De Morning-afterpil, hoe zit dat precies?

Waar haal je de morning after pil?

Gevraagd door: Rick Bosman PhD  |  Laatste update: 11 mei 2023
Score: 4.2/5 (46 stemmen)

Je koopt deze bij de apotheek of drogist, zonder recept van de huisarts. Slik de morning-afterpil zo snel mogelijk. Het liefst binnen 12 uur na de seks. In ieder geval binnen 5 dagen.

Waar haal ik de morning after pil?

Je hoeft voor een morning-afterpil niet naar de huisarts, je koopt 'm zonder recept bij de drogist, apotheek of online.

Heeft Albert Heijn morning after pil?

Norlevo Morning-after pil 1,5 mg bestellen | Albert Heijn.

Is de morning after pil van de Kruidvat goed?

Het middel voorkomt circa 84% van de verwachte zwangerschappen wanneer het binnen 72 uur na onbeschermde seks wordt ingenomen. Dit middel voorkomt niet elke keer een zwangerschap en het is effectiever als u het zo snel mogelijk na onbeschermde seks inneemt.

Hoe duur is de morning after pil?

De morning-afterpil is te koop bij een apotheek of drogist. Je hebt geen recept van de huisarts nodig. Voor de Norlevo betaal je ongeveer 15 euro. De Ella One kost ongeveer 20 euro.

24 gerelateerde vragen gevonden

Hoe groot is de kans op zwangerschap na morning after pil?

Ongeveer 1 à 2% van de vrouwen wordt na het slikken van de morning-after-pil alsnog zwanger. Bij onbeschermde seks tijdens of net na je ovulatie, loop je namelijk het risico dat je al bevrucht bent vóórdat je 'm inneemt.

Hoeveel uur na de seks morning-afterpil?

Slik de morning-afterpil het liefst binnen 12 uur. Dan is de kans dat je zwanger wordt het kleinst. Je kunt de morning-afterpil ook nog wel later slikken: de pil met levonorgestrel: binnen 3 dagen (72 uur) na de onveilige seks.

Kan je 2 morning after pillen in 1 week?

De morning-afterpil kan meerdere keren in dezelfde cyclus worden genomen maar het is niet de bedoeling dat deze ter vervanging gebruikt wordt van reguliere anticonceptie. Weet dat de morning-afterpil minder doeltreffend is dan gewone anticonceptiepillen.

Kan je bij Jumbo morning after pil halen?

Bij Jumbo vinden we het belangrijk dat je jouw zelfzorg producten goed gebruikt. Heb je vragen of twijfel je of dit het juiste zelfzorg product voor jou is?

Is de noodpil gratis?

De klassieke noodpil is vrij te koop in de apotheek. Er is geen doktersvoorschrift nodig. Voor jongeren onder de 21 jaar is de noodpil zelfs gratis. De apotheker zal wel aanraden om een afspraak te maken met de huisarts om een voorbehoedsmiddel voor de toekomst te bespreken.

Is de morning after pil gratis in Nederland?

In Nederland wordt de morning-afterpil voor vrouwen onder de 21 jaar vergoed vanuit de basisverzekering. Vanaf 18 jaar betaal je hiervoor wel eigen risico. Zolang je eigen risico nog niet 'op' is, betaal je dus zelf de kosten van de morning-afterpil.

Kan je onveilig seks hebben na de morning after pil?

De morning-after pil biedt geen blijvende bescherming tegen zwangerschap. Als u onbeschermde seks heeft in de dagen en weken na het innemen van de morning-afterpil, loopt u het risico om zwanger te worden. Zorg ervoor dat u begint met het gebruik of het gebruik van anticonceptie hervat.

Kan iedereen de morning after pil kopen?

Het antwoord van de expert:

Het is een product dat enkel geschikt is voor een vrouw en soms willen drogisten/apothekers deze alleen aan de vrouw verkopen (soms willen ze ook nog advies meegeven).

Kan je zwanger worden als je de morning-afterpil?

De morning-afterpil werkt eenmalig. Als je na het innemen van de pil onbeschermde seks hebt, kun je nog steeds zwanger raken.

Kan je bloeden door morning after pil?

U kunt last krijgen van moe of duizelig zijn en hoofdpijn. Verder kunt u last krijgen van bloedverlies uit de vagina. Dit duurt meestal 2 tot 3 dagen.

Kan een arts zien of je seks hebt gehad?

Je kan aan het maagdenvlies niet zien of iemand seks heeft gehad. Ook een dokter kan dit niet zien. Zelfs als je vaak seks hebt gehad, kan het maagdenvlies nog intact zijn.

Hoeveel dagen na de seks ben je zwanger?

Het is belangrijk om te weten dat zaadcellen na 5 dagen in kwaliteit afnemen en als er minder dan 1½ dag tussen het vrijen zit, dit ook niet ten goede komt aan de kwaliteit. Dus het hebben van gemeenschap om de bevruchting zo optimaal mogelijk te maken ligt tussen de 1½ à 2 dagen, of 36 uur.

Hoe groot is de kans dat je de eerste keer zwanger raakt?

De kans om binnen 6 maanden zwanger te worden is bij 4 of meer keren seks per week ruim 80%, bij 1 tot 2 keer per week 32% en bij minder dan 1 keer per week 17%.

Wat doet Morning After met je lichaam?

De morning-afterpil werkt rechtstreeks in de eierstokken door de eisprong te voorkomen aan de hand van het hormoon in de pil (levonorgestrel of ulipristal). Zo kunnen de zaadcellen die reeds in de eileiders zitten, niet in contact komen met een eicel voor bevruchting. Daardoor kan er geen zwangerschap tot stand komen.

Hoeveel uur de tijd heb je om een noodpil in te nemen?

Om zwangerschap te voorkomen na een onbeschermde seks (noodanticonceptie). Gebruik de morning-afterpil alleen als noodmaatregel. Slik hem zo snel mogelijk, maar in elk geval binnen 72 uur (3 dagen) na de onbeschermde seks. Neem daarna tijdens het vrijen extra voorzorgsmaatregelen, zoals een condoom.

Kan je na 1 keer onveilige seks zwanger worden?

Ja, dat kan zeker! Als je zonder voorbehoedsmiddelen seks hebt met een jongen (waarbij zijn sperma in jouw vagina terecht komt) kun je altijd zwanger worden. Dus net zo goed als het de eerste keer is. Dit kan trouwens ook gebeuren als je alleen maar friemelt met elkaar.

Wat zijn de gevolgen van morning after pil?

Over de morning-afterpil

De morning-afterpil kan bijwerkingen hebben: misselijkheid, overgeven (braken), buikpijn, hoofdpijn, vermoeidheid en duizeligheid. Deze bijwerkingen komen weinig voor en verdwijnen meestal binnen twee dagen.

Welke noodpil is het beste?

EllaOne bevat de werkzame stof ulipristal. Betrouwbaarheid. Norlevo werkt niet op de twee dagen vóór de ovulatie (dit zijn de meest vruchtbare dagen), terwijl EllaOne wél werkt op deze twee dagen. De EllaOne is dus effectiever dan de Norlevo morning-afterpil.

Kun je zwanger worden als de man niet klaar is gekomen?

Er is geen verband tussen het vrouwelijk orgasme en de vrouwelijke vruchtbaarheid: je moet niet klaarkomen om een eicel vrij te geven en kunt dus ook zonder orgasme zwanger worden.

Hoeveel procent raakt meteen zwanger?

Van alle vrouwen die proberen zwanger te worden, is 30 procent binnen 3 maanden in verwachting, 70 procent binnen een half jaar en ruim 80 procent na een jaar. Na 2 jaar is 90 procent zwanger. Mocht je na een jaar nog niet zwanger zijn dan kan de huisarts je, als je dat wilt, doorverwijzen naar een gynaecoloog.

Vorige artikel
Kan je burn-out zien in bloed?
Volgende artikel
Welke temperatuur badje buiten?