Geboortekaart maken met preeg

Waar geboortekaartjes ontwerpen?

Gevraagd door: Merle de Bruin  |  Laatste update: 1 maart 2024
Score: 4.3/5 (71 stemmen)

Laat dit voorlezen
Pauzeren
Geboortekaartje zelf maken met de online kaartenmaker Maak je geboortekaartje helemaal zelf met de online kaartenmaker van Geboortepost. Als je een kaarttype hebt gekozen, dan wordt een basis kaart (blanco kaart) opgeslagen op je account. Klik op de kaart, en de kaartenmaker wordt geopend.

Wat kost een geboortekaartje laten ontwerpen?

Kosten voor het design liggen tussen € 45,00 en € 95,00, afhankelijk van de wensen (exclusief de drukwerkkosten). Houd wel rekening met een iets langere doorlooptijd. Zo kunnen we mooi van briefing, naar schets, naar definitief ontwerp, naar proefdruk en definitief kaartje!

Waar kan ik geboortekaartjes laten maken?

Bij PeterPrint maak je van jouw kaartje iets unieks. Belangrijk om te weten is dat je jouw ontwerp drukklaar bij ons aanlevert als pdf. We hebben namelijk geen editor waar je jouw kaartjes in kan ontwerpen! Je kunt bij ons kiezen uit één van onze standaardformaten of vul eenvoudig je eigen afmetingen in.

Hoe maak je zelf een geboortekaartje?

10 tips voor het maken van je kaart
 1. Kies een formaat. ...
 2. Voeg tekst toe: een leuke geboortetekst of een mooi gedichtje. ...
 3. Kies een achtergrondkleur of patroon. ...
 4. Kies uit de collectie clipart en afbeeldingen. ...
 5. Voeg je eigen foto toe. ...
 6. Zet afbeeldingen en tekst recht met behulp van het hulpraster. ...
 7. Customize je kaart. ...
 8. Check je teksten.

Hoe ver van te voren geboortekaartjes regelen?

Ongeveer 8 weken voor de uitgerekende datum is het tijd om keuzes te maken en proef-geboortekaartjes aan te vragen. Je krijgt dan per post échte kaartjes opgestuurd (hier bij We zijn zo blij is die service zelfs gratis!). Zo kun je checken of ze aan al je verwachtingen voldoen.

18 gerelateerde vragen gevonden

Hoeveel dagen na geboorte kaartje sturen?

De geboortekaartjes verstuur je in de regel op de tweede dag na de bevalling, maar in de praktijk is dat niet altijd haalbaar of nodig. Ook wanneer je de geboortekaartjes een paar dagen of weken later verstuurt, zal iedereen blij zijn met jouw geboortekaartje.

Wat ben je kwijt aan geboortekaartjes?

Prijs geboortekaartjes

Zo varieert de prijs per kaart tussen 1,75 en 2,50 euro voor onze standaard 13x13 cm kaarten. Hoe meer geboortekaartjes je bestelt, hoe groter het voordeel. Voor speciale kaarten (op hout, of met folie) en luxere papiersoorten wordt een toeslag gerekend.

Is een geboortekaartje verplicht?

Natuurlijk ben je niet verplicht om iedereen een geboortekaartje te sturen. Sommige mensen wil en mag je natuurlijk echt niet vergeten. Dit zijn vanzelfsprekend je ouders en naaste familie.

Wie geef je een geboortekaartje?

Checklist: naar wie stuur je een geboortekaartje?
 • Familie: Ouders en schoonouders. Opa's en oma's. ...
 • Vrienden: Vrienden en vriendinnen. Ouders van je beste vriend/vriendin. ...
 • Kennissen: Buren. Mensen uit je recente Whatsapp/Instagram/Facebook-gesprekken. ...
 • Werk: Collega's en oud-collega's. ...
 • Instanties: Verloskundige(praktijk)

Hoeveel geboortekaartjes is gemiddeld?

Wij adviseren je om minimaal 10 extra geboortekaartjes te bestellen. Dit doen we om de volgende redenen: Je wilt zeer waarschijnlijk zelf ook een geboortekaartje om ergens in huis neer te zetten en/of in te lijsten voor op de babykamer.

Wat te doen met alle geboortekaartjes die je krijgt?

Je kunt verschillende voorwerpen laten bedrukken met je geboortekaartje. Denk bijvoorbeeld aan een handdoek, dekentje, shirtje, rompertje of kistje. Als je je geboortekaartje op een kistje laat afdrukken of schilderen, kun je dit kistje ook gebruiken om babyspullen of speelgoed in te bewaren.

Wat zeg je bij de geboorte van een kind?

Hallo kleintje, welkom op de wereld! Hoera, ... is geboren! Gefeliciteerd met jullie kleintje. Heel veel goeds en liefs toegewenst voor jullie allemaal.

Hoe cadeautip op geboortekaartje?

✔ Cadeautips, bijvoorbeeld geboortelijst

Cadeautips plaatsen op je geboortekaartje is volledig vrijblijvend. Je kan bijvoorbeeld een link plaatsen naar een geboortelijst. 🎁 Of de details van je pamperrekening noteren op het kaartje. Verwerk het in een tof zinnetje zoals: “Voor zijn/haar eerste spaarcentjes …”.

Welke papiersoort voor geboortekaartje?

Kies voor zijdeglans als je iets gladder, stevig papier wilt. Je geboortekaartjes hebben dan een iets gladder oppervlak. Dit is 300 grams papier en een klein beetje off-white (net niet helemaal wit).

Wat op geboortekaartje zetten zus?

 • Mijn lieve kleine zusje. wat heb ik lang op jou gewacht. maar eindelijk ben je toch gebracht.
 • Hoera, ik heb een zusje! Heel klein en lief, ik geef haar snel een kusje! Als je straks verdriet hebt. zal ik je troosten.
 • Voorzichtig houden we je vast. Zo blij dat je er bent. Een zusje om mee te spelen. En geheimpjes mee te delen.

Wat zet je op achterkant geboortekaartje?

De naam van je pasgeboren baby wordt herhaald op de achterkant van de kaart. Hier heb je ook ruimte om eventueel de doopnaam, de tweede naam, de derde naam of de achternaam te vermelden.

Wat zet je aan de binnenkant van een geboortekaartje?

Dit zijn de belangrijkste punten:
 • De roepnaam en meerdere namen van jullie kindje.
 • Het geslacht van de baby.
 • De namen van de ouders, broertjes en zusjes.
 • Jullie contactgegevens (adres en telefoonnummer).
 • Optioneel: - De geboortedatum en -tijd. - Het gewicht en de lengte van de baby.

Wat zet je op de achterkant van een geboortekaartje?

Op de achterkant of binnenkant van de kaart kun je bovenin (boven de naam van je baby) een korte aankondigingstekst plaatsen. Een paar voorbeelden: Welkom baby / hallo kleintje. Wij zijn dolgelukkig met de geboorte van onze zoon / dochter!

Wat als je je baby niet aangeeft?

Wat als je geen aangifte doet, of het vergeet? Als je niet op tijd geboorteaangifte doet, meldt de ambtenaar van de burgerlijke stand dit bij het Openbaar Ministerie (OM). Het kan zijn dat je een boete krijgt.

Is een geboortekaartje een uitnodiging?

Geboortekaartje als uitnodiging voor kraamvisite

Let hierbij op dat veel mensen een geboortekaartje zullen zien als uitnodiging. Zeker als op het geboortekaartje een uitnodigende tekst staat over kraambezoek.

Hoe bewaar je geboortekaartjes?

Lees onze 10 tips hoe je de geboortekaartjes kunt bewaren!
 1. Bewaren van geboortekaartjes in een plakboek. ...
 2. Maak een houten boek voor geboortekaartjes. ...
 3. Maak een herinneringenkist. ...
 4. Gebruik een speciale bewaarzak. ...
 5. Maak een kaartenhanger aan je plafond. ...
 6. Maak een collage op de muur.

Waarom staat het gewicht op een geboortekaartje?

Een baby van ruim 3000 kilo?!

In plaats van gram vermeld je per ongeluk kilo en daarmee heb je plotsklaps ongewild een record te pakken. Want welk mens is er ooit bevallen van een baby van ruim 3000 kilo? Oeps! Dat kan natuurlijk niet, check dit dus goed en zorg dat je het juiste gewicht in grammen vermeldt.

Wat gebeurt er na de geboorte?

Bevalling fases

De ontsluitingsfase: de ontsluitingsweeën zorgen ervoor dat de baarmoedermond opengaat. De persfase (uitdrijving): de persweeën duwen de baby door de vagina (het geboortekanaal) naar buiten. De nageboortefase: de placenta wordt geboren. Het natijdperk: controles bij de baby en de moeder.