deze manier gebruik je de autostoel vanaf 9 maanden.

Welke autostoel gebruiken?

 • Voor baby's tot ongeveer 1 jaar: i-Size tot zo'n 75-85 cm of groep 0+ (tot 13 kg).
 • Voor peuters van ongeveer 9 maanden tot 4 jaar: i-Size tussen 60 en 105 cm of groep 1 (van 9 tot 18 kg).
 • Voor kinderen van ongeveer 3 tot 12 jaar: i-Size tussen 100 - 135 cm of groep 2/3 (van 15 tot 36 kg).

Welke Maxi-Cosi voor baby?

De Maxi-Cosi Rock is in 2018 door de consumentenbond uitgeroepen als beste koop vanwege zijn uitstekende prijs / kwaliteit verhouding. Hij voldoet aan de i-size normering. Dit betekent o.a. dat hij extra is getest op botsingen vanaf de zijkant. De Rock is eigenlijk de geüpgraded versie van de Cabriofix.