Zweetvlekken op je kleding? Wij hebben DE OPLOSSING! | HANDIG

Waarom geeft zweet gele vlekken?

Gevraagd door: Lenn Smits  |  Laatste update: 11 mei 2023
Score: 4.2/5 (16 stemmen)

Deze vlekken zijn over het algemeen goed te verwijderen middels de wasmachine. Gele vlekken kunnen in kleding ontstaan wanneer zweetplekken zicht vermengen met een anti-transpirant of deodorant. Het aluminium in de anti-transparant of deodorant gaan een chemische reactie aan met de zouten in het zweet.

Hoe voorkom je gele vlekken onder je oksels?

Draag kleding van natuurlijke stoffen als katoen, linnen en wol. Deze zorgen ervoor dat je zweet gemakkelijker verdampt. Zorg dat je anti-transpirant of deodorant droog is voordat je je aankleedt of gebruik een sneldrogend product zoals een spray. Gebruik niet te veel anti-transpirant, dit kan gele vlekken veroorzaken.

Welke deodorant geeft geen gele vlekken?

Het beste middel om gele vlekken tegen te gaan is dus een deodorant zonder aluminium te gebruiken. Op de ingrediëntenlijst op de achterkant van je deodorant kun je zoeken naar het ingredient aluminium en als dat er niet in zit, zit je goed. Vaak wordt het ook wel op de voorkant van de verpakking gecommuniceerd.

Hoe komen gele vlekken in kleding?

De combinatie van zweet en deodorant is de boosdoener wanneer het om gele vlekken in witte kleding aankomt. Vaak zijn die vlekken ook nog eens ontzettend hardnekkig. Je kunt wassen tot je een ons weegt, maar die vlekken gaan nergens heen.

Hoe Reetzweet voorkomen?

Het belangrijkste om zweet billen te voorkomen is zorgen voor goede hygiëne en voldoende lichaamsbeweging.
...
Enkele handige tips voor zweetbillen:
 1. Vermijd strak (katoenen) ondergoed.
 2. Draag donkere broeken.
 3. Droog billen regelmatig af.
 4. Drink voldoende water.
 5. Neem koude douches.
 6. Gebruik anti-transparant of talkpoeder.

17 gerelateerde vragen gevonden

Waarom is mijn oksel geel?

Waarom krijg ik gele oksels? Uw zweet kan een kleur hebben door de stoffen in uw bloedbaan. Maar de erg zichtbare gele vlekken ontstaan door de menging van transpiratie met het aluminium in deodorant. Vooral deodoranten die erg sterk zijn gebruiken vaak aluminium, of bijvoorbeeld deo's met anti-transparantstoffen.

Waarom zijn mijn oksels geel?

Gele zweetvlekken in lichte kleding ontstaan doordat de proteïnen in zweet in contact komen met chemicaliën en aluminium in deodorant. Het beste werkt is het om de vlekken zo snel mogelijk te verwijderen. Blijven ze er langere tijd in zitten, dan wordt het steeds lastiger.

Hoe krijg je minder snel Zweetvlekken?

Hittegolf: 10 gouden tips om zweetplekken te voorkomen
 1. #1 Draag ademende stoffen, vermijd synthetische stoffen.
 2. #2 Opteer voor prints in plaats van effen kledij.
 3. #3 Lichte vs donkere kledij.
 4. #4 Gebruik okselpads.
 5. #5 Drink en eet gezond.
 6. #6 Kies bij overmatig zweten voor een antiperspirant.
 7. #7 Scheer je oksels.

Wat betekent het als je veel zweet?

Bij overmatig zweten produceren de zweetkliertjes in je huid meer zweet dan nodig is om jouw lichaam te beschermen tegen oververhitting. Je kunt ook last krijgen van plotselinge hevige zweetaanvallen. Overmatig zweten kan onder andere veroorzaakt worden door zenuwen of de overgang.

Hoe krijg je gele Zweetvlekken uit wit T shirt?

Maak een sopje van water en soda. Wrijf de soda even goed over de gele vlekken heen, zodat het goed in kan trekken. Laat dit een uurtje zo staan. Vervolgens kun je het kledingstuk gewoon in de wasmachine doen, en de gele vlekken zijn verdwenen.

Wat is de beste Deo tegen zweten?

De beste sweatproof deodorants voor man en vrouw op een rij.
 • Rituals. Bijenkorf. ...
 • Biotherm - Anti-transpirant Roll-On Deodorant. de Bijenkorf. ...
 • Clarins - Sweatproof Roll-on Deo. ICI Paris XL. ...
 • Biotherm - Deo Pure Anti-transpirant Roll-On. ...
 • Clinique - Antiperspirant Deo Roll-On. ...
 • Rexona - Sport Strength. ...
 • Nivea Men - Dry Impact.

Welke kleur zie je zweet niet?

Kies voor donkere kleuren

Dit is wellicht een beetje een open deur, maar op donkere kleuren zie je de zweetplekken niet. Wanneer jij een licht blauw of een rood shirtje draagt, zie je de zweetplekken juist heel goed.

Welke kleur valt zweet het minst op?

Zweetplekken zie je bijvoorbeeld heel erg snel bij een grijs shirt en andere lichte kleuren. Bij een donkerblauw of zwart shirt valt een zweetplek echter veel minder op. Je kunt dan dus beter kiezen voor een donkere kleur, ondanks dat dit misschien wat meer warmte vasthoudt.

Hoe krijg je schone oksels?

Wat te doen tegen stinkende oksels?
 1. Persoonlijke hygiëne.
 2. Scheren oksels (haar houdt geur vast)
 3. Schone kleding.
 4. Geen synthetische kleding.
 5. Voorzichtig met cafeïne, alcohol en pittig eten.
 6. Anti-transpirant.
 7. Okselpads.
 8. Talkpoeder.

Welke stof geen zweetplekken?

Natuurlijke stoffen versus synthetische

Kunststoffen zoals polyester en viscose laten geen lucht door, dus die vermijd je beter. Kies voor kledingitems van katoen, zijde, linnen of eventueel een lichte wolsoort.

Welke stof is het beste als je veel zweet?

Zijde en wol zijn prettige opties bij een hittegolf. Je verwacht het misschien niet, omdat je het associeert met de winter, maar merinowol is heel fijn in de zomer. Omdat deze wol dunne vezels heeft, voelt het luchtig aan. Daarbij absorbeert merinowol zweet én is het vochtregulerend en vochtafvoerend.

Welk lichaamsdeel zweet het meest?

Mensen hebben ongeveer 1,6 tot 4 miljoen zweetklieren over het hele lichaam en in de oksels, op de handpalmen en op de voetzolen zijn deze het meest geconcentreerd. Er zijn twee typen zweetklieren: Exocriene zweetklieren: die zitten overal op het lichaam.

Waar zweet je het meest van?

Vooral bij warmte, bewegen en sporten, spanning en emoties. Sommige mensen zweten veel meer dan andere. Bij spanning of emoties zweet u vooral in uw handen, onder uw voeten, in uw oksels, liezen en gezicht. Bij bewegen en sporten of als het warm is, zweet u over uw hele lichaam.

Welke stof stinkt bij zweten?

Bij angstzweet wordt je zweet namelijk vermengd met adrenaline en andere stoffen die je alleen op dat moment kunt ruiken, blijkt uit onderzoek. Hoe te voorkomen: Het is een natuurlijke reactie, dus écht voorkomen kun je het niet.

Welke kleur maakt je vrolijk?

Geel: Geel is de kleur van de zon, verwarmend, stimulerend en sprankelend. Geel straalt vrolijkheid en positieve sferen uit.

Welke stof stinkt snel naar zweet?

De shirtjes waar je eerder in gaat ruiken en zweten zijn waarschijnlijk polyester. En de shirtjes waar je minder last mee heb zijn waarschijnlijk van katoen. In beide gevallen gaat het om de grootste hoeveelheid, hoe meer katoen hoe beter, daar er veel mixen zijn.

Wat is beter spray of rol deo?

Spray is minder effectief

Qua mildheid maakt het dus niet uit of je een deoroller of deospray gebruikt. Toch raad ik je aan om een goede roller of tube te gebruiken in plaats van een spray. Een van de redenen: de effectiviteit. Uit onderzoek blijkt dat slechts 11,4% van een spray de huid bereikt.

Welke natuurlijke deo werkt echt?

De 7 beste natuurlijke deodoranten zonder aluminium
 • Dr. Hauschka Deodorant Rozen. ...
 • Schmidt's Coconut Pineapple Deodorant. Bol.com. ...
 • Dr. Organic Aloe Vera Deodorant. ...
 • Origins No Offense Deodorant. Douglas. ...
 • We Love The Planet Lavendel Natural Deodorant. Bol.com. ...
 • A'kin Geranium & Cedarwood Deodorant. ...
 • Human+Kind Vegan Deodorant.

Is Rituals deo goed?

De deo heeft een crèmige formule die erg zacht aanvoelt en je huid niet irriteert, zelfs niet na het ontharen. Ik gebruik deze deo nu al enkele weken en ik ben fan! Ik ben grote fan van de zachte geur, maar de deo werkt ook gewoon goed. Ik moet zelfs amper bijwerken doorheen de dag, zelfs wanneer ik aan het werk ben.

Waarom wordt witte kleding geel?

Witte was drogen in de zon

De zon heeft namelijk een blekend effect op de was. Kleding of stoffen met kleuren kunt u daarom beter niet in de zon laten drogen. Let wel op: als de witte was te lang in de zon hangt, kan het geel worden.