Sylvie Meis eist enorm veel geld van ex Niclas Castello - Wat is er gebeurd na de scheiding?

Kan ik geld terug eisen van ex?

Gevraagd door: mr. Chloë Moussaoui  |  Laatste update: 11 mei 2023
Score: 4.1/5 (37 stemmen)

Hoewel een mondelinge overeenkomst ook rechtsgeldig is, kan dit wel voor bewijsproblemen zorgen. In de wet staat namelijk dat je als eisende partij moet bewijzen dat het geld is geleend. Zeker als de ex-schoonzoon of dochter aangeeft dat geen sprake is van een lening maar van een gift.

Kan mijn ex geld terug eisen?

Als de geldlener weigert om de lening terug te betalen zult u een procedure moeten starten om uw geld terug te krijgen. Pas wanneer er een vonnis is waarin de rechter heeft bepaald dat de geldlener de onderhandse geldlening aan u moet terugbetalen kunt u de geldlener dwingen om de lening aan u terug te betalen.

Wat moet je doen als je je geld niet terugkrijgt?

Krijgt u het product niet binnen de afgesproken tijd? Dan kunt u de overeenkomst 'ontbinden' en uw geld terugvragen. En soms kunt u zelfs een schadevergoeding vragen. Bijvoorbeeld als de verkoper het product niet kan leveren en u het product nu duurder bij een andere verkoper moet kopen.

Kan ik mijn ex nog terug krijgen?

Ja, ex partners komen dus altijd terug, maar niet altijd op het moment waarop je het zou verwachten. Naarmate de tijd verstrijkt bestaat de kans dat jij anders naar de situatie en de relatie gaat kijken.

Wat moet je niet doen bij je ex?

 1. Je ex volgen op Facebook en/of Instagram.
 2. Je ex een appje sturen.
 3. Geen seks met vrienden van je ex.
 4. Stalk je ex nooit.
 5. Bel je ex nooit als je gedronken hebt.
 6. Wraak nemen op je ex.
 7. Stuur nooit een mailtje.

32 gerelateerde vragen gevonden

Kan de liefde ineens weg zijn?

Een liefdesgevoel verdwijnt niet ineens, zoals woede of seksuele opwinding plotseling over kunnen gaan. Het is ook niet hetzelfde als verliefdheid. Verliefdheid gaat op zeker moment vanzelf over. En dat geldt zeker niet voor een liefdesgevoel.

Hoe kan ik hem terug krijgen?

Je ex terugwinnen doe je zo:
 1. Bedenk of je het echt wil. Soms denk je dat je je ex graag terug wil, maar kan het ook zijn dat je het alleen mist om een relatie te hebben. ...
 2. Geef hem de tijd. ...
 3. Leef je eigen leven. ...
 4. Neem rustig contact op. ...
 5. Laat weten dat je van jullie fouten geleerd hebt. ...
 6. Vriendschap. ...
 7. Begin weer met daten.

Kan liefde weer terugkomen?

Helaas – dat verliefde gevoel van het begin komt niet zomaar terug. Die overgeslagen vonk blijft zo'n zes maanden tot één jaar hangen – daarna verdwijnen de 'geluksstofjes' uit ons lichaam en gaat het verliefde gevoel over in houden van. Probeer daarom niet om datzelfde gevoel terug te krijgen.

Waarom moet je nooit teruggaan naar je ex?

Wat zijn de redenen dat jullie absoluut niet meer bij elkaar moeten komen? De duidelijke redenen zijn: als je ex je emotioneel of fysiek mishandelde. Soms overtuigen mensen met weinig zelfvertrouwen zichzelf ervan dat ze de liefde niet waard zijn, dus settelen ze voor iemand die ze niet respecteert of op waarde schat.

Kun je weer bij elkaar komen?

Uit een onderzoek blijkt dat 50% van de koppels die uit elkaar gaan, later toch weer bij elkaar komen. Er zijn zelfs koppeltjes bij wie dit een terugkerend patroon wordt. Vaak wordt geadviseerd om de eerste periode nadat je relatie voorbij is, je partner zo veel mogelijk met rust te laten.

Is het verplicht om geld terug te geven?

Klanten krijgen bij een koop via internet een gegarandeerd en onvoorwaardelijk recht van ontbinding tot 14 dagen na ontvangst van de goederen. U als webwinkelier bent verplicht zo'n retour te accepteren en het volledige aankoopbedrag terug te storten, ongeacht de reden die de klant opgeeft.

Is het wettelijk verplicht om geld terug te geven?

Vaak ontvangt u een tegoedbon of uw geld terug. Dit is een gunst van de verkoper. Hij is dus niet verplicht om uw product te ruilen of geld terug te geven. De mogelijkheid om te ruilen of teruggave van uw geld moet op de kassabon staan of vermeld worden in de winkel zelf.

Hoe kan ik geld terug vorderen?

U kunt de bank vragen om de onterechte incasso terug te boeken. Dit kan binnen 13 maanden na de afschrijving van het bedrag. U moet dan zeggen waarom u het bedrag terug wilt hebben. Uw bank controleert eerst of u een geldige toestemming gaf voor de automatische incasso.

Hoe lang ben je financieel verantwoordelijk voor je ex?

Onderhoudsplicht na scheiding

Heeft uw ex geen of niet genoeg geld om van te leven, maar u wel? Dan moet u partneralimentatie betalen. De rechtbank bepaalt hoeveel dit is. Deze verplichting stopt na maximaal 12 jaar.

Kan ik aangifte doen tegen mijn ex?

Om aangifte te doen bij de politie kan je contact opnemen via het landelijk politienummer: 0900-8844. Door aangifte te doen bij de politie zou je een contact- of straatverbod kunnen krijgen. In het geval van ernstige bedreiging zou je je woning ook elektronisch kunnen laten beveiligen met het AWARE-alarmsysteem.

Waar heeft mijn ex recht op?

In principe geldt de regel dat je ex-partner recht heeft op de helft van het ouderdomspensioen dat jij hebt opgebouwd toen jullie samen waren. Daarnaast heb jij dan recht op de helft van het pensioen dat je ex-partner toen heeft opgebouwd. Je kunt afspreken dat je van deze regel afwijkt.

Kan je ex je gaan missen?

De meeste exen beginnen hun geliefde te missen na een 2 tal weken. Soms een drie weken, dat hangt ervan af hoe jullie uit elkaar zijn gegaan. De meesten ex liefjes gaan terug naar elkaar als ze elkaar hard missen en als het gemis blijft voortduren.

Hoeveel procent van de exen komen weer bij elkaar?

Niet zo vaak

Kalish stelt dat het niet vaak voorkomt. Ze gokt dat ongeveer 6 procent een 'doorstart' maakt. Maar ze ontdekte ook dat van de 1001 stellen die ze sprak, 64 procent succes had bij de herkansing. Opvallend: geen enkel stel zei dat het 'net als vroeger was'.

Wat moet je niet tegen je ex zeggen?

Zeggen dat je hem of haar haat is het stomste wat je kunt doen. Haatgevoelens gaan je niet verder helpen. Zie het eigenlijk meer als 'ontspoorde liefde', en de oorzaak kan zowel liggen bij jezelf als bij je ex. Als het aan je ex ligt, dan nog kan het zijn dat hij of zij er niets aan kan doen.

Wat zijn de moeilijkste jaren in een relatie?

Uit onderzoek blijkt dat een huwelijk in de eerste tien jaar twee grote dieptepunten kent. De eerste dip komt in het vierde jaar en de tweede grote dip in – je raadt het al – jaar zeven. Bij de eerste grote problemen probeert een koppel er vaak alles aan te doen om de relatie te redden.

Hoe weet je dat je nog van iemand houdt?

Om te weten of je genoeg van hem houdt, moet je eerlijk naar je gevoel kijken. Zijn de gevoelens aanwezig? Een ding is zeker: als je ons om hulp vraagt, hou je in ieder geval genoeg van hem om er moeite voor te doen! Als 'houden van' niet genoeg is.

Kun je weer opnieuw verliefd worden op dezelfde persoon?

Niets om je zorgen over te maken, want het is volkomen normaal. Maar volgens wetenschappers is er wel een manier om opnieuw verliefd te worden op je parnter. Een studie uitgevoerd door Universiteiten van Rotterdam en Missouri heeft aangetoond dat het mogelijk is om zelf te sturen hoe graag je iemand ziet.

Welke relaties duren het langst?

Onderzoeker Brian Ogolsky van de Universiteit van Illinois onderzocht de relaties van 376 koppels en kwam erachter dat de zogenaamde 'gefocuste partners' het langst bij elkaar blijven. Dus koppels die hun partner belangrijker vinden dan andere zaken en veel tijd met elkaar doorbrengen.

Kan een gebroken relatie hersteld worden?

Het herstellen van een verbroken relatie is niet altijd mogelijk, in enkele gevallen gaat de partner al snel door met het leven en lijkt er geen hoop meer te zijn om de relatie weer net zo goed te maken als deze hiervoor was. Maar naarmate er steeds meer tijd verstrijkt worden de kansen toch weer wat groter.

Waarom is het belangrijk je ex met rust te laten?

Je ex met rust laten is moeilijk, maar heeft ook voordelen. Het voelt misschien tegenstrijdig, maar juist wat ruimte kan jullie helpen om weer bij elkaar te komen. De relatie is tenslotte niet zomaar verbroken. Een beetje rust en tijd kan jullie allebei helpen om dit te verwerken en nog eens rustig na te denken.