Hoe moet je zoenen en wat moet je echt niet doen? || EERSTE KUS || ABCDATE TIPS || TONGEN?

Is zoenen met de tong?

Gevraagd door: Tijs le Matelot  |  Laatste update: 30 december 2023
Score: 4.1/5 (45 stemmen)

Tongzoenen is eigenlijk gewoon zoenen, maar dan, zoals de naam al zegt, met een beetje tong erbij. Tongzoenen betekent dus niet dat je alleen maar los met jullie tongen om elkaar heen bewegen.

Waarom zoenen met tong?

Tongzoenen is erg goed voor het mondmilieu”, vertelt Richard Kohsiek, tandarts en KNMT-bestuurslid. “Bij het zoenen maak je extra veel speeksel aan en dat houdt je tanden en tandvlees gezond. Het speeksel helpt bacteriën namelijk makkelijker weg te spoelen en dat verkleint de kans op plaque en gaatjes.

Hoe weet je of je goed kan zoenen?

Beter zoenen doe je met je hele lichaam. Gebruik je handen om door het haar van je partner te woelen, laat je vingers over iemand's rug glijden of neem controle en druk de ander tegen een muur. Dicht tegen elkaar aan staan maakt het spannend en intiem. Druk je heupen tegen die van je zoenpartner aan.

Wat is het verschil tussen een kusje en zoenen?

De woorden hebben nagenoeg dezelfde betekenis, en kunnen vaak zonder bezwaar door elkaar worden gebruikt. Een zoen duurt vaak wel iets langer dan een kus. Vroeger had zoen de voorkeur in de Randstad, en kus in andere delen van Nederland en in Vlaanderen.

Kun je zoenen zonder tong?

Haar zoenen zonder tong, is goed ter afwisseling met tongzoenen. Afwisseling is op zichzelf al opwindend. En af en toe je roze flapper er niet bij betrekken en je focussen op haar lippen, brengt op zichzelf al meer spanning.

22 gerelateerde vragen gevonden

Wat moet je niet doen tijdens het zoenen?

Niet doen bij het zoenen
  • 'Aanvallen' met de tong. Begin voorzichtig en wacht op signalen van de ander. ...
  • Te veel bezig zijn met de hoeveelheid tong. ...
  • Het 'pre'-kus moment verwaarlozen. ...
  • De rest van het lichaam vergeten. ...
  • Te veel speeksel. ...
  • Speel met posities. ...
  • Laten leiden door de lippen. ...
  • Ontdek jouw voorkeur (teder of wild)

Is tongzoenen intiem?

Kussen is intiem

En dat met al je zintuigen, dus je hoort, ziet, ruikt, proeft en voelt elkaar. Daarmee wordt veel informatie doorgegeven over de mate van chemie tussen beide kussers. Vanwege die rijke beleving van elkaars nabijheid wordt de tongzoen vaak als nog intiemer ervaren dan de coïtus.

Wat gebeurt er na zoenen?

Wanneer je zoent, schiet je hele lichaam in actie. Je hart begint sneller te slaan en er komt endorfine en dopamine vrij. Deze stoffen geven je een gevoel van geluk en euforie. Zoenen is ook goed voor de tanden.

Waar moet je je handen houden bij het zoenen?

Waar laat je je handen?!

Je handen kunnen je helpen de zoen te coördineren door het hoofd van je partner een beetje mee te sturen, door zijn/haar/diens haren te kroelen of iemand dichter tegen je aan te trekken. Varieer hierbij ook in wat steviger fysiek contact en subtiele aanrakingen, daardoor blijft het prikkelen.

Hoe maak je zoenen lekkerder?

Je handen kunnen je helpen de zoen te coördineren door het hoofd van je partner een beetje mee te sturen, door zijn/haar/diens haren te kroelen of iemand dichter tegen je aan te trekken. Varieer hierbij ook in wat steviger fysiek contact en subtiele aanrakingen, daardoor blijft het prikkelen.

Waar wil een man gekust worden?

De onderrug en het begin van zijn billen zijn erg opwindende erogene zones. In de eerste plaats al voor jou, want het oog wil ook wat. Aarzel dus niet en overlaadt hem met kusjes of bijt zachtjes in z'n billen. Hij zal (heel) snel zin krijgen om zich om te draaien...

Hoe lang zoenen is normaal?

12 seconden was volgens de meerheid de perfecte lengte voor een goede kus. Natuurlijk is dat direct keihard wetenschappelijk bewijs, maar laat dat de pret vanavond niet drukken en ga vanavond bij thuiskomst nog eens voor zo'n lekkere, lange zoen.

Is tongen lekker?

Zoenen is gewoon heerlijk!

Daarnaast zitten zowel in je lippen als in je tong allerlei gevoelige zenuwen die ervoor zorgen dat die aanraking extra goed voelt. De zenuwen staan in contact met jouw brein en die maakt als reactie allemaal van die geweldige stofjes aan, zoals endorfine en dopamine.

Is tongen gevaarlijk?

Een hand geven aan bezoek is geen bezwaar. Knuffelen of het geven van een zoen is niet schadelijk.

Waarom zoenen lekker?

Wat wetenschappers denken is dat de aangename gevoelens die bij het voeden vrijkomen gelinkt worden aan mond-op-mondcontact in onze hersenen. Ons brein heeft dus de link gemaakt tussen plezier en aangename gevoelens en monden tegen elkaar drukken. Dit zou er dus voor hebben gezorgd dat we zoenen lekker vinden.

Is zoenen fijn?

Het maakt je rustig en geeft je ook een fijn en geborgen gevoel. Door te zoenen wordt er meer serotonine aangemaakt, wat je emoties weer in balans kan brengen. Ook komt er een liefdeshormoon (oxytocine) vrij tijdens het zoenen, wat je kan kalmeren.

Is zoenen goed voor je relatie?

Zoenen is goed voor de intimiteit van je relatie

Dat legt lichaamstaal en zoen-expert Katia Loisel uit: "Het kan de aantrekkingskracht verhogen, er komt veel oxytocine vrij in je lichaam, dat is het knuffelhormoon dat verbinding en intimiteit stimuleert.

Is zoenen onhygienisch?

Bij het tongzoenen word je blootgesteld aan een gigantische hoeveelheid bacteriën en andere micro-organismen. In 10 seconden wissel je er zo'n 80 miljoen uit. Dit blijkt uit onderzoek van Micropia en TNO, uitgevoerd door prof. dr.

Wat moet je met je tong doen tijdens tongzoenen?

Ga met je tong heel zachtjes rond in de mond van je partner en 'verken' het gebied. Vergeet niet de binnenkant van hun wangen en hun gehemelte. Door dit te doen komt je erachter wat het plezier en de opwinding van je kustpartner verhoogt, zegt de expert, “vervolgens kan je je daar even op focussen”.

Wat valt er onder zoenen?

Een kus of een zoen staat letterlijk voor het aanraken van je lippen met iets of iemand anders. Dit is meestal met een ander persoon. Het kan worden gebruikt bij bijvoorbeeld een ontmoeting (iemand drie kussen op de wang geven), maar ook als uiting van liefde. Dan is een zoen vaak op de mond.

Is tongzoenen besmettelijk?

Ja, je kunt het coronavirus krijgen via zoenen. Door tongzoenen, maar ook door een zoen op de wang of ergens anders. Je kunt het coronavirus vooral krijgen door iemands adem of speeksel. Of als iemand hoest of niest en jij bent in de buurt.

Waar moet je je tong laten?

Bij de juiste positie van de tong in rust ligt de tongpunt nét achter de boven- ste snijtanden tegen het gehemelte aan. Bij de verkeerde positie ligt de tong vaak zichtbaar (mond geopend) laag in de mond tegen de ondertanden of onderlip aan. Bij verkeerd slikken wordt de tong tegen of tussen de tanden geduwd.

Wat gebeurt er als je tongzoent?

Wie z'n tong verbrandt …

Wat er precies gebeurt als je je tong verbrandt? Je tong bestaat uit zo'n tienduizend smaakpapillen, waarvan er een deel (tijdelijk) beschadigd raken als je iets in je mond stopt dat veel te heet is. De gevolgen laten zich voelen: je proeft minder en je papillen zwellen op en worden rood.

Wat moet je doen na je eerste kus?

Kijk hem in de ogen en ga op hem af. Doe het gewoon en geniet ervan! Even pauzeren of stoppen kan op elk moment. Wat je dan kan doen is hem aankijken, omhelzen of hem vertellen wat je voelt.

Vorige artikel
Wat kost een degelijke fiets?