Ancient PYRAMIDS while PREGNANT | Unsafe? Worth it? | Our Trip to Egypt Vlog

Kun je naar Egypte als je zwanger bent?

Gevraagd door: Fien van Goerle  |  Laatste update: 3 maart 2024
Score: 4.1/5 (36 stemmen)

Zwanger en op vakantie naar Egypte Voelt u zich goed en wilt u op vakantie naar Egypte? Dat kan natuurlijk. De beste periode om te reizen als u in verwachting bent is tussen de 14de en 26ste week. Stel ook uw verloskundige of gynaecoloog op de hoogte van uw reisplannen.

Welke landen niet heen zwanger?

Zwangere vrouwen of vrouwen met een kinderwens worden momenteel afgeraden om te reizen naar Zuid - en Centraal- Amerika, de Caraïben, Kaapverdië en sommige eilanden in de Stille Oceaan omwille van het zikavirus.

Kan je reizen als je zwanger bent?

Heb je een verhoogd gezondheidsrisico of een verloskundige risicofactor, dan kun je beter afzien van reizen. Vraag voor het reserveren van jouw reis naar het beleid van de luchtvaartmaatschappij. Overleg vooraf met uw huisarts welke medicijnen je tijdens de zwangerschap eventueel kunt gebruiken.

Is Egypte veilig om te reizen?

Er is veel geweld en het risico op terroristische aanslagen is hoog. Er wordt melding gemaakt van kidnappings, carjackings en wegversperringen door gewapende groepen. Het leger voert er militaire operaties uit tegen terroristische groeperingen. De Egyptische regering verbiedt reizen in dit gebied.

Hoe veilig is Egypte Hurghada?

Door het Ministerie van Buitenlandse Zaken is een positief reisadvies afgegeven voor Hurghada en ook voor andere populaire plaatsen zoals Aswan en Luxor. De risicogebieden van Egypte liggen ruim van deze plaatsen vandaan en daarom hoeft u zich absoluut geen zorgen te maken over uw eigen veiligheid.

19 gerelateerde vragen gevonden

Is Egypte een duur land?

In vergelijking met Europese standaarden is Egypte een erg goedkoop land. Voor een flesje water bent u zo'n 3 Egyptische pond kwijt, wat gelijk staat aan iets meer dan 15 cent, en voor een goede maaltijd inclusief drinken in een lokaal restaurant betaalt u tussen de € 3 en € 5.

Wat mag wel en niet in Egypte?

Het fotograferen van militaire objecten, soldaten en vliegvelden is ten strengste verboden in Egypte. Dit fotografieverbod geldt ook voor veel musea. Homoseksualiteit is niet toegestaan in Egypte. Hier staat een gevangenisstraf op tot 10 jaar.

Waar moet je op letten als je naar Egypte gaat?

Demonstraties
  • Vermijd demonstraties, samenscholingen en mensenmassa's.
  • Blijf altijd waakzaam.
  • Zorg voor uw eigen veiligheid.
  • Volg het lokale nieuws of vraag uw hotel om informatie.
  • Volg altijd de instructies van de lokale autoriteiten (leger en politie) op. Zij kunnen hard optreden en hierbij soms traangas gebruiken.

Hoeveel geld heb je nodig in Egypte?

Bij een reis naar Egypte mag u maximaal 5.000 Egyptische ponden in- en uitvoeren. Andere valuta's mag u in- en uitvoeren zolang de tegenwaarde niet meer is dan 10.000 Amerikaanse dollars. Het geven van een fooi in Egypte is zeer gebruikelijk. Kamermeisjes, tassendragers en gidsen verwachten over het algemeen een fooi.

Hoe ver is het vliegen naar Egypte?

De vliegtijd naar Egypte bedraagt met een rechtstreekse vlucht gemiddeld 4,5 uur. Als je kiest voor een vlucht met een tussenlanding of overstap dan ben je natuurlijk langer onderweg.

Hoeveel weken zwanger mag je niet meer vliegen?

Tussen de 28ste en 36ste week van de zwangerschap (bij meerlingen tot de 32ste week) mag je alleen vliegen met een geldige doktersverklaring of Fit 2 Fly rapport. De doktersverklaring of het Fit 2 Fly rapport moet in het Engels worden afgegeven door de behandelend arts of gynaecoloog.

Hoeveel maanden zwanger mag je niet vliegen?

Na 36 weken mag er helemaal niet meer worden gevlogen. Ben je zwanger van een meerling dan mag je vanaf 34 weken zwangerschap niet meer vliegen, sommige maatschappijen zijn nog strenger en nemen 32 weken als grens.

Waar kan je heen als je zwanger bent?

Kies een reisbestemming uit met voldoende en goede medische voorzieningen. Let goed op uw persoonlijke hygiëne tijdens uw vakantie. Verblijf niet te lang boven de 3.000 meter, vanwege een mogelijk zuurstoftekort. Vraag naar een zitplaats in het vliegtuig aan het gangpad voor meer beenruimte en comfort.

Wat mogen zwangere niet?

Rauwe vis, schaal- en schelpdieren en gerookte kant-en-klare vis uit de koeling. Ook roofvissen, zoals zwaardvis, haai en koningsmakreel, zijn geen goed idee. Kaas van rauwe melk ('au lait cru'), rauwe eieren en rauwe melk. Melk uit de supermarkt is gepasteuriseerd of gesteriliseerd.

Kan je naar Turkije als je zwanger bent?

Zwanger en op reis naar Turkije

Natuurlijk kunt u naar Turkije als u in verwachting bent. Doe dit in de 14de of 26ste week van uw zwangerschap en alleen als u zich goed voelt.

Kan je naar Dubai als je zwanger bent?

U kunt uw vlucht tot de 29e week van uw zwangerschap normaal boeken, zolang u geen complicaties of medische problemen heeft gehad. Als u reist in of na de 29e week van uw zwangerschap, dient u een medisch certificaat of brief ondertekend door uw huisarts of vroedvrouw mee te nemen.

Wat kost visum Egypte op vliegveld 2023?

Wij raden je daarom aan om het visum voorlopig nog gewoon bij aankomst in Egypte op het vliegveld te kopen. Dit kost $ 25 per persoon (omgerekend ongeveer € 24).

Is Egypte duur om te leven?

Egypte is een steeds populairdere bestemming voor een zonvakantie. Ondanks de groeiende populariteit van het land, is Egypte een relatief goedkope bestemming. Je leest deze blog omdat je je afvraagt of Egypte een duur land is. Het leven in Egypte is zeker niet duur.

Wat kost een biertje in Egypte?

Lokaal biertje ➜ €1,20. Water (0,33L) ➜ €0,20. Cappuccino ➜ €1,50.

Hoe voorkom je diarree in Egypte?

Voorkomen kan door goed te letten op hygiëne in de keuken en tijdens het koken. Op reis geldt: Cook it, peel it, boil it or forget it. Zorg dat vlees goed is doorbakken, ook tijdens het barbecueën. Door voedsel enkele minuten te verhitten boven de 70 graden worden alle colibacteriën gedood.

Wat te dragen in Egypte voor vrouwen?

Vrouwen moeten hun haar bedekken, een shirt met lange mouwen en een rok of broek tot over de knie dragen. Mannen moeten in ieder geval een overhemd of shirt dragen met korte mouwen en een lange broek.

Waarom je niet naar Egypte moet gaan?

Naast de verhoogde kans op politieke onrust en terroristische aanslagen is het ook goed om rekening te houden met de criminaliteit in Egypte. Dit komt door de armoede en de verslechterende economische situatie. Criminaliteit komt vooral voor in de grote steden, badplaatsen en bij toeristische trekpleisters.

Heb je in Egypte last van muggen?

In Egypte, komen enkele ziektes voor die een gezondheidsrisico kunnen vormen voor reizigers. Vanwege de lagere standaard voor hygiëne, is het risico op onder meer reizigersdiarree aanzienlijk groter in Egypte. In Egypte, komen muggen voor, maar deze dragen nooit Malaria.

Kun je water uit de kraan drinken in Egypte?

Drink nooit water uit de kraan in Egypte. Koop flessen water. Lees hier meer tips om voedselinfectie te voorkomen.

Vorige artikel
Hoeveel uur duren krampjes?
Volgende artikel
Hoelang duurt geboorte placenta?