Top 5 items To Winterize Your Stroller

Wat doe je in de winter in de kinderwagen?

Gevraagd door: dr.h.c. Esmée Meijer  |  Laatste update: 5 mei 2022
Score: 4.4/5 (39 stemmen)

Wij geven je handige en bruikbare tips!
 1. Wikkeldeken in plaats van een jasje. ...
 2. Gebruik je maxi cosi voetenzak in de reiswieg. ...
 3. Voetenzak voor kinderwagen en buggy. ...
 4. Lekker warme muts, wantjes, sjaal. ...
 5. Multifunctioneel skipakje.

Wat in de kinderwagen in de winter?

Hoe kleed ik mijn baby buiten warm aan in de winter?
 • Een muts! ...
 • Warme kleding: Kleed je kleintje lekker warm aan, een fijne warme trui bijvoorbeeld met een iets dikker broekje. ...
 • Warme deken of voetenzak: Stop je kleintje in de kinderwagen in met een lekkere zachte deken of een heerlijke voetenzak, is ook erg fijn!

Hoe kinderwagen opmaken winter?

In de winter voorzie je wel gewoon een lekker warm fleecedekentje. Leg dit zowel boven als onder je kleintje zodat er niet te veel koude van onder de bak komt. Ook kan je de kinderwagen opmaken met een wikkeldekentje waarin je kleintje plaatsneemt of je kan de voetenzak van je Maxi-Cosi gebruiken.

Wat voor deken in kinderwagen winter?

Wil je de deken in de winter gebruiken, dan zijn wollen en teddy dekens ideaal, deze zijn heerlijk dik en houden je pasgeboren kindje lekker warm. Wil je de deken in de zomer gebruiken om je pasgeboren kindje toe te dekken? Dan kun je beter gaan voor de dekens van flanel of wol, deze zijn dunner.

Wat doe je in een kinderwagen?

Handige accessoires voor je kinderwagen: welke opties zijn er allemaal?
 • Regenhoes. In ons kikkerlandje regent het regelmatig. ...
 • Voetenzak. Een voetenzak houdt je kindje lekker warm als het buiten koud is. ...
 • Matrashoes. ...
 • Bekerhouder. ...
 • Luiertas. ...
 • Meerijdplankje. ...
 • Autostoel adapters. ...
 • Muggennet.

43 gerelateerde vragen gevonden

Wat voor beddengoed in kinderwagen?

in de wagen (zoals zovelen) een hoeslakentje, wiegendeken in een dekbedovertrek of een lakentje en een hydrofiel onder het hoofdje.

Wat voor deken gebruik je in de kinderwagen?

Waar kan je een babydeken nog meer voor gebruiken? Naast een deken voor in een wieg of ledikant is het ook fijn om een lakentje te hebben voor in de kinderwagenbak of om over de buggy te gooien, hier is een wiegdeken ook goed geschikt voor.

Wat voor Wiegdeken in winter?

Kies voor een (gebreide) deken met teddy of fleece voering. Deze dekens hebben een TOG waarde van 2.0 en zijn daarmee geschikt voor een kamertemperatuur tussen de 20-22 graden. De deken kan gecombineerd worden met een luier en een romper/laken.

Hoe lang kun je voetenzak gebruiken?

Voetenzak voor kinderwagen en buggy

Het model is wat langer en je gebruikt ze pas vanaf zes maanden (hiervoor ligt je baby nog in de kinderwagen). Bij de meeste voetenzakken kun je de bovenkant afritsen, zodat er een inleg overblijft.

Heb je een Wikkeldeken nodig?

Advies. Gebruik een wikkeldoek of -deken alleen als je je baby in de gaten kunt houden. Laat je baby overdag of 's nachts niet gewikkeld in een losse wikkeldeken slapen. Hij kan daarin verstrikt raken.

Hoe richt je een kinderwagen in?

De kinderwagen maak je inderdaad op zoals een bedje ik had een hoeslaken een hydrofiele luier voor onder het hoofdje (ik gebruikte geen plastic matje trouwens) ik had alleen een dekbedje op maat gemaakt met een hoes erom heen maar als je dat niet hebt moet je een deken+lakentje gebruiken.

Hoeveel lagen in de kinderwagen?

Een handige vuistregel als je met je baby naar buiten gaat in de winter is de volgende: doe hetzelfde aantal lagen aan als jijzelf aan hebt, plus één extra laag.

Hoe kun je het beste kinderwagen schoonmaken?

Gebruik water en een milde zeep om het stoffen gedeelte van de kinderwagen goed schoon te maken. Als uw kinderwagen een verwijderbare hoes heeft, spoel het dan af of laat het weken in koud water en schrob alle vlekken eruit. Als het gedroogd is, gebruikt u een reinigende spray om de stof te verfrissen en te reinigen.

Hoe lang blijft baby in kinderwagen?

Dit verschilt per kind, maar het is meestal tussen de 6 en 9 maanden. Wanneer baby's zitten in de kinderwagen, moeten ze wel hun hoofdje goed omhoog kunnen houden en de ruggenwervel moet volgroeid zijn.

Hoe warm in kinderwagen?

Veel ouders gebruiken daarbij een doek over de kinderwagen om hun kind uit de zon te houden. Als het warm weer is, wordt dit sterk afgeraden. Als er een doek over de kinderwagen ligt, kan de temperatuur in de kinderwagen binnen een half uur stijgen tot wel 34 graden.

Waar gebruik je een voetenzak voor?

Wanneer gebruik je dan wel een voetenzak? Voetenzakken zijn bedoeld om te gebruiken in het zitje, zodat het kindje warm blijft en wordt beschermd tegen de regen. Heb je liever een voetenzak die je het hele jaar door kunt gebruiken, die zijn er ook! Dit zijn voetenzakken die geleverd worden met twee fronten.

Waarom voetenzak kinderwagen?

Met een voetenzak blijven de beentjes en voetjes van je kindje lekker warm en droog in een kinderwagen.

Welke voetenzak baby?

Ook kun je kiezen voor een voetenzak met of zonder vulling. Bedenk van te voren in welke situaties je de voetenzak gaat gebruiken. Ga je met koud weer graag een stuk wandelen met je kindje, kies dan voor een gevoerde voetenzak. Ga je alleen met je kindje naar de supermarkt, dan is een niet gevoerde voetenzak beter.

Hoeveel dekens baby in de winter?

Als de baby zich op temperatuur kan houden hangt het van het seizoen (en/of temperatuur) af welke deken gebruikt kan worden. In de zomer natuurlijk de dunne dekens. In de herfst en lente de dikke dekens. En in de winter eventueel de dunne deken over de dikke deken.

Welk materiaal wiegdeken?

Je kindje slaapt veilig en warm onder een wiegdeken of ledikantdeken van wol of katoen. Wol geeft van nature warmte af en zorgt er dus voor dat je kindje goed op temperatuur blijft, ook als in de slaapkamer de verwarming niet aan is.

Wat is een wiegdeken?

Je kindje slaapt warm en veilig onder een zachte wiegdeken. De wiegdekens hebben een formaat van 65 x 90 cm of 70 x 90 cm. Een fijn formaat voor kleinere baby's om ook goed onderin ingestopt te worden. Hiervoor is een ledikantdeken dan weer te groot.

Welke Haaksteek voor babydeken?

door Haakinformatie.nl

Een mooie dichte steek voor een deken, de Suzette steek. En ook helemaal niet lastig om te haken. Je kunt er een mooie babydeken van haken zoals deze of een fijne deken voor op de bank.

Wat is de afmeting van een Babydekentje?

De afmetingen van een babydeken

Een wiegdeken hoeft over het algemeen niet zo groot te zijn. We gaan hierbij uit van een gemiddeld wiegje van 40 x 80 cm. Een ledikant deken; 100 of 120 x 150 cm. Een ledikant deken voor een kinderledikantje van 60 x 120 cm heeft zo voldoen ruimte om het goed in te kunnen stoppen.

Wat heb je nodig aan beddengoed baby?

Wanneer je begint met het ledikant of wiegje opmaken, is het handig om de volgende benodigdheden klaar te leggen:
 • Molton hoeslaken of onderlegger.
 • Hoeslaken van katoen of badstof.
 • Hydrofiele luier.
 • Katoenen laken.
 • Deken van katoen of wol.

Volgende artikel
Kan een baby van 8 maanden lopen?