Parents Do Have A Favorite Child, New Study Reveals

Hoeveel procent van de ouders heeft een lievelingskind?

Gevraagd door: ds. Evi Winters M  |  Laatste update: 1 maart 2024
Score: 4.9/5 (3 stemmen)

12 dingen die je herkent als je níét het favoriete kind van je ouders bent. Wow, wist je dat 74% van de moeders en 70% van de vaders een lievelingskind heeft? 2. In huis zijn nauwelijks kinderfoto's van jou te vinden.

Heeft elke ouder een lievelingskind?

Maar uit onderzoek blijkt dat ouders wel degelijk een lievelingskind hebben. En vaker wel dan niet, hebben hun kinderen ongelijk over wie dit favoriete kind is. “Kinderen zijn zich er zeer van bewust dat ouders onderscheid maken,” legt onderzoeker Jill Suitor uit.

Hoeveel procent van de kinderen is enig kind?

Naar schatting is nu één op de elf kinderen een enig kind. Dat is dubbel zo veel als dertig jaar geleden. Het gemiddeld aantal kinderen per vrouw is sterk afgenomen. In 1900 was dat nog 4,5, nu is het 1,7 à 1,8.

Wie is het favoriete kind?

Wie is de favoriet? Meestal zijn de kinderen die het meest (qua karakter en/of uiterlijk) lijken op de ouders de favoriet omdat de ouders het kind beter begrijpen en de opvoeding vlotter verloopt.

Waarom jongste kind favoriet?

Makkelijker. De helft van de ouders gaf toe dat hun voorkeur uitgaat naar de jongste telg van het gezin. Slechts een kwart noemde hun oudste nakomeling het favoriete kind. De meerderheid van de ouders wijdt de voorkeur aan het feit dat het jongste kind makkelijker is in vergelijking met broers en zussen.

27 gerelateerde vragen gevonden

Wat bepaalt of je kind populair is?

Zaken als spijbelen, roken en drinken kunnen dan gaan bijdragen aan populariteit. Maar enkel wat stoer gedrag is natuurlijk niet voldoende, niet iedere rebelse puber wordt populair. Het uiterlijk speelt vaak toch een rol, populaire kinderen worden vaak ook fysiek aantrekkelijk bevonden.

Wat is de moeilijkste leeftijd van een kind?

Verschil tussen fysiek zwaar en mentaal zwaar. De moeilijkste leeftijd bij kinderen? Volgens Amerikaans onderzoek is dat 12 tot 14 jaar. Waar kleine kinderen vooral fysiek veel van hun ouders eisen, wordt het op die leeftijd eerder mentaal zwaar.

Hoeveel kinderen maakt gelukkig?

Groot geluk

Wat blijkt: mensen met vier of meer kinderen scoorden het allerhoogst op het gebied van tevredenheid. Het klopt wel dat een groter gezin meer drukte en kosten met zich meebrengt dan een klein huishouden, maar dat wordt ruimschoots gecompenseerd door het geluk dat elk kind bijdraagt.

Wie is de mooiste kind van de hele wereld?

Alina Yakupova werd door haar volgers uitgeroepen tot 'mooiste kind ter wereld', waarna diverse media het verhaal oppikten.

Waarom kiezen voor 1 kind?

Wanneer je kleintje enig kind is gaat automatisch alle aandacht naar hem of haar. Je hoeft in ieder geval niet bang te zijn dat het je kindje aan aandacht ontbreekt. Je kindje krijgt hierdoor veel zelfvertrouwen. Je kindje is gewend om alle aandacht te krijgen, hierdoor is het niet vanzelfsprekend om aandacht te delen.

Hoeveel procent van de kinderen is niet van de echte vader?

Het blijft een taboe." De schattingen lopen uiteen, weet Brons, maar 2 tot 10 procent van de kinderen hebben een vader die niet hun biologische vader is. Vaders die een vaderschapstest laten doen, vinden dat hun partner raar gedrag vertoont of vinden dat hun kind niet op hen lijkt.

Hoeveel procent kinderen niet echte vader?

Toen de onderzoekers keken of deze genen overeenkwamen met wat ze hadden verwacht, ontdekten ze dat ongeveer 1,6 procent van de kinderen een andere biologische vader had.

Is een enig kind gelukkiger?

Enig kind is net zo gelukkig

Ze zijn net zo gelukkig als kinderen die opgroeien met broers of zussen. In sommige gevallen zijn enig kinderen misschien wel verwend of egocentrisch, maar dit heeft niets te maken met het aantal gezinsleden, maar alles met de opvoeding die een kind meekrijgt.

Wat is de jongste moeder ooit?

Lina Medina (Ticrapo, Peru, mogelijk 27 september 1933) is vermoedelijk 's werelds jongste moeder met een eerste bevalling op een leeftijd van 5 jaar, 7 maanden en 21 dagen.

Hoe oud is de jongste vader ooit?

De jongen van 13 werd door Britse media gebombardeerd tot 'de jongste vader van Engeland'.

Wat is het jongste kind ter wereld?

De Amerikaanse Michelle Butler was slechts 21 weken en één dag zwanger toen haar zoontje Curtis werd geboren. Hij woog bij de geboorte slechts 420 gram.

Wat is het snelste kind ter wereld?

De 7-jarige Rudolph Ingram rende afgelopen weekend zo snel als-ie maar kon. In de Amerikaanse staat Florida liep hij eerst de 60 meter in 8.69 seconden. Daarna liep hij ook nog de 100 meter in 13.67 seconden.

Wie is het schattigste kind ter wereld?

De zesjarige Alina Yakupova uit Rusland doet al modellenwerk sinds haar vierde. Op basis van haar foto's op Instagram wordt ze 'het schattigste kind ter wereld' genoemd. Alina was al gezicht voor verschillende merken, waaronder het Italiaanse Monnalisa Kids en de Russische labels Yudashkin kids en Gloria Jeans.

Wie had ooit de meeste kinderen?

Sultan Moulay Ismail van Marokko (1634-1727) is volgens Guinness World Records de wereldrecordhouder kinderen krijgen. Hij zou er minstens 1171 kinderen hebben gehad, met dank aan zijn 4 echtgenotes en een harem van 500 vrouwen.

Welke kinderen zijn het gelukkigst?

Nederlandse kinderen zijn het meest tevreden, gevolgd door Mexico en Roemenië. In Turkije zijn kinderen, met 53 procent, het minst tevreden, gevolgd door Japan en Groot-Brittannië. Pesten en het gebrek aan hulp van familie spelen hierbij een grote rol.

Wat is de gelukkigste leeftijd?

Het is dan ook niet gek dat mensen het gelukkigst blijken op de leeftijd van 16 en 70 jaar. Dit zijn leeftijden waarbij je vooral bezig bent met de dingen en mensen die jou een goed gevoel geven. Als je 16 bent, trek je veel op met vrienden en vriendinnen.

Welke leeftijd kinderen het zwaarst?

Rond de leeftijd van 1 jaar heb je (volgens de meeste ouders) de zwaarste periode achter de rug: de babytijd. Nog steeds is je kind klein, schattig en wil hij het liefst alleen bij jou zijn, maar de nachtvoedingen zijn in de meeste gevallen verleden tijd.

Wat is de ideale leeftijd tussen kinderen?

Een leeftijdsverschil van twee of drie jaar zorgt ervoor dat je lichaam voldoende tijd heeft om te herstellen van de bevalling. Een periode tussen de 12 en 18 maanden tot je volgende zwangerschap zorgt er ook voor dat kans op zwangerschapscomplicaties beperkt blijft.

Wat is de beste leeftijd tussen kinderen?

Vier jaar verschil ideaal, volgens onderzoekers

Theoretisch, inderdaad. Want los van of je al dan niet zwanger raakt als je dat wilt, zijn er allerlei redenen te bedenken om snel voor een volgend kind te gaan of juist langer te wachten. Je gevoel, maar ook je gezondheid en financiën zijn bepalend voor je keuze.

Welke leeftijd is speciaal?

De minimumleeftijd waarop scholen uw kind mogen toelaten tot het speciaal onderwijs is 4 jaar. Voor dove of slechthorende kinderen geldt een minimumleeftijd van 3 jaar. Uw kind moet het voortgezet speciaal onderwijs uiterlijk verlaten als het 20 is.

Volgende artikel
Waar geboortekaartjes ontwerpen?