Wat is de beste crème tegen een droge huid | Furrow.nl

Kun je Cetomacrogol als dagcreme gebruiken?

Gevraagd door: Nienke van Loon  |  Laatste update: 11 mei 2023
Score: 4.8/5 (61 stemmen)

Hallo Peter, mag de Cetomacrogol ook als dag en nachtcreme voor een droge huid gebruikt worden.

Is Cetomacrogol goed voor je gezicht?

Cetomacrogolcrème FNA is een goed smeerbare basiscrème die snel in de huid trekt. Zij verzorgt de huid en beschermt tegen uitdrogen. Meer specifiek kan deze crème worden toegepast in het gezicht. Een tot twee keer per dag aanbrengen, zo nodig vaker.

Waar wordt Cetomacrogol crème voor gebruikt?

Cetomacrogol crème FNA
  • Een verzachtende en beschermende crème of zalf houdt de huid soepel en voorkomt dat de huid uitdroogt.
  • Bij een droge huid, eczeem, jeuk, psoriasis en aambeien of om medicijnen in te verwerken die u op uw huid moet aanbrengen.

Hoe vaak mag je Cetomacrogol smeren?

Breng de crème of zalf naar behoefte op de huid aan. Meestal voldoet 1 tot 2 keer per dag, maar soms is het vaker nodig als de huid droog aanvoelt. Dit kunt u zelf bepalen. U hoeft niet dik te smeren voor een beschermend en verzachtend effect.

Wat is beter zalf of crème?

Een zalf is vetter dan een crème of lotion en heeft daarom in prin- cipe de voorkeur om te gebruiken bij eczeem. Bij een nattend eczeem gelden andere adviezen.

23 gerelateerde vragen gevonden

Wat zit er in Cetomacrogol crème?

Vaseline-Cetomacrogol Crème FNA is een verzachtende en beschermende vette crème. Het bevat cetomacrogolwas, paraffine, propyleenglycol, vaseline en water. Een verzachtende en beschermende crème is te gebruiken bij een droge huid, bij eczeem, bij jeuk en bij psoriasis.

Is Cetomacrogol een Hormoonzalf?

Lanette Crème en Cetomacrogol Crème zijn gewone crèmes.

Wat is beter Cetomacrogol zalf of crème?

Een gewone verzachtende crème werkt meestal onvoldoende. Cetomacrogol houdt de huid soepel en voorkomt uitdroging bij eczeem. Cetomacrogolzalf werkt vaak goed bij een droge huid. Je kunt ook een vette crème gebruiken, zoals een vaseline-cetomacrogolcrème.

Waar mag je geen Hormoonzalf smeren?

De hormoonzalf mag alleen gesmeerd worden op de plekken waar de huidaandoening zichtbaar is. Zijn er over een groot gedeelte van de huid veel kleine plekjes, smeer dan dat gehele gebied in. Vaak wordt uit angst te weinig hormoonzalf gesmeerd.

Wat word beter opgenomen zalf of crème?

Zalven werken beter dan crèmes of emulsies: er verdampt minder vocht en de opname van steroïden is beter. Gebruik van een zalf maakt steroïdsparende behandeling mogelijk.

Kan je allergisch zijn voor Cetomacrogol?

Cetomacrogol verzorgt de huid en voorkomt uitdroging. Naast de bedoelde werking kunnen bijwerkingen optreden, zoals overgevoeligheidsreacties en irritatie van de huid. Deze bijwerkingen komen echter zelden voor (bij minder dan één op de honderd gebruikers).

Hoe lang is Cetomacrogol houdbaar?

Na openen: 12 maanden houdbaar. Bij kamertemperatuur bewaren. Buiten bereik van kinderen houden. Sluit de tube na gebruik goed af.

Waar is Cetomacrogol van gemaakt?

Cetomacrogolcrème FNA is een veelgebruikte basis waar allerlei bestanddelen aan toe te voegen zijn. Cetomacrogolcrème FNA bevat cetomacrogolwas (mengsel van cetostearylalcohol en cetomacrogol 1000) 15 g, cetiol V 20 g, kristalliseerbare sorbitol-oplossing 4 g, sorbinezuur 200 mg, aqua ad 100 g.

Waar moet ik op letten bij het kopen van dagcreme?

Vijf tips waar je best kan op letten als je een goede dagcrème wilt!
  1. Tip 2. Vermijd crèmes met parfum.
  2. Tip 3. Vermijd crèmes met alcohol.
  3. Tip 4. Vermijd producten met minerale olie.
  4. Tip 5. Kies een dagcrème met ingrediënten die ook echt wat doen voor je huid!

Welke crème eerst smeren?

Als dat niet genoeg helpt, krijgt u een zalf/crème waar een hormoon inzit. Smeer eerst de hormoonzalf/crème. Wacht minstens 1 uur. Smeer dan de verzachtende crème of zalf op de plekken.

Wat gebeurt er als je te veel zalf smeert?

Als je een goede huidverzorgingscrème dik op je huid smeert, werkt het niet beter. Het dik smeren van de crème kan er voor zorgen dat de huid 'verstopt' raakt. Dat kan tot gevolg hebben dat de huid niet meer goed kan 'ademen'. De te dik aangebrachte crème kan samen met dode huidcellen een laag vormen op de huid.

Wat betekent Fna bij zalf?

De toevoeging FNA betekent Formularium der Nederlandse Apothekers en dat houdt in dat het middel door elke apotheek en leverancier in dezelfde samenstelling wordt geleverd.

Is vaseline goed voor je gezichtshuid?

Kun je vaseline op je gezicht smeren? Ja, je kunt vaseline ook zeker gebruiken voor het gezicht als je dit prettig vindt. Vaseline is wel vettiger dan een crème. Ook voor de gevoelige huid is vaseline een zeer geschikt ingrediënt, omdat vaseline bijna nooit een allergische reactie veroorzaakt.

Wat kost Cetomacrogol crème?

van € 5.45 voor € 4.63 5 . 4 . Promotie: Promotie voorwaarden: Etos medicinale huidverzorging voor een droge huid alle varianten.

Wat kost Cetomacrogol?

De prijs van dit product is 38 euro en 18 cent.

Welke Cream is goed voor je gezicht?

Beste gezichtscrème 2023
  • Beste uit de test - Clinique Dramatically Different Lotion Moisturizing.
  • Beste gezichtscrème vrouwen - Biodermal Pure Balance Skin Purifying.
  • Beste gezichtscrème mannen - L´Oréal Paris Hydra Intensive.
  • Beste natuurlijke gezichtscrème - Garnier Bio Verzachtende Hennep.

Is dagcreme noodzakelijk?

De Roos: "Er wordt ons - vooral vrouwen - geadviseerd om dag- en nachtcrèmes te gebruiken om de huid te voeden, maar bij een gezonde huid is dat echt niet nodig. Die maakt namelijk zelf al voldoende vet (talg) aan om de huid te beschermen.

Is crème goed voor je gezicht?

Waarom we dagcrème smeren is dus duidelijk: om de gezichtshuid te hydrateren en beschermen tegen zon. Kies het liefst een crème zonder allergenen en met SPF. Zo'n crème is niet schadelijk voor je huid. Op zonnige dagen kan je er meerdere keren per dag je gezicht mee insmeren.

Wat is het nadeel van Hormoonzalf?

Bijwerkingen van hormoonzalf kunnen zijn: Het dunner worden van de huid (atrofie) Rode vaatverwijdingen (couperose) Haartjes kunnen harder gaan groeien.

Volgende artikel
Waarom voorweeën s nachts?