The Best Baby Carriers - Reviewed & Tested

Wat is de beste draagzak voor babys?

Gevraagd door: Carlijn Said  |  Laatste update: 18 juni 2022
Score: 4.1/5 (4 stemmen)

De Ergobaby Omni 360 is wat ons betreft de beste baby draagzak van dit moment. Vergeleken met de Ergobaby Adapt biedt de Omni 360 nog meer mogelijkheden. Zo is de Omni 360 voor kinderen van geboorte tot 4 jaar geschikt en kan je hem op alle draagposities gebruiken. Deze kan je dus ook met het gezicht naar voren dragen.

Welke draagdoek of draagzak voor pasgeboren baby?

Voor pasgeborenen kiezen ouders meestal eerst een draagdoek, omdat die automatisch ergonomisch zijn. Een doek sluit immers vanzelf om het lichaam van de baby en bij een draagzak wordt je kind gedwongen in een bepaalde houding te zitten.

Wat is er zo goed aan Artipoppe?

Geweldige stoffen

De Artipoppe is heel soepel vanwege de mooie stof en hoe meer je hem gebruikt, des te lekkerder wordt 'ie ingedragen. Ik merk nu al, na een weekje, dat hij fijner is dan de eerste dag. Ik klik hem nu sneller om, de banden zijn nog zachter, de stof rekt iets meer mee en Maddox zit er heerlijk in.

Hoe lang mag baby in draagzak Artipoppe?

Ring Slings zijn geschikt voor elk kind vanaf de geboorte tot 2 jaar. Met de Ring Sling draag je je baby om één schouder in plaats van twee. Daarom wordt aangeraden de Ring Sling alleen te gebruiken zolang jij en je baby zich er prettig bij voelen.

Welke draagzak lijkt op Artipoppe?

De Tula Explore draagzak is op dezelfde manier te verstellen en biedt net als de Artipoppe een uitvouwbaar of verstevigend nekkussen, wat ik heel erg fijn vind bij beide draagzakken. En ook al is de uitstraling anders, de Tula draagzakken komen ook in de mooiste en leukste kleuren en printjes.

40 gerelateerde vragen gevonden

Is de Artipoppe draagzak ergonomisch?

"De Artipoppe Zeitgeist is minder ergonomisch verantwoord, maar wel de knapste van het stel. Onze Stijlvol Award is dan ook dik verdiend. Hij past helemaal in het rijtje van de beste draagzakken.

Is Artipoppe Nederlands?

De mensen die in Litouwen voor ons werken worden goed betaald. De draagdoeken maken we in ons atelier in Nederland. We gebruiken uitsluitend hoge kwaliteit materialen en vragen ons bij ieder detail in het productieproces af of het duurzamer kan zonder de kwaliteit uit het oog te verliezen.

Waarom niet Face Forward dragen?

Nadelen van facing forward dragen

De eerste en meest belangrijke reden is dat facing forward dragen niet ergonomisch is. De natuurlijke bolling van de rug wordt verstoord en de beentjes van je baby bungelen naar beneden, waardoor ook het heupgewricht onder druk komt te staan.

Van wie is Artipoppe?

Bekende gezichten zoals model Doutzen Kroes, moeder Romy Boomsma en actrice Jessica Alba zijn al eens gespot met een draagdoek van Artipoppe, het bedrijf van Anna van den Bogert (37). De doeken, die in prijs kunnen oplopen tot duizenden euro's, zijn voor haar meer dan een manier om brood op de plank te krijgen.

Kun je Artipoppe wassen?

Wassen op 30°C met een fijnwasprogramma. Gebruik alleen een vloeibaar fijnwasmiddel. Gebruik geen wasmiddel met optische witmiddelen, lanoline of andere natuurlijke oliën zoals olijfolie. Hierdoor kunnen de kleuren vervagen of uitlopen.

Hoe werkt Artipoppe kortingscode?

HOE KRIJG IK MIJN KORTING ALS VRIEND(IN)?

Je hebt een e-mail, WhatsApp of sms van een vriend(in) ontvangen met een persoonlijke introductielink. Als je via deze link naar de webshop van Artipoppe gaat, wordt je korting automatisch toegepast op je bestelling bij het afrekenen.

Welke draagzak bij rugklachten?

Voordelen van een geweven draagdoek:

Wat ideaal is voor mensen met gevoelige spieren in de nek of bij rugklachten. Altijd ergonomisch, omdat je je kindje goed kunt ondersteunen met de draagdoek. Je kunt variëren met knopen.

Waar kan je Artipoppe kopen?

Artipoppe is verkrijgbaar via shop.artipoppe.com en geselecteerde verkooppunten. Lees hier meer over waar je onze producten kunt kopen.

Kan een pasgeboren baby in een draagdoek?

Je kunt je baby al vanaf de geboorte meteen in een draagdoek dragen. Als je de doek op de juiste manier gebruikt, worden zijn hoofd, rug en benen goed ondersteund. Draag alleen je baby in een draagdoek als jij je daar goed bij voelt.

Welke draagdoek prematuur?

Je prematuur/dysmatuur geboren kindje bij je dragen:

Een geweven draagdoek (niet te stug of te dik) is het prettigste voor de gevoelige huid van je kindje. Deze geweven draagdoek geeft voldoende steun aan je kindje en je kindje kan er minder makkelijk overstrekken, zoals in een rekbare draagdoek.

Welke leeftijd draagdoek?

Je kan je kindje vanaf de geboorte in een ergonomische draagzak of draagdoek dragen. Je moet er hierbij opletten dat je kindje goed kan ademen. Voor zowel de draagdoek als de buikdrager geldt dat je je baby kan dragen tot het voor jou te zwaar wordt. Dit is meestal tot twee jaar.

Wat is beter draagzak of draagdoek?

Hierin zit geen verschil. Een draagzak is sneller om en af te doen dan een draagdoek, maar een draagdoek omknopen kost in onze ogen nog steeds niet erg veel tijd.

Welke draagzak zomer?

Draagzak baby zomer

Wij raden met name de volgende draagzakken voor warm weer aan: Beco Toddler Cool, Tula Coast Carrier, Tula Toddler Coast draagzak, of Ergobaby Cool Air Mesh. Dit zijn goede ergonomische draagzakken die lekker luchtig zijn om je baby, peuter of kleuter mee in de zomer te dragen in een draagzak.

Wat is een ergonomische draagzak?

Een ergonomische draagzak is een draagzak waar een kindje in een ergonomische houding in gedragen kan worden. Een ergonomische draagzak is voor zowel ouder als kindje ergonomisch als hij aan de volgende punten voldoet. Het kindje zit in een hurk spreid houding in de draagzak.

Is een draagzak goed voor de baby?

De draagzak biedt geen enkele bescherming bij een val. Je baby kan er zelfs uit vallen of jij kunt tijdens een val op je kind belanden. Draag je op je buik, dan loop je het risico dat je kind tegen je stuur aan klapt als je valt of onverwacht moet remmen en afstappen.

Waarom baby's dragen?

Voordelen van Babydragen

Dragen is goed voor je kindje, voor een pasgeborene is lichaamscontact namelijk misschien wel net zo van belang als voeding. De nabijheid zorgt voor de aanmaak van oxytocine bij het kindje en degene die draagt. Dit hormoon ontspant, kan een soort high geven en verlaagt stress.

Hoe zet je een baby in de auto?

Zorg dat de riempjes aan de bovenkant op de hoogte van de schouders van je baby uit het stoeltje komen; zeker niet eronder en maximaal twee vingers erboven. De riempjes mogen niet gedraaid zitten en er mag maximaal één centimeter ruimte zitten tussen je baby en de gordel van het autostoeltje. Strak aantrekken dus.

Waarom geweven draagdoek?

Voordelen: Een geweven draagdoek voelt heel stevig aan en ondersteunt ook jouw lichaam optimaal. Je kunt deze draagdoek lang gebruiken, omdat deze geschikt is voor baby's en peuters. Je kunt er meer dan 25 verschillende knopen mee maken.

Welke draagzak na keizersnede?

Luister dus naar je lichaam en doe niet meer dan je kan. Kies een draagzak die de wond op je buik ontziet. Voor herstel is het belangrijk dat er geen druk op komt. Kies bijvoorbeeld een draagzak die je lekker hoog kan dragen en een zachte tailleband heeft (ISARA, Storchenwiege, Ergobaby Embrace).

Hoe draag je een baby in een draagdoek?

Veiligheid in een draagdoek of draagzak
  1. Draag je baby altijd stevig tegen je aan, zodat hij niet in elkaar kan zakken in de draagdoek of draagzak. ...
  2. Zorg ervoor dat het hoofdje van je baby tegen jouw borst aan ligt en eventueel de nek van je baby wordt ondersteund.
  3. Draag je baby met zijn gezicht naar jou toe.

Volgende artikel
Hoe voelt 2 maanden zwanger?