B-Brave - One Night Stand ft. Sevn Alias

Wat als je spijt hebt van je kind?

Gevraagd door: kand. Aiden Koster  |  Laatste update: 18 juni 2022
Score: 4.1/5 (46 stemmen)

Als je niet helemaal eerlijk durft te zijn over je ware gedachten en gevoelens, kun je hem op zijn minst vertellen, dat je je niet fijn voelt, dat het je boven je hoofd groeit op dit moment en dat je zijn hulp nodig hebt. Bespreek samen wat jou kan helpen op dit moment en hoe hij je kan steunen hierin.

Hoeveel ouders hebben spijt van kinderen?

Eén op de tien moeders heeft weleens spijt van het moederschap, blijkt uit onderzoek van LINDA.nl. Pauline* (49) hoort bij die tien procent en zou haar vier kinderen (15, 18, 20 en 21) eigenlijk liever níét hebben.

Kun je een hekel hebben aan je eigen kind?

Sandberg is niet verbaasd: "Af en toe een hekel hebben aan je kind is eigenlijk vrij normaal. Denk maar aan de gevoelens voor je eigen moeder of je partner. Maar dat gaat ook weer gauw over. Als het langer duurt, wijst het op een verstoorde relatie tussen ouder en kind.

Wat als je spijt hebt van het ouderschap?

Maar vergis je niet, de spijt die ze betuigen heeft niets te maken met babyblues of postnatale depressie. Hun spijt is een diep besef. Het is toegeven aan jezelf dat je dat kleine wezen liever niet naast je had en dat je haar of hem liever niet kende, zodat je de vrouw had kunnen blijven die je ervoor was.”

Wat als je niet van je kind houdt?

Als je echter merkt dat je helemaal geen band krijgt met je baby of je hem geen liefde kunt geven, dan is het goed dit te bespreken met je omgeving, de verloskundige of de huisarts. Het is heel belangrijk dat je dit deelt en je er niet voor schaamt, want het kan zijn dat je een postpartum depressie hebt.

29 gerelateerde vragen gevonden

Wat doe je als je kind je negeert?

Negeert je kind je?
  1. Haal afleidingen weg. Bepaal als eerste of je kind je met opzet negeert of dat hij je echt niet hoort. ...
  2. Vraag of je kind je wil herhalen. ...
  3. Geef een waarschuwing. ...
  4. Volg met consequenties. ...
  5. Maak een plan. ...
  6. Sluit onderliggende problemen uit. ...
  7. Vermijd valkuilen die je kind aanmoedigen om je te negeren.

Wat als je geen liefde voelt voor je kind?

Het feit dat je de liefde voor je kind nu niet voelt, betekent niet dat die liefde er niet is. Het betekent ook niet dat jij niet in staat bent om je te hechten aan je baby. Je kunt alleen op dit moment niet/te weinig bij je positieve gevoelens en dat is een symptoom van je depressie.

Wat als het ouderschap niet bevalt?

Soms zorgt de situatie waarin je zit ervoor dat je niet de ouder kan zijn die je graag zou willen zijn. Als je dit herkent, is het belangrijk om op tijd hulp te zoeken. Je kan altijd bij je huisarts terecht als je tegen problemen aanloopt.

Wat als je kind niet meer naar zijn vader wil?

Alle ouders hebben volgens de wet recht op omgang met hun kind. Je hebt als ouder ook de plicht om mee te werken aan de omgang met de andere ouder van je kind. Op het moment dat er zwaarwegende redenen zijn kan een rechter de omgang met het kind ontzeggen, maar dit gebeurt niet snel.

Hoe weet je dat je klaar bent voor een kind?

Er is geen universeel antwoord op de vraag wanneer je klaar bent voor kinderen. Hoewel je lichaam voor je gevoel kan snakken naar een baby, kan het zijn dat je hoofd nog tegenwerkt. Iedereen beleeft dit op een andere manier en heeft andere praktische, emotionele of persoonlijke blokkades.

Kan je te veel van je kind houden?

Kinderen kunnen niet te gehecht zijn. Dat bestaat niet. Gewoon niet, nee, nope, echt niet. Kinderen kunnen afhankelijk zijn op een leeftijd waarop ze toch echt zelf die boterham horen te smeren, kinderen kunnen onzeker zijn, maar niet, nooit, never te gehecht.

Hoe voelt liefde voor je kind?

Aandacht: je kind voelt dat hij belangrijk voor je is, dat jij hem écht ziet en hoort, dat je er voor hem bent én graag bij hem bent. Fysiek contact: op schoot, een arm om hem heen, samen een dutje doen, een aai, dat verzekert hem van jouw liefde en niets voelt zo veilig als dat.

Hoe kan ik de relatie met mijn dochter verbeteren?

Moeder dochter relatie verbeteren

Als je merkt dat jullie moeder dochter relatie verstoord is geraakt en de wens hebt om jullie relatie te verbeteren, kun je overwegen om eens met een relatietherapeut te praten. Relatietherapie kan helpen te onderzoeken waar het aan ligt dat jullie relatie verstoord is geraakt.

Hoeveel kinderen hebben geen ouders?

Twintig jaar eerder ging het om 10 procent van alle minderjarige kinderen. Daarnaast woonde in 2017 van 21 procent van alle minderjarige kinderen de ouders niet meer bij elkaar. De ouders van deze kinderen waren gescheiden, hadden nooit samengewoond of één van de ouders was overleden.

Wat zijn spijt gezinnen?

Vluchtelingen komen aan met de trein uit Oekraïne op het Centraal Station in Amsterdam, waar ze worden opgevangen. Oekraïners in je eigen huis onderbrengen is niet voor iedereen weggelegd: gemeenten krijgen de eerste belletjes van 'spijt-gezinnen'.

Wat als je je kind niet meer aan kan?

Voor u kan opvoeden dan een te zware taak zijn. Of er hebben zich allerlei problemen opgestapeld, waardoor het u allemaal te veel is geworden en niet meer weet hoe u uw kind de nodige zorg en veiligheid kunt geven. In zulke situaties is jeugdhulp nodig. Meestal biedt een hulpverlener hulp in de thuissituatie.

Kan een kind van 12 jaar wil niet naar vader?

Een kind heeft altijd recht op omgang met de niet-verzorgende ouder (of die nu gezag heeft of niet). Ten aanzien van een kind dat 12 jaar en ouder is en dat bij de kinderrechter 'van ernstige bezwaren tegen omgang met zijn ouder heeft doen blijken' kan een verzoek tot omgang worden afgewezen.

Kan je hoederecht opeisen?

Een eis tot verlies van hoederecht of ouderlijk gezag wordt gesteld bij de Familierechtbank. De eisende partij dient het bewijs te leveren van de eis tot 'alleen voogdij'. Het is evenwel vaak moeilijk om te bewijzen wat fout gaat bij een ouder om zo exclusief ouderlijk gezag op te eisen.

Kan een vader zijn kind opeisen?

Als een vader zijn kind (nog) niet heeft erkend, maar wel betrokken is bij de verzorging en opvoeding, kan hij aanspraak maken op bepaalde rechten, zoals het recht op contact met zijn kind. Er is in dat geval namelijk sprake van “family life”. Dit is vastgelegd in het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens.

Kan een baby ongelukkig zijn?

Dat een baby ongelukkig lijkt te zijn en specifiek reageert, betekent niet altijd dat hij ook effectief pijn heeft. Het onderscheid tussen een gebrek aan comfort en het hebben van pijn is niet altijd duidelijk, maar toch kan het tot een dieper inzicht leiden, wanneer beide situaties even naast elkaar beschreven worden.

Hoe veel verandert je leven met een baby?

Als je een baby krijgt, verandert er veel in je leven. Je bent niet meer met z'n tweeën, vanaf nu ben je een gezinnetje. Je moet vooral genieten van je baby en van je nieuwe rol als papa of mama. Maar die nieuwe rol betekent voor veel stellen ook een (tijdelijk) dipje in de relatie.

Hoe lang wennen aan baby?

Opvallend is dat de meeste ouders gemiddeld veertien maanden nodig hadden om echt te wennen aan hun baby. Verder gaf 35% van de ouders aan totaal niet voorbereid te zijn geweest op het ouderschap. Sterker nog: bijna de helft (49%) was in shock over de impact die een baby had op hun leven.

Waarom kan ik geen liefde voelen?

Er zijn twee mogelijkheden waarom een partner geen liefde meer kan geven. De eerste mogelijkheid is, dat de partner zich in stilte onthecht heeft en al met een been buiten de relatie staat. Je partner voelt geen liefde meer en kan dit ook niet meer geven.

Hoe voelt moedergevoelens?

Niet elke moeder voelt zich direct na de bevalling moeder

Toch schamen de meeste vrouwen zich voor het feit dat ze zich na de bevalling helemaal niet zo gelukkig voelen en durven hun gevoelens niet te delen met anderen. En juist daardoor ontstaat er een gekleurd, geromantiseerd beeld van het moederschap.

Wat als je geen emoties voelt?

Ervaar je weinig tot geen gevoelens en/of emoties, dan is er in de meeste gevallen sprake van onderdrukking ervan. Dat kan al vanaf heel jong zijn, en is doorgaans totaal onbewust. Vrouwen hebben vaker een probleem met het toelaten van boosheid, mannen met het toelaten van verdriet.

Vorige artikel
Waarom zwangerschapsbroek?