"Ik wil géén kinderen!" | Tegenpolen #5 | NPO 3FM

Wat als je vriendin geen kind wil?

Gevraagd door: dr.h.c. Lotte Brands  |  Laatste update: 5 mei 2022
Score: 4.8/5 (48 stemmen)

Ga dus vooral door met het diep te luisteren naar elkaar en vraag goed door naar gedachten wensen en gevoelens. Mocht je er samen niet uitkomen tegen die tijd kun je altijd de hulp inschakelen van een relatietherapeut om jullie daarbij te begeleiden.

Hoe weet je of je een kinderwens hebt?

Als je als vrouw in een bepaalde fase van je leven komt wordt het de norm om een kinderwens te hebben en dat je bij het zien van een baby rammelende eierstokken hebt. De verwachting dat je kinderen krijgt is niet alleen diep geworteld in de samenleving, maar ook dat je daadwerkelijk kinderen wilt.

Wat als je partner niet nog een kind wil?

Luister goed naar elkaar en respecteer elkaars keuze. Als hij nog geen kinderen wil, zal jij dat moeten respecteren. Probeer hem dan wat tijd te gunnen om aan het idee te wennen. Mannen vinden het meestal veel spannender om aan kinderen te beginnen, daar moet je begrip voor hebben.

Hoe kan je een man overtuigen om zwanger te raken?

De 5 FBI tactieken om je partner te overtuigen van een kinderwens
 1. 1 Rustig aan en luisteren. Niet patsboem, wil je een kind met mij-nu zeggen, maar rustig aan beginnen. ...
 2. 2 Geen positieve draai proberen te geven (de 3 x ja-truc) ...
 3. 3 Geef je partner controle. ...
 4. 4 Overtuigen is ruimte bieden. ...
 5. 5 Overtuigen kan door hulp te vragen.

Hoe te beginnen over kinderwens?

Kinderwens bespreekbaar maken
 1. Kondig het van tevoren aan. ...
 2. Stel je open en luister goed. ...
 3. Spreek ook je eigen zorgen uit. ...
 4. Evalueer jullie relatie. ...
 5. Zet praktische zaken samen op een rij. ...
 6. Laat het even rusten. ...
 7. Praat met een derde partij. ...
 8. Koester wat je hebt.

28 gerelateerde vragen gevonden

Hoe zeg je dat je een kind wil?

Ga het gesprek aan met je partner. Wat is de reden dat hij geen kinderen wil en is dit duidelijk voor jou? (bijv. maatschappelijke overwegingen, druk leven, financiële last, kinderen niet leuk vinden, bang zijn dat hij niet geschikt is). Probeer oprecht te luisteren, mét interesse en zonder onderbrekingen.

Hoe man overtuigen tweede kind?

Ik zou hem dan een aantal open vragen stellen waarover jullie met openheid en vertrouwen met elkaar over kunnen praten of zelfs filosoferen. Ook voor jou kan het helpen om nog helderder te krijgen waarom je graag een tweede kindje wilt. Belangrijk hierbij is dat ieder voor zich spreekt.

Hoe kan ik mijn man overtuigen?

Probeer er voor hem te zijn in plaats van te zeuren dat hij bij je moet blijven of samen met jou tijd moet doorbrengen.
 • Probeer een paar avonden per week het eten klaar te hebben als hij thuiskomt. ...
 • Jezelf in zijn schoenen plaatsen kan je helpen erachter te komen waarom hij zich zo gedraagt zoals hij doet.

Hoe overtuig ik mijn vriend voor een kind?

In eerste instantie moet je proberen zelf wat afstand te nemen van het onderwerp; laat het niet je hele denken en doen beheersen. Stel voor jezelf een duidelijke deadline. Twee vragen zijn hierbij essentieel: 'Wil je kinderen, onafhankelijk van je relatie?' en 'Wanneer wil je van je partner een duidelijk antwoord?'

Hoe overtuig ik mijn man voor een derde kind?

Praat er veel met elkaar over. Dan kan hij nog eens uitleggen waarom hij er zo in staat. Ga niet gesprek aan met idee dat je hem nog kan overtuigen, maar wees wel open over je gevoelens hierover. Ondanks dat hij er anders over denkt kan hij je wel steunen, er voor je zijn.

Wat zijn rammelende eierstokken?

Wat zijn rammelende eierstokken? 'Rammelende eierstokken' is een term die gebruikt wordt voor vrouwen met een sterke kinderwens. De eierstokken klapperen natuurlijk niet letterlijk, het is vooral een 'gevoel'. Biologisch gezien is het een reactie op signalen in je hersenen, waardoor je kinderwens groter wordt.

Hoeveel ouders hebben spijt van kinderen?

Eén op de tien moeders heeft weleens spijt van het moederschap, blijkt uit onderzoek van LINDA.nl. Pauline* (49) hoort bij die tien procent en zou haar vier kinderen (15, 18, 20 en 21) eigenlijk liever níét hebben.

Hoe oud gemiddeld eerste kind?

Leeftijd van moeder bij geboorte eerste kind

De gemiddelde leeftijd waarop Nederlandse vrouwen in 2020 hun eerste kind krijgen is 30 jaar. De gemiddeld leeftijd waarop vrouwen hun eerste kind krijgen stijgt al jaren. Tien jaar eerder waren vrouwen ruim 29 jaar. Dertig jaar eerder waren ze 27,5 jaar.

Hoe kun je het best iemand overhalen?

8 tips om anderen van jouw ideeën te overtuigen
 1. Doe alsof het idee van de tegenpartij komt. ...
 2. Focus op wat anderen denken. ...
 3. De lichaamstaal van de andere (subtiel) nadoen. ...
 4. Wees niet extravert. ...
 5. Stel jezelf vragen. ...
 6. Bereid je voor op wat er fout kan gaan. ...
 7. Zoek een goede ijsbreker. ...
 8. Beperk je tot de kernboodschap.

Hoe zorg ik ervoor dat hij mij ten huwelijk vraagt?

Zo zorg je ervoor dat je vriend je ten huwelijk vraagt
 • Heb zelfvertrouwen en straal dat uit. ...
 • Vertel hem dat je de rest van je leven met hem voor je ziet. ...
 • Heb geduld. ...
 • Maak je onmisbaar. ...
 • Wees relaxed. ...
 • Investeer in je seksleven. ...
 • Wees eerlijk. ...
 • Laat je geluk niet afhangen van een huwelijk.

Hoe vraag je iemand mee uit?

De beste manier om iemand uit te vragen, is door het geen date te noemen, maar gewoon een afspraak. Gewoon samen hangen, zoals lekker wandelen of iets anders waar geen druk op ligt. Nu kun je in alle rust de connectie laten ontstaan tijdens de wandeling en achteraf wanneer een van jullie voorstelt om naar huis te gaan.

Wat verandert er met een tweede kind?

Impact van een tweede kindje

Er zijn nu twee kinderen om rekening mee te houden. Dat betekent twee dagritmes, je aandacht zo eerlijk mogelijk verdelen, meer financiële verplichtingen, weer slaapgebrek en extra huishoudelijke taken. De posities binnen het gezin veranderen.

Wat is beter 1 of 2 kinderen?

Met een eerste zwangerschap is alles natuurlijk nieuw, en weet je eigenlijk niet wat je te wachten staat totdat je baby er is. Een voordeel dat je hebt bij een tweede kindje, is dat je veel kennis over de verzorging, voeding en het leven met een baby al hebt, wat je dus veel stress, onzekerheid en zorgen bespaart.

Is een tweede kind zwaar?

De eerste weken (en soms helaas ook maanden) na de geboorte zijn extra zwaar door de nachtvoedingen. Hou er rekening mee dat je oudste ook moet wennen aan de veranderde gezinssituatie en daardoor misschien een periode wat minder goed doorslaapt. Nachtelijk gehuil van de baby helpt daarbij natuurlijk ook niet echt…

Hoe vertel ik mijn partner dat ik een kind wil?

Vertel hem waarom jij zo graag kinderen met hem wilt. Vraag hem waarom hij er geen wil. Luister tijdens het gesprek goed naar zijn argumenten tegen het krijgen van kinderen. Daaruit kun je afleiden of de kans bestaat dat hij van gedachten kan veranderen.

Waarom heb je een kinderwens?

Er bestaat een groot aantal redenen waarom je een kinderwens kunt hebben: misschien zie je dit als een belangrijk levensdoel, een oerinstinct, een vurig verlangen van jezelf om je leven com- pleet te maken of als de ultieme verbinding met je partner.

Hoe oud is de gemiddelde vader?

Vaders waren gemiddeld 34,2 jaar oud bij de geboorte van een kind. Dat is ruim twee maanden ouder dan vijf jaar eerder, toen mannen gemiddeld 34 waren. Sinds 1996 is deze leeftijd met meer dan een jaar gestegen. Ook bij de geboorte van hun eerste kind (ruim 75,5 duizend baby's in 2018) zijn mannen ouder.

Hoe oud is de gemiddelde moeder?

Vooral aan het eind van de jaren zestig werden vrouwen nog relatief jong moeder. In 1970 waren ze gemiddeld 24,3 jaar, in 2000 was dat al 29,1 jaar. In 2020 kregen vrouwen met gemiddeld 32,2 jaar hun tweede kind. Van alle kinderen die in dat jaar geboren werden waren de moeders gemiddeld 31,6 jaar oud.

Hoe snel zwanger leeftijd?

Je vruchtbaarheid neemt af

Hoe ouder je wordt, hoe minder vruchtbaar je bent. Vrouwen tot 30 jaar hebben zo'n 25% kans om meteen zwanger te worden, 80 tot 90% is binnen een jaar zwanger. Deze kansen zijn gehalveerd op je 35e en nemen daarna nog meer af.

Hoeveel procent heeft spijt van kinderen?

Meer ouders dan werd gedacht, hebben spijt dat ze kinderen hebben gekregen, blijkt uit nieuw onderzoek in Polen. Het gaat om maar liefst 13 procent. In Nederland zijn de aantallen waarschijnlijk vergelijkbaar, zegt onderzoeker Konrad Piotrowski. Ik ben er eigenlijk ingerommeld”, zegt Herman, midden vijftig.