dokterdokter: wanneer weet je dat je zwanger bent?

Kan je reizen als je zwanger bent?

Gevraagd door: drs Milan Blom AD  |  Laatste update: 11 mei 2023
Score: 4.1/5 (45 stemmen)

Reizen tijdens de zwangerschap hoeft geen probleem te zijn. Bereid je goed voor en pas eventueel je reisplannen aan. Zeker als je wilt reizen naar landen waar malaria of gele koorts voorkomt.

Welke landen mag je niet heen als je zwanger bent?

Als je zwanger wil worden, zijn reizen naar gebieden waar vaak malaria of gele koorts voorkomen, afgeraden. In verband met het zikavirus, worden vrouwen die zwanger willen worden of zwanger zijn, afgeraden om te reizen naar Zuid - en Centraal-Amerika, de Caraïben, Kaapverdië en sommige eilanden in de Stille Oceaan.

Hoeveel weken mag je niet vliegen zwanger?

Tot wanneer in je zwangerschap mag je vliegen? Je kunt tot 28 weken zwangerschap zonder problemen vliegen. . Het is wel handig om bij het boeken van je vliegvakantie aan te geven dat je zwanger bent. Na 28 weken heb je vaak een zwangerschapsverklaring nodig.

Waarom mag je niet vliegen als je zwanger bent?

Is vliegen gevaarlijk voor jezelf of het ongeboren kind? Wat zijn de gezondheidsrisico's? Om maar met de deur in huis te vallen: vliegen tijdens de zwangerschap is niet schadelijk voor de foetus en er is geen wetenschappelijk bewijs van een verhoogd risico op miskramen, geboorteafwijkingen of vroeggeboorte.

Waarom geen peper tijdens zwangerschap?

Mag ik pikant eten als ik zwanger ben? Ja, je mag gewoon pittig eten als je zwanger bent. Dit heeft geen negatieve effecten op je baby. Wel kan je zelf last krijgen van maagzuur, diarree of maagkrampen: niet bepaald fijn op al een zware buik.

45 gerelateerde vragen gevonden

Hoeveel kilo mag je dragen als je zwanger bent?

Vanaf week 20 mag je volgens de richtlijn niet meer dan 10 keer per dag tillen en het gewicht dat je tilt mag dan niet zwaarder zijn dan 5 kilo. Vanaf de 30e week van de zwangerschap geldt dat je niet meer dan 5 keer per dag mag tillen. Het maximale gewicht is ook dan 5 kilo.

Hoeveel maanden zwanger mag je vliegen?

Wat moet ik weten en doen als ik zwanger ben? Zwangere vrouwen in goede gezondheid mogen vliegen tot 36 weken zwangerschap of 4 weken voor de uitgerekende bevallingsdatum.

Kan je naar Curacao als je zwanger bent?

Ook de WHO heeft in oktober 2018 onder andere Curaçao 'Zika-vrij' verklaard omdat er in 12 maanden geen meldingen waren geweest van een Zika besmetting. Een hele geruststelling dus, ook voor wensouders en zwangere vrouwen die lekker op vakantie willen naar Curaçao.

Hoeveel straling krijg je in een vliegtuig?

Wie vier uur in een vliegtuig zit, krijgt ongeveer evenveel straling in zijn lijf als tijdens een x-ray van de tandarts. Dat heeft nieuw onderzoek uitgewezen. Voor iemand die af en toe op reis gaat met het vliegtuig, kan die kosmische straling op zich weinig kwaad.

Wat gebeurt er als je bevalt in het vliegtuig?

Het kan zijn dat uw kind wordt geboren in een voertuig. Bijvoorbeeld op een schip of in een vliegtuig. Dan moet u aangifte doen in de plaats van aankomst (als deze plaats in Nederland ligt).

Hoeveel weken is 7 maanden zwanger?

Het derde trimester loopt vanaf 28 weken (7 maanden) tot aan de bevalling.

Hoeveel maanden is 20 weken?

20 weken zwanger: jouw symptomen

Gefeliciteerd! Je bent halverwege je zwangerschap! Je hebt al een hele weg afgelegd in deze viereneenhalve maand.

Kan je naar Thailand als je zwanger bent?

Reizen naar Thailand tijdens uw zwangerschap

Als u besluit om tijdens uw zwangerschap naar Thailand te reizen, dan kunt u dit het beste doen als u tussen de 14 en 26 weken zwanger bent. Het is daarbij wel belangrijk dat u zich fit voelt.

Waar naar toe op vakantie als je zwanger bent?

In het kort
  • Maak meteen een afspraak met een verloskundige als je zwanger bent.
  • Je krijgt bloedonderzoek en een echo.
  • Eet gezond. Drink geen alcohol.
  • Als je rookt: vraag je huisarts om hulp bij stoppen.
  • Je kunt ook telefonische hulp krijgen voor stoppen met roken.
  • Slik elke dag een pil foliumzuur en een pil vitamine D.

Kan je naar Dubai als je zwanger bent?

U kunt uw vlucht tot de 29e week van uw zwangerschap normaal boeken, zolang u geen complicaties of medische problemen heeft gehad. Als u reist in of na de 29e week van uw zwangerschap, dient u een medisch certificaat of brief ondertekend door uw huisarts of vroedvrouw mee te nemen.

Kan je naar Zanzibar als je zwanger bent?

Af te raden bestemmingen

In deze landen zijn namelijk muggen, die ziektes overbrengen als malaria zika, dengue. Deze zijn gevaarlijk voor jou en je (ongeboren) kind. Het gaat vooral om landen in Afrika, zoals Kenia, Tanzania, Zanzibar, Ghana en Gambia.

Kun je naar Egypte als je zwanger bent?

Voelt u zich goed en wilt u op vakantie naar Egypte? Dat kan natuurlijk. De beste periode om te reizen als u in verwachting bent is tussen de 14de en 26ste week. Stel ook uw verloskundige of gynaecoloog op de hoogte van uw reisplannen.

Kan je naar Costa Rica als je zwanger bent?

Als u naar Costa Rica wilt reizen tijdens uw zwangerschap, is het als eerste natuurlijk belangrijk dat u zich goed voelt. De beste reistijd voor zwangeren is in de periode van de 14de tot en met de 26ste week. Houd uw gynaecoloog of verloskundige op de hoogte van uw vakantieplannen.

Hoeveel weken zwanger is 6 maanden?

21 weken zwanger: jouw lichaam

Als je 21 weken zwanger bent, op hoeveel maanden zit je dan? Je gaat nu maand 6 van de zwangerschap in.

Kan je op je buik slapen als je zwanger bent?

'Op je buik slapen kan geen kwaad als je zwanger bent, want je kind wordt goed beschermd door het vruchtwater.

Waarom mag je niet op je rug slapen tijdens zwangerschap?

Het kan namelijk zo zijn dat de bloedtoevoer naar de grote lichaamsader (de vena cava) wordt afgekneld als je op je rug slaapt. Dit is te wijten aan het toenemende gewicht van je baby en baarmoeder dat op de bloedvaten drukt.

Kan veel wandelen kwaad tijdens zwangerschap?

9. Je kan de hele zwangerschap door blijven wandelen op je eigen tempo. 10. Wandelen is een geweldige manier om te zorgen voor jezelf; dat is tijdens je zwangerschap namelijk belangrijker dan ooit.

Waarom mag je geen kaneel als je zwanger bent?

Je kunt beter de consumptie van kaneel beperken tijdens de zwangerschap. In kaneel zit namelijk de stof coumarine, en te veel van deze stof kan tot leverschade en bloedingen leiden. En omdat kaneel een erg geconcentreerde specerij is, kan je kaneel beter gematigd eten tijdens de zwangerschap.

Welke thee is goed als je zwanger bent?

Het voedingscentrum adviseert 3 tot 4 koppen echte thee op een dag als je zwanger bent. Zwarte thee bevat meer cafeïne dan groene en witte thee. Als je veel thee drinkt kun je daarom beter voor die laatste twee kiezen.

Vorige artikel
Waarom gordel onder oksel?