Wat krijgen de kinderen mee naar school, een weekverslag!

Wat in de broodtrommel kleuter?

Gevraagd door: Roan van den Heuvel LLB  |  Laatste update: 5 mei 2022
Score: 4.8/5 (8 stemmen)

In de ochtendpauze – het '10-uurtje' – kan je kind wat fruit nemen of een snackgroente. Denk bijvoorbeeld aan minitomaatjes of stukjes komkommer. Maar ook een volkoren of bruine boterham, knäckebröd of mueslibrood zijn geschikt om in de broodtrommel te stoppen.

Wat geef je een kind van 4 mee naar school?

Je kunt bijvoorbeeld meegeven: stukjes appel, banaan, druiven, stukjes peer, aardbeien, blauwe bessen, snoeptomaatjes, stukjes komkommer, reepjes paprika. Eigenlijk van alles aan fruit en makkelijk eetbare groenten.

Wat in brooddoos peuter?

Je hebt geen exotische ingrediënten nodig om een brooddoos gezond en lekker te vullen. Hou het simpel en gebruik vooral basisvoedingsmiddelen zoals volkoren brood, groenten en fruit van het seizoen, peulvruchten, noten en zaden, melk, kaas, ei, vlees en vis.

Wat mee naar school continurooster?

Ja, als jouw kind een continurooster heeft of overblijft dan moet jij een lunch meegeven naar school. Dit moet dan wel lekker blijven en niet dat het om half 1 droog, vies of niet meer eetbaar is. Hieronder een aantal tips die ik je wil meegeven daarvoor: Koop een goed sluitende en stevige broodtrommel.

Welke broodtrommel kind?

Wil je dus een goede broodtrommel voor je kind, dan zit je met een exemplaar van Mepal altijd goed! Deze broodtrommel biedt veel mogelijkheden, door de losse bakjes en het vorkje. Je kunt er dus ook één bakje inzetten of geen bakje en dan heb je een gewone broodtrommel.

44 gerelateerde vragen gevonden

Welke broodtrommel is het beste?

Uit deze lijst kun je zien dat Brabantia en Wesco er het beste uitkomen uit de test. Het verzorgde design, goede ventilatie en goede prijs-kwaliteit zijn deze twee broodtrommels de beste optie om te kopen. Ook hebben deze broodtrommels stevige antislipvoetjes en zijn deze eenvoudig om schoon te maken.

Welke broodtrommel groep 1?

Gebruik een stevige broodtrommel die goed sluit. Geef geen vleeswaren mee die snel bederven, zoals rosbief, fricandeau of filet americain. Betere keuzes zijn 30+ kaas, zuivelspread of hüttenkäse. Maak brood met kaas de avond ervoor klaar en leg het in de vriezer.

Wat mee te nemen naar school?

Als ik eten mee naar school geef zorg ik er altijd voor dat het juist die groenten zijn die de kinderen graag eten. En dat wat de een lekker vindt hoeft voor de andere niet zo te zijn.
...
Groente
 • (rode, gele, oranje) paprika reepjes.
 • Kleine (cherry) tomaatjes.
 • Plakjes komkommer.
 • Smakelijke wortels.
 • Radijsjes.

Wat eet een kind na school?

Kies voor fruit

Of het nu gaat om blauwe bessen, sinaasappels, appels of bananen – het is allemaal goed. Gedroogd fruit is ook een prima optie. Je kan met vers & gedroogd fruit ook een fruitsalade maken.

Wat te drinken mee naar school?

Je kunt ook de leerkracht vragen naar een beker dat je kind kan gebruiken om water te drinken. En nog beter: geef een simpel waterflesje mee naar school. Gewoon die halve literflesjes werken bij mij in de klas heel goed. Het is goed afsluitbaar en de kinderen kunnen het nogmaals vullen als ze nog meer dorst hebben.

Hoe kun je fruit het beste meegeven voor school?

Een open deur wellicht, maar geef je fruit zoveel mogelijk ongesneden mee en voorkom kneuzingen want daar wordt fruit ook bruin van. Stop je gesneden fruit direct in een goed afgesloten trommel. Hoe minder zuurstof er bij je fruit komt, hoe minder snel het bruin kleurt.

Welke koeken mee naar school?

Af en toe kun je ook wel een kinderkoek mee geven, maar doe dit niet te vaak en zeker niet dagelijks. Geef ook niet het hele pakje mee, maar één koekje. Dat is voldoende. Vaak zitten de koekjes met twee of meer verpakt, maar er zitten vrij veel calorieën in.

Welk fruit in broodtrommel?

Tip 1: Appel

Een appel krijgt bijna ieder kind wel eens mee. Een appel geschild en gesneden in partjes is een makkelijke pauzehap. Vaak vragen mensen zich af of de appel niet verkleurd. Ik maak zelf altijd de luch en tienuurtje in de avond.

Wat doe je in broodtrommel?

In de ochtendpauze – het '10-uurtje' – kan je kind wat fruit nemen of een snackgroente. Denk bijvoorbeeld aan minitomaatjes of stukjes komkommer. Maar ook een volkoren of bruine boterham, knäckebröd of mueslibrood zijn geschikt om in de broodtrommel te stoppen.

Wat is een 10 uurtje?

Onder '10-uurtje' verstaan de meeste mensen een kleine snack, maar een volkoren-cracker of -boterham, of een mini-mueslibol voldoen ook prima als tussendoortjes.

Welk fruit mee naar school?

Mandarijntjes en sinaasappels schil ik alvast en doe ze in partjes in het bakje. Ook appels, peren (geen overrijpe peren, dat blijft niet zo lekker) en kiwi's worden geschild en in stukken in de bakjes gedaan. In de zomer heb ik ook nectarines, in stukken gesneden, meegegeven. Oh ja, ook watermeloen.

Wat aan te doen op de eerste schooldag?

Wat heeft je kind nodig op zijn eerste schooldag?
 1. Een rugzak. Logisch natuurlijk, want zonder rugzak kan hij verder ook geen spullen meenemen. ...
 2. Een fruitbakje. De meeste basisscholen hebben een fruitmomentje in de ochtend. ...
 3. Lunchtrommel en drinkbeker. ...
 4. Gymtas met inhoud. ...
 5. Extra setje kleding. ...
 6. Labels, labels, labels.

Hoeveel ml drinken mee naar school?

Kinderen van 4 tot 8 jaar hebben hebben 1 tot 1,5 liter per dag nodig waarvan 300 ml melk(producten). In de leeftijdscategorie 9 tot 13 jaar ook 1 tot 1,5 liter waarvan 450 ml melk(producten).

Welke drinkbeker basisschool?

Drinkbekers school

Kijk naar drinkbekers met een speciale lekvrije afdichtring in de schroefdeksel. Ook drinkbekers met een lekvrije sportdop zijn handig voor op school. Kinderen kunnen hier makkelijk en snel een slok uit drinken, zonder de deksel er steeds weer op te moeten draaien.

Hoe kan je het beste brood bewaren?

Brood blijft 2 tot 4 dagen goed in je keukenkastje. In de koelkast wordt het sneller oud. Brood blijft langer vers in een afgesloten broodzak in een goed afsluitbare broodtrommel.

Hoe houd ik een fruitsalade goed?

In een afgesloten bak kun je fruitsalade maximaal twee dagen in de koelkast bewaren. Zit er fruit in je salade dat snel bruin wordt? Een beetje citroen- of limoensap doet wonderen!

Hoe voorkom je dat een appel bruin wordt?

Bewaartip voor dit product. Bewaar stukjes geschilde appel afgedekt in de koelkast. Het toevoegen van een beetje citroensap voorkomt verkleuring.

Hoe zorg je ervoor dat appels niet bruin worden?

Zo ga je te werk:

Leg je appelschijfjes of -partjes in het zoute water en laat ze 5 à 10 minuten weken. Giet en spoel de appels goed af in een zeef. Gaan ze direct in de brooddoos? Sluit de brooddoos goed af, want: hoe minder zuurstof er aan je fruit komt, hoe minder snel het bruin kleurt.

Vorige artikel
Wat baby aandoen bij 24 graden?