Bekkenpijn/bekkeninstabiliteit tijdens of na de zwangerschap - Wat is het en wat zijn de symptomen?

Kun je reizen als je zwanger bent?

Gevraagd door: Lenn Rahajoe genaamd en geschreven ten Kate  |  Laatste update: 11 mei 2023
Score: 4.9/5 (28 stemmen)

Reizen tijdens de zwangerschap hoeft geen probleem te zijn. Bereid je goed voor en pas eventueel je reisplannen aan. Zeker als je wilt reizen naar landen waar malaria of gele koorts voorkomt. Bedenk dan of deze reis noodzakelijk is.

Welke landen mag je niet heen als je zwanger bent?

Als je zwanger wil worden, zijn reizen naar gebieden waar vaak malaria of gele koorts voorkomen, afgeraden. In verband met het zikavirus, worden vrouwen die zwanger willen worden of zwanger zijn, afgeraden om te reizen naar Zuid - en Centraal-Amerika, de Caraïben, Kaapverdië en sommige eilanden in de Stille Oceaan.

Hoeveel weken mag je niet vliegen zwanger?

Tot wanneer in je zwangerschap mag je vliegen? Je kunt tot 28 weken zwangerschap zonder problemen vliegen. . Het is wel handig om bij het boeken van je vliegvakantie aan te geven dat je zwanger bent. Na 28 weken heb je vaak een zwangerschapsverklaring nodig.

Waarom mag je niet vliegen als je zwanger bent?

Vliegen met gezondheidscomplicaties

Ernstige bloedarmoede, sikkelcelziekte, een longafwijking, hartafwijking of een recente ernstige vaginale bloeding kunnen ervoor zorgen dat je het advies krijgt niet te gaan vliegen tijdens je zwangerschap. Dit advies zal je krijgen van je verloskundige of arts.

Wat mag je niet in het eerste trimester?

Rauwe melk, leverproducten en rauw vlees moet je laten staan als je zwanger bent. Door het eten van rauw vlees (zoals filet américain, ossenworst, rauwe ham en , kun je voedselinfecties krijgen. De bekendste is wel de infectie toxoplasmose. Deze kan schadelijk zijn voor je baby tijdens de zwangerschap.

20 gerelateerde vragen gevonden

Waarom mag je niet op je rug slapen tijdens zwangerschap?

Ook op je rug slapen tijdens de zwangerschap is in principe veilig, maar kan richting eind van de zwangerschap zorgen dat je duizelig en misselijk wordt', weet ze. 'Het gewicht van je baby drukt dan op je grote lichaamsader, waardoor je bloed minder goed naar je hersenen stroomt.

Hoeveel maanden zwanger mag je vliegen?

Wat moet ik weten en doen als ik zwanger ben? Zwangere vrouwen in goede gezondheid mogen vliegen tot 36 weken zwangerschap of 4 weken voor de uitgerekende bevallingsdatum.

Hoeveel weken zwanger vliegen KLM?

In de meeste gevallen kunt u veilig vliegen, zonder gezondheidsrisico's voor u en uw baby. Er zijn situaties waarin we u adviseren niet te vliegen: Als u 36 weken of verder in uw zwangerschap bent. In de eerste week na uw bevalling.

Hoe hoog mag je zwanger?

- Lang verblijf (weken tot maanden) op een hoogte boven 2500 meter zonder inspanning levert voor de moeder een verhoogde kans op hoge bloeddruk, (pre-) eclampsie en het spontaan loslaten van de placenta. Voor het ongeboren kind is er een kans op groeivertraging en een laag geboortegewicht.

Hoeveel weken reizen zwanger?

Tijdens je zwangerschap mag je tot 36 weken nog gewoon met ons vliegen. Vanaf 36 weken is dit voor je eigen gezondheid en die van je baby niet meer toegestaan. In een aantal gevallen mag je na je 34e week niet meer vliegen, namelijk: Als je in verwachting bent van een meerling.

Wat gebeurt er als je bevalt in het vliegtuig?

Het kan zijn dat uw kind wordt geboren in een voertuig. Bijvoorbeeld op een schip of in een vliegtuig. Dan moet u aangifte doen in de plaats van aankomst (als deze plaats in Nederland ligt).

Hoeveel weken is 7 maanden zwanger?

Het derde trimester loopt vanaf 28 weken (7 maanden) tot aan de bevalling.

Waar naar toe op vakantie als je zwanger bent?

In het kort
  • Maak meteen een afspraak met een verloskundige als je zwanger bent.
  • Je krijgt bloedonderzoek en een echo.
  • Eet gezond. Drink geen alcohol.
  • Als je rookt: vraag je huisarts om hulp bij stoppen.
  • Je kunt ook telefonische hulp krijgen voor stoppen met roken.
  • Slik elke dag een pil foliumzuur en een pil vitamine D.

Kan je als je zwanger bent naar Thailand?

Reizen naar Thailand tijdens uw zwangerschap

Als u besluit om tijdens uw zwangerschap naar Thailand te reizen, dan kunt u dit het beste doen als u tussen de 14 en 26 weken zwanger bent. Het is daarbij wel belangrijk dat u zich fit voelt.

Waar naar toe als je zwanger bent?

Zodra u zwanger bent, is het goed om uw huisarts en apotheker hierover te informeren. Soms begeleidt uw huisarts u tijdens de zwangerschap, maar meestal komt u onder controle van een verloskundige, en in sommige gevallen een gynaecoloog. U kunt zelf kiezen naar welke verloskundige u wilt.

Hoeveel weken is 8 maanden zwanger?

8 Maanden zwanger komt overeen met 36 weken.

Hoeveel straling krijg je in een vliegtuig?

Wie vier uur in een vliegtuig zit, krijgt ongeveer evenveel straling in zijn lijf als tijdens een x-ray van de tandarts. Dat heeft nieuw onderzoek uitgewezen. Voor iemand die af en toe op reis gaat met het vliegtuig, kan die kosmische straling op zich weinig kwaad.

Hoe kom ik aan een fit to fly verklaring zwanger?

Wat is een Fit to fly-verklaring voor zwangerschap? Zodra een zwangerschap zonder problemen in de 28ste week komt (op het moment van heen- of terugreis) moeten zwangere vrouwen een Fit to fly-verklaring hebben, ingevuld door hun verloskundige of arts.

Hoeveel weken zwanger is 6 maanden?

21 weken zwanger: jouw lichaam

Als je 21 weken zwanger bent, op hoeveel maanden zit je dan? Je gaat nu maand 6 van de zwangerschap in.

Hoe hoog mag je in de bergen als je zwanger bent?

Zwangere vrouwen met een normaal verloop van de zwangerschap kunnen reizen tot 2.500 meter. Net zoals bij vliegreizen wordt afgeraden om vanaf 36 weken zwangerschap boven 2.500 meter hoogte te gaan.

Waarom mag je niet op je rechterzij slapen zwanger?

Slaap op je linkerzij tijdens je zwangerschap

Als je op je rechterzij slaapt, zet je druk op je lever en verhinder je zo een optimale werking van het orgaan. Zeker als je buik dikker wordt. Ben je een rugslaper? Dan duwt de baby tegen je aorta, vena cava en belangrijke organen.

Waarom kussen tussen benen zwangerschap?

Een zwangerschapskussen biedt uitkomst.

Zwangere vrouwen leggen hem vaak als steun onder hun buik, dan tussen de benen door naar de onderrug waar hij steun aan biedt. Daarnaast is het zwangerschapskussen heel fijn om te voorkomen dat je op je rug draait in je slaap.

Hoeveel uur moet je slapen als je zwanger bent?

Waar je voor je zwangerschap nog genoeg had aan zeven tot acht uur slaap per nacht, is dat tijdens je zwangerschap wel anders. Luister naar je lichaam en pak de rust waar nodig. Doe 's middags een power nap als je dat nodig hebt. Dan kun je er daarna weer helemaal tegenaan!

Waarom pas na 12 weken vertellen dat je zwanger bent?

Bekendmaking zwangerschap na termijnecho

De meeste stellen kiezen ervoor om de zwangerschap nog even geheim te houden tot na de twaalfde week zwangerschap. Na het eerste trimester is namelijk het grootste gevaar op een miskraam geweken, want 80% van de miskramen vindt plaats in de eerste 12 weken van de zwangerschap.