Vaseline krem baby

Waarom vaseline baby?

Gevraagd door: Morris Aktaş  |  Laatste update: 5 mei 2022
Score: 4.2/5 (40 stemmen)

De vaseline verlicht en verzacht de symptomen van de droge huid van je baby en herstelt de zachtheid. Het vormt een beschermende barrière om vocht buiten te houden en de huid van je baby te beschermen.

Is vaseline goed voor baby?

Instructie. Als u ziet dat de huid van uw baby droog en schilferig wordt, start dan met het dagelijks insmeren van de huid van uw baby met een crème of zalf. De volgende crèmes en zalven zijn veilig om te gebruiken en vrij verkrijgbaar bij apotheek en drogist: Cetomacrogol + 20% vaseline is een crème en het minst vet.

Waar is vaseline allemaal goed voor?

Vaseline wordt veel gebruikt in het verzorgen van de droge en eczeem gevoelige huid. Het heeft namelijk een occlusieve werking; dit betekent dat het een laagje over de huid legt waardoor vocht minder uit de huid kan verdwijnen. Dit helpt ontzettend goed om een beschadigde huidbarrière te verbeteren.

Is vaseline op je gezicht goed?

Vaseline is bedoeld om snel vocht aan te voeren, als je last hebt van een extreem droge huid. Mensen met acne, hebben vaak een wat vettere huid die minder snel vochtarm is. Dan is het dus niet nodig om vaseline te gebruiken.

Wat smeren op droge huid baby?

Smeren bij een droge huid

De huid van je baby is erg gevoelig. Het is daarom belangrijk om goed te smeren. Zo verzorgt Bepanthen Baby Zalf schrale wangetjes, droge huidplekjes en gevoelige huidplooitjes. Hiermee blijft het babyhuidje heerlijk zacht.

30 gerelateerde vragen gevonden

Wat te doen tegen droge gezicht baby?

Smeer dagelijks na het douchen en je kind kan er tegenaan. Gebruik een milde zeep of nog liever een Milde Badolie. Dit voorkomt het uitdrogen van de huid. Een goed gehydrateerde huid is beter in staat om zichzelf te beschermen.

Welke gezichtscreme voor baby?

De must-have huidverzorgingsproducten voor een baby zijn een badolie of milde wasgel, een huidolie en een vette zalf voor op eczeem plekjes of luieruitslag. Het advies is om een baby 2 a 3 keer per week in bad te doen. Badderen ontdoet de huid van haar natuurlijke vetlaagje en hierdoor kan de huid uitdrogen.

Wat smeer ik op mijn gezicht?

Bescherm je gezichtshuid tegen de weersomstandigheden.
 1. In de winter: smeer een crème voor een droge huid.
 2. In de zomer (en óók in de winter): bescherm je huid tegen uv-straling. Dus: smeer een gezichtscrème met minimaal SPF 30.

Is vaseline gevaarlijk?

De gevolgen van langdurig Vaseline gebruik

Gebruik je vaseline dagelijks dan kun je een “paraffine verslaving” ontwikkelen: door het gebruik van vaseline wordt de huid lui en maakt zelf minder en minder huideigen vetten aan. Op de lange termijn moet je meer en meer vaseline gaan smeren om je huid te gaan verzorgen.

Wat kun je het beste op je gezicht smeren?

Mijn advies als dermatoloog

Waarom we dagcrème smeren is dus duidelijk: om de gezichtshuid te hydrateren en beschermen tegen zon. Kies het liefst een crème zonder allergenen en met SPF. Zo'n crème is niet schadelijk voor je huid. Op zonnige dagen kan je er meerdere keren per dag je gezicht mee insmeren.

Waarom geen vaseline op open wond?

Zit er een korst op dan kun je deze soepel houden door er vaseline op te smeren. Smeer geen vaseline op een open wond. Als dit niet praktisch is (bijvoorbeeld in verband met kleding) en bij diepere schaafwonden kun je de schaafwond afdekken met metaline of ander niet aan de wond klevend verband.

Is vaseline goed voor wondjes?

> Kleine wondjes en/of verbrandingen: Vaseline kun je dus smeren over kleine wondjes en verbrandingen. Als een afsluitende moisturizer creëert het een soort van barrière die je huid helpt vocht vast te houden, en voorkomt dat bacteriën in de wond komen.

Is vaseline goed tegen de zon?

Voorkom een door de zon verbrande huid door een goede zonnebrand te gebruiken. Mocht je toch zijn verbrand in de zon, dan verzacht vaseline de pijn en trekkerigheid van de huid. Breng een dikke laag aan op de verbrande lichaamsdelen, en je zult het minder voelen 'branden'.

Welke crème goed bij eczeem baby?

Eczeem bij je baby kun je effectief behandelen met Bepanthen Eczeem Crème Baby. Bepanthen Eczeem Crème is geschikt voor baby's en bevat geen cortisonen. De crème kan worden gebruikt bij mild tot matig eczeem op de intacte huid.

Welke verzorgingsproducten heb je nodig voor een baby?

Verschoon je baby wat vaker (om de 2-3 uur en direct na een poepluier) en gebruik een verzorgende zinkzalf of talkpoeder om de billetjes te beschermen en direct verlichting te geven. Zo bevat de zinkzalf van Zwitsal calendula om rode billetjes te beschermen en verzachten en panthenol om de huidbarrière te versterken.

Hoe moet je een pasgeboren baby vasthouden?

Je kunt zijn hoofdje tegen je schouder leggen en hem onder zijn billen vasthouden en met je andere hand zijn hoofdje ondersteunen. Je kunt hem ook in de ronding van je arm leggen. Hij leunt dan met zijn hoofdje op je bovenarm en met de billen op je onderarm. Met je andere hand houd je zijn buikje vast.

Wat doet vaseline met je wimpers?

Vaseline op je wimpers gebruiken

Wellicht dat wimpers er iets voller uit gaan zien vanwege het vettige laagje, maar langer zullen ze niet worden. Ook worden de wimpers niet verzorgd. Vaseline sluit de huid (in dit geval dus de wimper) af voor invloeden van buitenaf, maar verder doet het niets.

Waar mag je vaseline smeren?

Dit is waar je vaseline allemaal nog meer voor kunt gebruiken
 1. Bereid je huid voor op parfum. Wil je de geur van parfum langer vasthouden? ...
 2. Highlighten. ...
 3. Weg met doffe en gespleten haarpunten. ...
 4. Verzorg je wimpers. ...
 5. Verwijder foundation vlekken. ...
 6. Om je schoenen te polijsten. ...
 7. Breng je wenkbrauwen in model. ...
 8. Als lipscrub.

Is vaseline goed voor je voeten?

Zalf je voeten

Je voeten zalven? Dit kan een hele effectieve manier zijn om harde huid te verwijderen. Smeer Vaseline op de harde plekken op je voet en houd je sokken aan als je naar bed gaat. De zalf zal de harde plekken verzachten en de droge huid versoepelen.

Wat moet je nooit op je gezicht doen?

8 dingen die je nooit op je gezicht moet smeren
 • Alcohol. Er zijn meiden die alcohol op hun gezicht doen om puistjes uit te drogen, maar dat kun je beter niet doen. ...
 • Haarspray. ...
 • Tandpasta. ...
 • Haarverf. ...
 • Vaseline. ...
 • Shampoo. ...
 • Heet water. ...
 • Suiker.

Is uierzalf goed voor je gezicht?

Door het veelvuldig smeren maak je de huid weker, krijg je nog meer irritatie en zit je in een vicieuze cirkel. ' Teruggrijpen naar de oeroude uiercrème van grootmoeder, hoeft dus niet. Bovendien zal je echt schadelijke stoffen voor de volksgezondheid niet in de cosmetica vinden.

Is Nivea goed voor je gezicht?

Je kan de crème gebruiken op je gezicht en op je lichaam, al zou ik op het gezicht oppassen bij een vette huid. Maar als goed voedende crème voor de droge plekjes zoals knieën, voeten, handen en ellebogen doet hij goed zijn werk.

Welke badproducten voor baby?

Vermijd lang en warm badderen en gebruik een badproduct op oliebasis, zodat de huid direct wordt gevoed. Extra tip; kijk ook even naar het wasmiddel dat je gebruikt, sterke geurstoffen en harde reinigingsmiddelen kunnen ook effect hebben op eczeem. Oh en draag geen wollen kleding direct op de huid.

Hoe slecht is Zwitsal?

De Body Crème bevat 28 ingrediënten, waarvan 3 (mogelijk) schadelijk zijn, namelijk: Parfum kan van verschillende stoffen zijn gemaakt, ook van toxische stoffen dus. Benzoic Acid (benzoëzuur) is een chemisch conserveermiddel, werkt mogelijk hormoonverstorend.

Waarom is Zwitsal niet goed?

Veel ouders vinden dat belangrijk omdat zeep de tere kinderhuid uitdroogt. Maar zijn de producten van Zwitsal nu echt zo zeepvrij als ze zeggen? In alle producten zit Sodium Laureth Sulfate een tweetal producten bevat zelfs het agressieve Sodium Lauryl Sulfate.

Volgende artikel
Hoe vaak smeerworst zwanger?