No.8 Your Questions Answered: Can you give examples of planning from observations?

Kan je een 8 tolereren?

Gevraagd door: Robin Post LLB  |  Laatste update: 11 februari 2024
Score: 4.8/5 (75 stemmen)

Behaal je een 8 of een 9 voor een opleidingsonderdeel, dan heb je de credits voor dat opleidingsonderdeel niet verworven. Dit onvoldoende resultaat kan wel worden getolereerd. Dat wil zeggen dat je – onder bepaalde voorwaarden– niet verplicht wordt om dat opleidingsonderdeel te hernemen.

Kan je 8 20 tolereren?

Onder bepaalde voorwaarden kan je in een bacheloropleiding of schakel-, voorbereidings- of postgraduaatsprogramma een tolerantie inzetten voor opleidingsonderdelen waarvoor je een lichte onvoldoende behaalde (8/20 of 9/20).

Hoeveel examens mag je tolereren?

In het eerste deliberatiepakket van je bacheloropleiding kan je maximaal 20% van het feitelijk aantal opgenomen studiepunten tolereren. In het tweede deliberatiepakket van je bacheloropleiding is dat 10%. Let op: in het eerste deliberatiepakket is tolereren enkel mogelijk bij een studierendement van minstens 60%.

Kan een 7 getolereerd worden?

De tolerantie kan maximaal 1% bedragen, wat betekent dat in een deliberatiepakket van 60 studiepunten maximaal 12 punten kunnen worden getolereerd: bv. één tekort voor een vak met 12 studiepunten; één 9/20.

Hoeveel studiepunten kan je tolereren per jaar?

Het tolerantiekrediet waar je dan recht op hebt bedraagt 10% van deze 180 studiepunten, met een maximum van 18 studiepunten. Je kan ook aan de opleiding beginnen met vrijstellingen (EVK's). Je schrijft je dan in voor minder studiepunten.

30 gerelateerde vragen gevonden

Hoeveel vakken mag je buizen?

We noemen ze buispunten. Er zijn wel strikte voorwaarden: Je mag voor maximum 3 B-vakken een tekort hebben. Het aantal punten dat je tekort hebt, mag niet meer zijn dan het aantal B-vakken dat je hebt.

Wat als je een vak tolereert?

Een tolerantie inzetten betekent echter niet dat je voor dit opleidingsonderdeel als geslaagd wordt beschouwd. Je ontvangt dus geen credit en bij de berekening van je studie-efficiëntie en je diplomaruimtepercentage zal jouw oorspronkelijke score mee in rekening gebracht worden (8/20 of 9/20).

Kan een 8 gedelibereerd worden?

Als je niet voor al je vakken een resultaat hebt behaald, wordt er geen gewogen gemiddelde berekend en kan je niet worden gedelibereerd. Je hebt maximum 2 tekorten (alles onder de 10/20 is een tekort), geen enkel tekort is lager dan 8/20 en je hebt maximum één 8/20.

Wat als je voor 1 vak niet slaagt?

Als je voor je 1ste examenkans niet geslaagd bent, moet je je dus het volgende academiejaar opnieuw inschrijven voor dat opleidingsonderdeel.

Hoeveel vijven mag je staan?

Toegestane uitzonderingen eindcijfers

Je bent geslaagd als al je eindcijfers 6 zijn of hoger, met de volgende uitzonderingen: Je mag één eindcijfer 5 halen, maar de overige vakken moeten dan allemaal een 6 of hoger zijn. Je mag één eindcijfer 4 halen, maar dan moet je voor één ander vak een eindcijfer 7 halen.

Kan je een vak van 6 studiepunten tolereren?

Het tekort wordt berekend door het tekort op het examencijfer voor het opleidingsonderdeel te vermenigvuldigen met de studiepunten die aan dat opleidingsonderdeel zijn toegekend. Concreet: een 9/20 kan gedelibereerd worden voor een vak van 6 studiepunten, niet voor een vak van 7 studiepunten.

Kan je elk vak tolereren?

De voorwaarden om te kunnen tolereren zijn:

Je neemt gedurende de hele opleiding slechts toleranties op voor een maximum van 10% van het aantal studiepunten van je programma. Dat is voor de meeste studenten 18 studiepunten van de 180 in een bacheloropleiding.

Wat als je 2x zakt voor je examen?

De meest gangbare optie is om het examenjaar opnieuw te doen. Het jaar daarop zal je dan weer het volledige centraal examen doen. Wanneer je VMBO TL volgt, dan zou je er ook voor kunnen kiezen om alleen de vakken waar je voor bent gezakt opnieuw te halen via het staatsexamen.

Is 10 20 geslaagd?

Om te slagen voor een opleidingsonderdeel moet je ten minste 10/20 of de beoordeling 'geslaagd' behalen. Zo verwerf je een creditbewijs voor het betrokken opleidingsonderdeel.

Hoeveel punten kan je delibereren?

U mag in totaal maximum 7 punten tekort hebben, en u moet voor minstens 4 B-vakken en alle A-vakken geslaagd zijn.

Wat als je niet slaagt voor je bachelorproef?

Weigering na drie inschrijvingskansen

Als je eenzelfde opleidingsonderdeel al drie jaar in je ISP hebt opgenomen en je na die drie jaar nog niet bent geslaagd (en evenmin een tolerantie kan inzetten), krijg je een weigering tot inschrijving voor de volgende drie academiejaren.

Wat is het moeilijkste examen vak?

Over het algemeen worden natuurkunde en wiskunde beschouwd als de moeilijkste examenvakken, gevolgd door Nederlands, economie en geschiedenis.

Is 50% geslaagd?

Als je 50% voor alle vakken behaalt, ben je geslaagd voor een studierichting en behaal je het getuigschrift of het diploma secundair onderwijs. Als je voor bepaalde vakken een onvoldoende behaalde kan je in aanmerking komen voor een deliberatie.

Hoeveel buizen mag je hebben voor een A attest middelbaar?

Normaal wel, ze kijken naar je jaartotaal (dus van al je examens engels dit jaar) en als dat over de 50 is, heb je zeker a attest, maar een b attest geven ze ook pas als je gebuisd bent voor je hoofdvakken. Als je maar een lichte buis hebt gaan je ze wel delibereren.

Hoe vaak mag je een vak opnieuw doen?

Bij heel wat studenten doet het gerucht de ronde dat je maar een beperkt aantal keren examen kan doen voor een vak. Dit is niet juist. Het aantal examenpogingen voor een vak wordt niet door het examenreglement beperkt. Zolang je voor een vak kan inschrijven, mag je er examen voor doen.

Welk punt telt bij herexamen?

Hoogste cijfer telt

Als je besluit om een centraal examen te herkansen, dan maakt het niet uit welk cijfer je voor dat vak hebt gehaald in het eerste tijdvak. Je hebt niets te verliezen bij een herkansing, want alleen het hoogste cijfer telt.

Hoe weet je of je gedelibereerd bent?

Hoe weet je of je gedelibereerd bent? Op de puntenlijst (te raadplegen via Oasis) staat bij elk vak een resultaatcode vermeld die aangeeft of een creditbewijs werd behaald of er werd gedelibereerd. Een G-code betekent dat het tekort voor het betreffende vak werd getolereerd/gedelibereerd.

Kan je vak laten vallen?

Op een extra examenvak kun je niet zakken. Wanneer je een onvoldoende hebt gehaald voor het extra vak, kun je dit vak laten vallen. Als je het vak wilt laten vallen, moet je dit aangeven bij je school. Het vak wordt dan niet meegenomen in de de einduitslag.

Hoe haal je 60 studiepunten?

Een studiepunt betekent: voor deze opdracht heb je 28 uur gewerkt. Een studiejaar betetenkt 60×28 uur werken. Je krijgt dan 60 studiepunten. Duurt de opleiding 3 jaar, zoals een universitaire bacheloropleiding, dan moet de student dus 3×60 studiepunten halen, 180 studiepunten in totaal dus.

Welke studiepunten krijg je dubbel terug?

De eerste 60 studiepunten waarvoor je slaagt, krijg je dubbel terug.