Geen goede hulp voor kinderen met dyscalculie

Wat als je kind geen hulp wil?

Gevraagd door: Olivia Geerman  |  Laatste update: 5 mei 2022
Score: 4.7/5 (41 stemmen)

Benoem dat je graag wilt dat je kind zich fijn voelt en dat jij je ook prettig wilt voelen. Laat het kind meedenken om tot een oplossing te komen. Leid het kind even af. Het kan ook helpen om je kind even helemaal op andere gedachten te brengen: neem even de tijd om een spelletje te spelen.

Wat als een jongere geen hulp wil?

Je kunt iemand wel opnemen, maar als diegene niet behandeld wil worden, kun je niets. Het enige wat je kunt doen, bij iemand die een behandeling weigert, is gedwongen medicatie geven.

Wat als je kind dood wil?

Professionele hulp bij zelfmoordgedachten

Je kunt het best naar de huisarts of JGZ-jeugdarts gaan. Praat zelf ook met de huisarts. Vertel dat je je zorgen maakt en overleg wat je kunt doen. De huisarts kan je kind doorverwijzen naar specialisten, zoals een psycholoog die gespecialiseerd is in het helpen van jongeren.

Waarom jongeren geen hulp zoeken?

Angst (voor), afwijzing, loyaliteit, schaamte, omgeving praat er ook niet over (taboes), denken dat je de enige bent, schuldig voelen, geen (betrouwbare) mensen om mee te praten, onveilige thuissituatie, én misschien wel de belangrijkste reden; het is ook heel moeilijk om over je gevoel te praten.

Hoe motiveer je een lui kind?

8 Manieren om je kind te motiveren
 1. Stimuleer optimisme. Om je kind te helpen, kun je je als ouder richten op oplossingen van problemen. ...
 2. Stimuleer doorzettingsvermogen. ...
 3. Leer je kind omgaan met faalervaringen. ...
 4. Stimuleer interesses. ...
 5. Vier prestaties. ...
 6. Maak successen mogelijk. ...
 7. Bespreek voordelen. ...
 8. Sluit aan bij de leerstijl.

19 gerelateerde vragen gevonden

Wat als je kind lui is?

Blijf praten.

Door interesse te tonen en zijn ideeën serieus te nemen, voelt je kind zich veilig en geliefd. Al laat hij dit misschien niet altijd merken. Geef je hem ook nog eens de ruimte om zijn eigen doelen te bepalen, dan zal hij zichzelf en zijn verantwoordelijkheden serieus gaan nemen.

Wat als je kind nergens zin in heeft?

Schenk aandacht aan je kind.

We zien vaak dat tieners zich niet meer 'gesteund' voelen door hun ouders, waardoor ze automatisch minder gemotiveerd zijn om dingen voor en met ze te doen. Ook al is je kind al iets ouder, soms heeft hij of zij dat beetje extra aandacht nodig. Wil je iets bereiken?

Hoe kan je iemand helpen die niet geholpen wil worden?

DO's
 1. Wees alert voor signalen en neem ze serieus. ...
 2. Praat erover. ...
 3. Houd contact. ...
 4. Betrek de omgeving. ...
 5. Zoek professionele hulp. ...
 6. Zorg voor jezelf.

Waarom hulp zoeken?

Hulp vragen is goed, omdat je hierdoor goed voor jezelf en je omgeving zorgt. Je kunt je verantwoordelijkheden met elkaar delen of verdelen en laten merken wat jij écht belangrijk vindt. En vergeet niet: er is niks egoïstisch aan hulp vragen. Je hebt het nodig om energiek, gezond en in balans te blijven!

Hoe merk je dat je kind ongelukkig is?

Soms voelen kinderen zich ongelukkig als gevolg van een gebeurtenis in hun leven. Bijvoorbeeld door scheiding van ouders, overlijden van familielid, slechte cijfers, meidenvenijn, pestgedrag, blijven zitten of 1 van de heel veel andere redenen die je als kind tegen kan komen die een enorme impact hebben op je leven.

Is zelfdoding impulsief?

De meeste mensen die een einde aan hun leven maken, doen dat onverwacht en impulsief. Zo lijkt het voor hun omgeving. Maar echt impulsief is zelfdoding zelden. Meestal loopt iemand al maanden of jaren met plannen rond.

Wat zijn de redenen voor zelfmoord bij jongeren?

Jongeren kregen vaak aan het begin van de middelbare school last van psychiatrische, psychosociale en emotionele problemen, waren zoekende in de acceptatie van hun seksuele identiteit of leden onder de gevolgen van seksueel of fysiek geweld of gepest worden.

Hoe kan ik mijn volwassen zoon helpen?

Als uw zoon nog in behandeling is en hij het goed vindt, kunt u contact opnemen met zijn begeleider en uw zorg over de geringe weerbaarheid van uw zoon met hem bespreken. Op de site van de GGZ- instelling waar hij in behandeling is, kunt u ook eens kijken of er een familie ervaringsdeskundige werkzaam is.

Hoe krijg ik mijn volwassen zoon het huis uit?

Als hij of zij nog een reden heeft bedacht om niet klaar te zijn om uit huis te gaan, vraag dan huur voor zijn of haar kamer. Er is een goede kans dat hij of zij niet heel graag huur voor een kamer wil betalen. Hierdoor zal hij of zij boos worden en graag snel uit huis willen gaan!

Wat te doen met een probleem puber?

Hoe ga je om met je eigenwijze puber?
 1. Luister naar je puber. In plaats van meteen zeggen wat ze moeten doen, kun je pubers beter zelf laten bedenken wat ze kunnen doen.
 2. Leg uit waarom je iets wilt. ...
 3. Onderhandel samen over regels. ...
 4. Laat pubers zelf de gevolgen van hun gedrag ontdekken. ...
 5. Beloon je puber.

Waarom vraag ik geen hulp?

Mensen vinden het moeilijk om hulp te vragen om een aantal redenen: ze willen niet afhankelijk zijn van andere mensen. ze zijn geneigd om alles zelf op te lossen en hun eigen boontjes te doppen. ze willen niemand belasten met hun probleem of vraagstuk.

Waarom vragen we geen hulp?

Een van de voornaamste reden dat mensen niet snel om hulp vragen, is dat zij niet willen overkomen als hulpbehoevend. Wanneer je hulp van een ander nodig hebt, kun je voor jouw eigen gevoel overkomen als zwak en dat je het niet zelf kunt. Je wilt sterk blijven en alles zelf blijven doen.

Heb ik hulp nodig?

Op www.113.nl vind je informatie en hulp als je last hebt van psychische klachten en gedachten aan zelfmoord. Je vindt er verhalen van anderen en kunt chatten, bellen of e-mailen met deskundige hulpverleners.

Hoe kan je iemand het beste geruststellen?

10 tips om iemand die in de put zit te helpen
 1. Ga het gesprek aan. ...
 2. Laat de ander praten en luister zonder oordeel. ...
 3. Erken dat iemand zich rot voelt en vertel dat dit oké is. ...
 4. Geef geen advies, maar vraag hoe de ander het probleem zou oplossen. ...
 5. Vraag hoe jij de ander kunt helpen. ...
 6. Laat de ander weten dat je er bent.

Wat je nooit moet zeggen tegen een depressief persoon?

Vier dingen die je niet moet zeggen tegen iemand met een...
 1. Ze overtuigen het van de positieve kant te bekijken. Ga eens wat vaker de deur uit! ...
 2. Nieuwe behandelplannen voorstellen. ...
 3. Ze niet meer alleen laten. ...
 4. Ze vertellen waarom ze niet depressief moeten zijn.

Wat zeg je als het niet goed gaat met iemand?

Je kunt vragen of er iets is wat je voor de ander kunt doen. Misschien wel of misschien niet. Wees helder of je dat kunt en wilt doen voor de ander. Waarschijnlijk is het antwoord dat je niets kunt doen maar dat het zo fijn is dat je hebt geluisterd.

Waarom hebben pubers nergens zin in?

Jouw kind gaat door allerlei fases in het leven. Vooral bij kinderen die beginnen te puberen is het eigenlijk heel normaal dat ze een periode wat minder zin in dingen hebben. Ze zijn aan het ontdekken wie ze zijn, waar ze voor staan en wat ze willen in het leven. Dit is echter altijd van tijdelijke aard.

Hoe kan ik mijn tiener motiveren?

Check deze tips!
 1. Tip 1: Zoek de oorzaak. Het is goed om eens met je kind te praten over waarom hij/zij niet zo gemotiveerd is voor school. ...
 2. Tip 2: Bepaal samen de doelstellingen voor je kind. ...
 3. Tip 3: Werk met beloningen. ...
 4. Tip 4: Geef positieve feedback. ...
 5. Tip 5: Zorg voor een positief zelfbeeld. ...
 6. Tip 6: Ondersteun je kind.

Hoe ga je om met pubers die niet naar school willen?

Probeer erachter te komen of er misschien een probleem is waardoor je kind niet wil leren, en zoek daar een oplossing voor. Neem contact op met de mentor op school. Bespreek het tijdens een rapportbespreking of maak een aparte afspraak. Het is belangrijk dat je puber zich thuis voelt op school.

Hoe dring ik door tot mijn kind?

Luister aandachtig en rustig

Het kind wordt daar echter slechts kwader van. U moet het vergelijken met de situatie waarbij u boos bent op uw baas en uw partner antwoordt: “Zo vervelend kan het toch niet zijn”. Het is in deze situaties belangrijk dat u niet reageert en een sympathiek moment van stilte laat vallen.

Vorige artikel
Heeft Baby Born een piemel?