Vader laat 13-jarige zoon roken en drinken - DAT IS TOCH NIET NORMAAL? #01

Waarom drinkt baby slecht?

Gevraagd door: kand. Ella van Dongen B  |  Laatste update: 18 juni 2022
Score: 4.3/5 (41 stemmen)

Minder drinken door griep of doorkomende tandjes
Het kan ook zijn dat je baby ineens slecht drinkt omdat er iets aan de hand is. Je uk kan bijvoorbeeld de griep hebben of last hebben van doorkomende tandjes. De fles blijft dan vaak nog verrassend vol en je kleine is lusteloos, heeft koorts, huilt vaker en is hangerig.

Wat als baby slecht drinkt?

Als baby's ziek zijn of een infectie hebben opgelopen, drinken ze vaak slecht. Bij bijvoorbeeld urineweginfecties en oorontstekingen kun je niet altijd direct een teken of symptoom zien. Neem contact op met de huisarts als je baby slecht drinkt en een afwijkende temperatuur heeft.

Hoe lang mag een baby te weinig drinken?

Baby's jonger dan 3 maanden zijn het meest gevoelig voor snelle uitdroging. Kinderen jonger dan 2 jaar kunnen binnen 1 dag (24 uur) uitdrogen. Oudere kinderen kunnen binnen 2 tot 3 dagen uitdrogen.

Hoe kun je zien of een kind uitgedroogd is?

Symptomen van uitdroging bij je baby of kind

Lusteloosheid. Snelle ademhaling. Niet of weinig plassen (na een halve dag geen natte luier) De helft minder drinken dan normaal.

Wat als baby geen water wil drinken?

Begin daarom bijvoorbeeld met een klein beetje vaste voeding, dan wat water en dan weer eten, enz. Wees gerust, na een poosje kun het hapje loskoppelen van het drinken. Geef het water een licht smaakje door het te infuseren. Dat doe je door stukjes groente of fruit in het water te leggen.

17 gerelateerde vragen gevonden

Wat als een pasgeboren baby niet wil drinken?

Als uw kind de eerste dag niet aan de fles wil drinken, is dat niet erg. Een gezonde pasgeborene heeft genoeg reserves. Bouw de hoeveelheid voeding langzaam op. Kook flessen en spenen voor het eerste gebruik uit en daarna één keer per dag.

Wat als je baby geen kunstvoeding wil?

1) Neem je tijd om over te schakelen van borstvoeding naar flesvoeding. Overschakelen naar flesvoeding kan lastig zijn, daar gaan we geen doekjes om winden. Je baby zal moeten leren van een flesje te drinken en als je omschakelt omdat jullie niet meer voortdurend bij elkaar kunnen zijn, is ook dat iets om aan te wennen ...

Wat te doen bij Flesweigeren?

Stop de speen niet direct in de mond, maar streel eerst de lipjes met de speen. Breng de speen pas naar binnen als het mondje (wijd) open gaat. Zorg dat de speen diep in de mond komt, dat is de baby van de borst ook gewend. Beetje in de speen knijpen om de melkstroom te bevorderen.

Wat is een Flesweigeraar?

Dan kan dit het moment zijn om de borstvoeding (gedeeltelijk) af te bouwen en over te gaan op flesvoeding. Dat is ook belangrijk als je gaat kolven. Maar wat als je kindje de flesvoeding weigert? Dit komt vaker voor bij baby's die een tijdje borstvoeding hebben gehad en we hebben er zelfs een naam voor: flesweigeraar.

Kan je een pasgeboren baby Overvoeden?

Overproductie of overvoeden? Soms kan het gebeuren, dat een baby in een vicieuze cirkel terecht komt en meer melk binnenkrijgt dan hij nodig heeft. Meestal ontstaat deze situatie doordat vraag en aanbod niet op elkaar afgestemd zijn geraakt. Baby's willen vaak drinken.

Hoe krijg ik mijn baby aan het drinken?

Je kind zal in het begin voorzichtig een paar slokjes water of lauwe thee nemen. Blijf het aanbieden op verschillende momenten, zoals bij de boterham, bij het fruithapje, bij het avondhapje. Ook tussen de eetmomenten in kun je water of thee geven, bijvoorbeeld als hij uit bed komt.

Hoe krijg je een baby aan het drinken?

Biedt de speen aan boven de bovenlip en onder het neusje zodat je een grote hap uitlokt (net zoals je de borst aanbiedt). Wanneer je kindje deze hap maakt, geef je het flesje en leg je het tuitje op zijn tong. Wacht vervolgens rustig af tot hij gaat drinken.

Hoe leer je een baby uit een beker drinken?

Laat je kind in eerste instantie slokjes nemen uit een beker die jij vasthoudt. Je kunt beginnen met het aanbieden van water, lauwe thee of borst- of flesvoeding uit een beker. Als je kind veel morst, kun je in het begin ook een wat dikkere drank of substantie in de beker doen, bijvoorbeeld yoghurt of pap.