Het Kraampakket - 24BabyTV

Wat hoort in een kraampakket?

Gevraagd door: ing. Isabel van Loon  |  Laatste update: 5 mei 2022
Score: 4.6/5 (70 stemmen)

Wat zit er in een kraampakket?
  1. Matrasbeschermers. Beschermt het matras bij het eventueel breken van de vliezen.
  2. Kraammatras. ...
  3. Onderleggers. ...
  4. Desinfecterende zeep of handgel. ...
  5. Flesje alcohol ter ontsmetting. ...
  6. Gaaskompressen. ...
  7. Steriel verpakte navelklem. ...
  8. Kraamverband.

Wat heb je nodig uit kraampakket bij ziekenhuisbevalling?

Voor zowel een thuisbevalling als een ziekenhuisbevalling geldt dat je van tevoren een kraampakket in huis moet hebben.
...
Inhoud van het kraampakket:
  • 1x Luiertape.
  • 1x Matrasbeschermer.
  • 1x Navelstrengklem.
  • 1x Handgel.
  • 1x Alcohol ketonaat 70%
  • 2x Wondkompres 8,5x5 cm (doosje met 16 stuks)
  • 1x Verbandwatten.
  • 2x Kraamverband.

Wat is een goed kraampakket?

In de meeste standaard reguliere kraampakketten zitten medische hulpmiddelen en verzorgingsproducten die je verloskundige en kraamverzorgende in huis willen hebben.
...
Inhoud kraampakket
  • Onderleggers.
  • Matrasbeschermer.
  • Kraamverband.
  • Verbandwatten.
  • Alcohol.
  • Gaasjes.
  • Handzeep.
  • Netbroekje.

Wat is een Celstofmatje?

Celstofmatjes zijn wegwerp onderleggers die kunnen worden gelegd op het bed, in de stoel, op de bank en in de auto. Ze worden dan gebruikt om bij een ongelukje, zoals het verlies van wat urine, de ondergrond schoon houden.

Hoe gebruik je kraampakket?

Je kunt de beschermer op je bed leggen, maar natuurlijk ook op elke andere plek waar je aan het bevallen bent. Over de matrasbeschermer leg je de grote onderlegger om vocht, vruchtwater en bloed te absorberen. We hebben voor nu gekozen voor een plastic folie die recyclebaar is.

15 gerelateerde vragen gevonden

Is een kraampakket gratis?

Nationale Nederlanden biedt een gratis kraampakket vanaf de eerste aanvullende verzekering Start. Alleen als je geen aanvullende verzekering hebt ontvang je geen kraampakket.

Hoe vraag ik een kraampakket aan?

Je kan een kraampakket aanvragen via je zorgverzekering. Om een kraampakket te ontvangen, geef je je zwangerschap door aan je zorgverzekeraar. Dit kan via een online formulier of via de telefoon. Kijk op de website van jouw verzekeraar hoe je hiervoor contact met hen kan opnemen.

Waar kan je kraampakket kopen?

Kraampakket kopen

Als je kraampakket niet wordt gedekt door je zorgverzekering kan je deze vaak ook tegen betaling bij je zorgverzekeraar aanvragen. Je kan een kraampakket ook kopen bij een apotheek, drogist of via het internet. Dit kan onder andere bij Bol.com.

Hoe lang heb je Kraamverband nodig?

Hoelang je kraamverband gebruikt, verschilt per vrouw. Zodra het bloeden na de bevalling afneemt, kan je normaal maandverband gaan gebruiken. Vaak kan dit vanaf zo'n vijf dagen na de bevalling. Het is ook mogelijk dat je al eerder genoeg hebt aan gewoon maandverband of juist langer kraamverband gebruikt.

Wat leg je onder je matras tijdens je zwangerschap?

Het is slim om aan het einde van de zwangerschap een bedzeil/matrasbeschermer op het matras te leggen om je matras te beschermen tegen vruchtwater. Het is namelijk mogelijk dat de vliezen breken als je in bed ligt. Maak ook je bevaltas klaar.

Hoe duur is een kraampakket?

Gemiddeld liggen de kosten van een kraampakket tussen de € 20 en € 50. Afhankelijk welk pakket je bestelt. Er zijn echte basis pakketten, maar ook uitgebreidere varianten met meer producten.

Wat krijg je van CM bij geboorte?

CM verwent jou en je kleine spruit met een uniek en waardevol CM-babygeschenk. Premie van 130 euro per ouder. Geschenkkaart van 180 euro per ouder voor DreamLand en Dreambaby, te besteden aan het volledige assortiment, uitgezonderd gaming, multimedia, geschenk- en betaalkaarten en zuigelingenmelk.

Wat moet je in huis hebben voor de baby?

Voor de thuisbevalling en kraamweek heb je een aantal hulpmiddelen nodig. Denk bijvoorbeeld aan bedverhogers (klossen), een ondersteek (po) en een kraampakket. Als je aanvullend verzekerd bent, krijg je deze hulpmiddelen vaak vergoed. Je kunt hulpmiddelen snel en eenvoudig bestellen bij Medipoint.

Wat moet je meenemen naar het ziekenhuis als je gaat bevallen?

kaart of pas van het ziekenhuis. verzekeringspapieren. maxi-cosi of autostoeltje. belangrijke telefoonnummers (bijvoorbeeld van de drukker, de oppas van eventuele andere kinderen en van iedereen die je na de bevalling wilt bellen)

Wat heb je nodig als je gaat bevallen in het ziekenhuis?

Voor je partner
  • Los geld (bijvoorbeeld voor parkeren of een rolstoel in het ziekenhuis)
  • Telefoon.
  • Portemonnee met identiteitsbewijs, pinpas.
  • Verzekeringspapieren van jullie allebei.
  • Papieren van de verloskundige.
  • Eventueel een geboorteplan, vooraf door jullie zelf opgesteld.

Wat nodig voor bevalling in het ziekenhuis?

Wat brengt u mee om te bevallen?
  • Comfortabele kledij (eventueel nachtkledij of groot T-shirt)
  • Eventueel warme sokken.
  • Voorzie één babysetje in de bevallingstas voor vlak na de geboorte: een body, kousjes, muts, T-shirt en broekje of pakje.
  • Eventueel uw ingevulde geboorteplan.

Hoe vaak kraamverband verschonen?

Wanneer je na de bevalling te zwak bent kan die douche uiteraard wachten. De eerste dagen wil je misschien wel ieder uur het kraamverband verschonen. Niet omdat dit perse nodig is, want een kraamverband is er speciaal voor gemaakt grote hoeveelheden bloed op te vangen, maar omdat je dit zelf frisser vindt.

Hoelang rusten na bevalling?

Het eerste herstel van uw lichaam na de bevalling duurt zes tot acht weken. Volledig herstel duurt echter drie tot vier maanden. Veranderingen in uw lichaam en in uw omgeving vragen veel energie.

Hoeveel kraamverband per dag?

De eerste paar uren na de bevalling is het normaal dat je wat ruimer bloedverlies hebt. Dit kan tot 2 kraamverbanden per uur zijn. Ook stolsels horen daarbij, die kunnen wel zo groot zijn als een vuist. Vervolgens is het normaal dat je de eerste dagen 6-8 kraamverbanden per dag verwisselt.

Waar kan ik gratis kraampakket aanvragen?

Zo haal je de blije doos bij een vestiging van Prénatal, de Ouders van Nu Zwanger Box en Baby Box bij Albert Heijn en andere dozen bij een aangesloten supermarkt bij jou in de buurt.

Kan je als man een kraampakket aanvragen?

In het kraampakket zitten medische artikelen en verzorgingsproducten die u nodig hebt voor uw bevalling en de eerste dagen daarna. U kunt het kraampakket aanvragen als u zwanger bent. Uw partner kan het kraampakket niet aanvragen.

Is een kraampakket verplicht?

Kraampakket bij thuisbevalling verplicht

Wil je thuis bevallen? Dan ben je verplicht om de inhoud van het kraampakket in huis te halen. Zo weet je zeker dat je de noodzakelijke hulpmiddelen voor de bevalling in huis hebt.

Hoe kraampakket aanvragen VGZ?

Vergoedingen VGZ Ruime Keuze

Geen vergoeding voor een kraampakket. Zelf een kraampakket aanvragen kan via www.kraampakket.nl.

Waar gratis babypakket?

De gratis babydozen kan je ophalen bij jouw dichtstbijzijnde Albert Heijn. Neem hiervoor de digitale ophaalkaart mee. Je kan de Zwangerbox ophalen tot je uitgerekende datum. De Babybox kan je ophalen totdat je baby 6 maanden oud is.

Wat zit er in Zwangerbox AH?

Ook handig: gratis Zwanger- en Babybox

In deze handige boxen maak je kennis met oudertijdschriften, babyproducten en krijg je kortingen op babyproducten van o.a. Pampers, Difrax, Elmex, Center Parcs en natuurlijk Albert Heijn!