Hoe zit het met het maagdenvlies? Ben ik nog maagd? JouwGGD legt uit.

Kan je maagdenvlies terug komen?

Gevraagd door: ir. Janne Narain  |  Laatste update: 11 mei 2023
Score: 4.7/5 (43 stemmen)

Als het wel aanwezig is wordt het meestal bij de eerste geslachtgemeenschap gescheurd, waarbij de opening wordt vergroot en het slijmvlies barst. Met een reconstructie van het maagdenvlies, ook hymenoplastie of hymenorraphie genoemd, kan het maagdenvlies hersteld worden als het gescheurd is of als het onbestaande is.

Kan maagdenvlies terugkomen?

Mocht het maagdenvlies onverhoopt toch scheuren, dan is dat niet iets blijvends. Maagdenvliezen zijn kanjers, die genezen gewoon weer - en vaak nog binnen enkele dagen ook. Naarmate je ouder wordt, krimpt je maagdenvlies - of je nu maagd bent of niet.

Hoe snel groeit je maagdenvlies terug?

En je maagdenvlies groeit ook zeker niet terug. Dit hoorde je misschien wel eens in de kleedkamers op school, maar is complete onzin. Wel kan de boel allemaal meer gaan ontspannen bij het gebrek aan activiteit. En zal je bij je volgende vrijpartij misschien wat meer gestimuleerd moeten worden.

Kan ik weer maagd worden?

Verdienen aan een meisje dat weer maagd wil zijn. Als een meisje geen maagd meer is en dat wil verhullen, kan ze er in Nederland voor kiezen om een maagdenvlieshersteloperatie uit te laten voeren. Dan wordt er een hechting gezet waardoor ze 'strakker' wordt en eventueel bloedt tijdens haar huwelijksnacht.

Hoe vaak kan je maagdenvlies breken?

Dit klopt niet. Slechts twee van elke tien vrouwen bloedt tijdens de eerste keer. Of je wel of niet bloedt zegt dus niets over jou en je maagdelijkheid. Mensen denken ook nog steeds dat het maagdenvlies kan beschadigen of 'oprekken' door activiteiten als paardrijden of turnen.

37 gerelateerde vragen gevonden

Kan een arts zien of je nog maagd bent?

Je kan aan het maagdenvlies niet zien of iemand seks heeft gehad. Ook een dokter kan dit niet zien. Zelfs als je vaak seks hebt gehad, kan het maagdenvlies nog intact zijn. Bloeden tijdens de seks hoeft niet te komen door een beschadiging aan het maagdenvlies.

Hoeveel kost een maagdenvlies herstel?

Als een meisje geen maagd meer is en dat wil verhullen, kan ze ervoor kiezen om een maagdenvlieshersteloperatie uit te laten voeren. Dan wordt er een hechting gezet waardoor ze 'strakker' wordt en eventueel bloedt tijdens haar huwelijksnacht. De ingreep duurt ongeveer 30 minuten. Kosten zijn zo'n 1000 euro.

Kan je voelen of een vrouw nog maagd is?

Het maagdenvlies scheurt altijd bij de eerste keer vaginale seks en geeft dan bloedverlies. Het bloedverlies dat bij de eerste keer seks kan optreden, ziet er anders uit dan ander bloedverlies. Jongens/ mannen kunnen voelen of je nog maagd bent. Aan het maagdenvlies kun je zien of je nog maagd bent.

Hoe vaak heeft een vrouw zin?

In heteroseksuele relaties korter dan een jaar heeft 86 procent van de mannen een paar keer per week zin in seks; bij de vrouwen is dat 79 procent. Na vijf jaar relatie heeft 70 procent van de mannen een paar keer per week zin in seks en nog maar 29 procent van de vrouwen.

Doet het pijn als je maagdenvlies breekt?

Het scheuren van het maagdenvlies kan min of meer pijnlijk zijn, afhankelijk van zijn elasticiteit (hoewel het ongemak en de pijn bij het eerste seksuele contact vaak meer te maken hebben met de onervarenheid van beide partners en de onvoldoende bevochtiging van de slijmvliezen bij de penetratie).

Wat gebeurt er met je lichaam als je geen seks hebt?

Je immuunsysteem verzwakt

Seks versterkt het immuunsysteem. En dat systeem komt goed van pas in deze tijden. Tijdens seks maak je namelijk antilichaampjes aan die bacteriën en infecties buiten de deur houden. Als je langere tijd geen seks hebt dan staakt dit proces helaas en gaat je immuunsysteem omlaag.

Hoeveel seks heeft een man nodig?

Heteroseksuele, vrijgezelle mannen hebben gemiddeld zo'n 63 keer per jaar seks en een heteroseksuele vrouw nét iets minder vaak: 55 keer per jaar.

Kun je je maagdenvlies breken door paardrijden?

Door paardrijden, fietsen, turnen of andere sporten verlies je niet je maagdelijkheid. Het maagdenvliesrandje kan hoogstens iets oprekken door tampongebruik. ,,Niemand kan aan een vrouw zien of ze wel of geen seks heeft gehad”, zegt Ines Balkema.

Hoe vaak per dag seks is normaal?

Er is geen 'normaal' cijfer. De één doet het elke dag, de ander houdt het bij één keer per maand en daarin spelen zoveel dingen mee: hoeveel behoefte je er zelf aan hebt, of je een vaste partner hebt of niet, of je een megadruk leven hebt en moe bent, enzovoort.

Welke leeftijd heeft het meeste seks?

Twintigers hebben het vaakst seks

'Heb je het bijvoorbeeld over hoe vaak iemand seks heeft, dan zal de piek voor beide geslachten niet ver uit elkaar liggen. Zowel mannen als vrouwen hebben de meeste seks als ze begin of midden twintig zijn', vertelt Kenrick.

Hoe lang kan een vrouw zonder seks?

Knuffelen en zoenen jullie nog weleens? Zolang dat goed zit, hoeft het ontbreken van seks geen probleem te zijn. Al vrij je één keer in de zes maanden. Als die seks mind blowing is, dan zit jullie relatie prima en hoef je je geen geen zorgen te maken.

Kan een maagdenvlies hersteld worden?

Als het wel aanwezig is wordt het meestal bij de eerste geslachtgemeenschap gescheurd, waarbij de opening wordt vergroot en het slijmvlies barst. Met een reconstructie van het maagdenvlies, ook hymenoplastie of hymenorraphie genoemd, kan het maagdenvlies hersteld worden als het gescheurd is of als het onbestaande is.

Hoe zit een maagdenvlies eruit?

Het maagdenvlies is een randje weefsel aan het begin van de vagina. Het is dus geen vlies waar je doorheen kunt prikken. Het randje kan gekarteld zijn of geribbeld of stug of strak. Soms heeft een meisje helemaal geen randje.

Kan je zwanger worden als je maagdenvlies nog niet is gebroken?

Ja, dat kan zeker! Als je zonder voorbehoedsmiddelen seks hebt met een jongen (waarbij zijn sperma in jouw vagina terecht komt) kun je altijd zwanger worden. Dus net zo goed als het de eerste keer is.

Hoe kun je doen alsof je maagd bent?

Het maagdenvlies bestaat niet. Dat concludeert NOS op 3 na heel wat research. Toch is er een hele markt voor om bijvoorbeeld je maagdenvlies dicht te laten naaien nadat je seks hebt gehad, zodat het lijkt alsof je nog maagd bent tijdens je huwelijksnacht.

Hoe lang blijf je bloeden na de eerste keer seks?

Het bloed kan meteen of pas uren na de seks uit uw vagina komen. Het kan weinig zijn, bijvoorbeeld een paar druppels bloed of slijm dat een beetje bruin is. Het kan ook veel zijn. Sommige vrouwen verliezen na de seks meer bloed dan wanneer ze ongesteld zijn.

Waarom bloed ik tijdens de seks?

Bij een contactbloeding heb je last van bloedverlies tijdens of na het vrijen. Veel voorkomende oorzaken zijn vaginale droogheid, een ontsteking aan de baarmoedermond of wondjes door bijvoorbeeld ruig seksueel contact of een ontmaagding. Vaginaal bloedverlies kan worden veroorzaakt door chlamydia.

Hoe lang is de gemiddelde seks?

Een vrijpartij duurt bij de meeste mensen niet lang, namelijk 5,4 minuten. Zo blijkt dat seks voor heteroseksuele koppels tussen de drie en dertien minuten duurt. En vooruit, het voorspel duurt ook nog een minuut of tien. Lesbische stellen vrijen gemiddeld tussen de 30 en 45 minuten met elkaar.

Wat voor soort vrouwen gaan vreemd?

Vrouwen schijnen volgens onderzoek gepubliceerd in The Journal of Sex Research het vaakst vreemd te gaan als ze tussen de zes en tien jaar met hun partner zijn. Dit is waarom wetenschappers nu denken dat de theorie van de 'seven-year itch' klopt.

Wat is de gemiddelde leeftijd voor de eerste keer seks?

Jongeren begonnen in 2017 ongeveer een jaar later aan seks dan vijf jaar eerder. Deze ontwikkeling geldt voor alle type seksuele handelingen. Zo heeft de helft van de jongeren geslachtsgemeenschap gehad op de gemiddelde leeftijd van 18 jaar. Vijf jaar eerder, in 2012, was dat 17 jaar.