Welke gegevens zet je op je op je geboortekaartje?

Is een geboortekaartje Nederlands?

Gevraagd door: Kick Hermans  |  Laatste update: 5 mei 2022
Score: 4.6/5 (15 stemmen)

Er worden Nederlandse en Engelse gedichtjes toegevoegd, het geboortegewicht en de tijd van geboorte wordt genoteerd, en vanaf de jaren '90 verschijnen ook de eerste geboortekaartjes met foto's. En dan, in het begin van de 21e eeuw, heb je kaartjes in allerlei formaten en stijlen.

Is een geboortekaartje iets Nederlands?

Wist je dat het versturen van geboortekaartjes iets typisch Nederlands en Vlaams is? In andere landen kennen ze deze traditie helemaal niet. De eerste geboortekaartjes dateren voor zover bekend uit 1913.

Wie mag je niet vergeten een geboortekaartje te sturen?

Vrienden en familie zul je niet snel vergeten dus denken we eerder aan relaties die je eerder zal vergeten: De school van je oudere kinderen. Ouders van klasgenootjes of vriendjes. De kraamhulp, verloskundige & huisarts.

Hoeveel geboortekaartjes hebben jullie verstuurd?

Het hangt er natuurlijk vanaf hoe groot het bedrijf is om te bepalen of je al je collega's apart een geboortekaartje stuurt of dat je één kaartje stuurt naar je werk die gericht is aan iedereen. Je kunt er ook voor kiezen om alleen de collega's van je team of afdeling een eigen geboortekaartje te sturen.

Wat betekent geboortekaartje?

Een geboortekaartje is een kaartje dat is bedoeld om familie, vrienden en bekenden te laten weten dat er een baby is geboren en wordt daarom ook wel geboorteaankondiging genoemd.

28 gerelateerde vragen gevonden

Wat zeg je op geboortekaartje?

Traditionele wens als geboorte felicitatie

Van harte gefeliciteerd met de geboorte van Naam! We hopen dat alles goed is gegaan en wensen jullie heel veel geluk samen! Hoera, Naam is geboren! Van harte gefeliciteerd.

Wat voor tekst op geboortekaartje?

Welke tekst zet je op het geboortekaartje?
 • Naam / namen van je kind.
 • Geboortedatum.
 • Aanvullend kun je eventueel tijdstip geboorte, lengte en gewicht erbij plaatsen.
 • Je eigen naam en die van eventuele broers en/of zussen.
 • Je adres en telefoonnummer.

Hoe lang na geboorte kaartje sturen?

Het zal je misschien verbazen, maar volgens de etiquette moet je je geboortekaartjes razendsnel versturen, namelijk op de tweede dag na de bevalling.

Hoeveel geboortekaartjes heb je nodig?

Als je 4 tot 8 extra geboortekaartjes bestelt zou dat in principe meer dan genoeg moeten zijn. Je hoeft overigens niet een mooi afgerond getal te bestellen. Het minimale aantal geboortekaartjes per bestelling is vier stuks, elk aantal daarboven is ook goed. Dus als je 7 extra geboortekaartjes wilt, dan bestel je er 7.

Hoeveel extra geboortekaartjes bestellen?

Wij adviseren je om minimaal 10 extra geboortekaartjes te bestellen.

Wie moet je een geboortekaartje sturen?

Als je de lijst gaat opstellen, aan wie je allemaal een geboortekaartje gaat sturen, denk dan in elk geval aan: Familie:
 • ouders.
 • grootouders.
 • broers en zussen.
 • ooms en tantes.
 • neven en nichten.
 • vrienden en vriendinnen.
 • ouders van je beste vrienden.
 • mensen van wie je een felicitatiekaart hebt gehad tijdens je zwangerschap.

Hoe geboortekaartjes versturen?

Zo vergeet je niets bij het versturen van het geboortekaartje
 1. Verstuur je kaartjes op je eigen tijd. ...
 2. Houd de besteldeadline in de gaten. ...
 3. Bedenk op tijd aan wie je je kaartje wil versturen. ...
 4. Maak van tevoren een adressenlijst. ...
 5. Bestel 10 % extra kaartjes. ...
 6. Wil je uitpakken, houd dan extraatjes in de gaten.

Waar op letten bij geboortekaartje?

In een geboortekaartje kan je van alles kwijt. De meeste aanstaande ouders kiezen ervoor om de volgende gegevens te vermelden: Alles over je baby: dé naam (of namen), de geboortedatum en geboortetijd, het geboortegewicht en de lengte van je baby.

Waarom gewicht baby op kaart?

Een baby van ruim 3000 kilo?!

In plaats van gram vermeld je per ongeluk kilo en daarmee heb je plotsklaps ongewild een record te pakken. Want welk mens is er ooit bevallen van een baby van ruim 3000 kilo? Oeps! Dat kan natuurlijk niet, check dit dus goed en zorg dat je het juiste gewicht in grammen vermeldt.

Waarom een geboortekaartje?

Een mooie traditie, nu mag iedereen weten wat de naam en de geboortedatum is geworden. Het geboortekaartje is een ode aan je pasgeboren baby. Het ontwerp, de kleuren, de tekst, al deze dingen weerspiegelen jouw wensen voor de baby wanneer jullie deze welkom heten op de wereld en in jullie gezin.

Hoe werkt het met geboortekaartjes?

In de kaartmaker kun je definitieve naam en geboortegegevens van jullie kindje invullen. Als je klaar bent met ontwerpen kies je in de volgende stappen het formaat en de verzendwijze van je geboortekaartjes. Kies het gewenste aantal kaartjes en voeg eventueel gekleurde enveloppen, adresstickers en sluitzegels toe.

Hoeveel doopsuiker dien je te voorzien?

Het exacte aantal hangt af van het type doopsuiker en de verpakkingen die je gebruikt, maar je kan wel enkele richtlijnen volgen: Reken ongeveer 10 à 12 suikerbonen per verpakking. In 1 kg suikerbonen zitten zo'n 240 à 250 suikerbonen. Zo vul je met 1 kg suikerbonen een 20-tal verpakkingen.

Wat kost een geboorte kaartje?

De gemiddelde prijs

De onderlinge verschillen zijn echter groot. Waar je bij de goedkoopste aanbieder (Geboortepost.nl) gemiddeld € 1,49 betaalt, ben je bij Tsjipgeboortekaartjes.nl meer dan het dubbele kwijt: gemiddeld € 2,85 per stuk! Let op: dit zijn de prijzen bij een oplage van 50 stuks.

Welke week geboortekaartjes regelen?

De meeste vrouwen beginnen ongeveer in week 24 van hun zwangerschap met het oriënteren op geboortekaartjes. Je hebt dan genoeg tijd om een geboortekaartje te kiezen en een proefdruk aan te vragen.

Hoeveel postzegels op geboortekaartje?

1. Welke postzegel moet er op een geboortekaartje? Op een geboortekaartje kun je een standaard postzegel plakken of je kan gebruikmaken van geboortezegels. Aan deze gelegenheidspostzegels kan de ontvanger direct herkennen dat het om babypost gaat.

Wat zet je op een Zwangerschapskaart?

Aanstaande ouders kunnen een kort verhaaltje vaak hartstikke waarderen.
 • Gerommel in je buik van het kindje zo klein, Duwtjes en schopjes, iedere beweging voelt zo fijn. ...
 • Een nieuw leven, een klein wonder. Om trots op te zijn, heel bijzonder. ...
 • Vanaf nu niet meer met twee. Vanaf nu een heus gezin. ...
 • Geniet van je zwangerschap,

Hoe ontwerp je geboortekaartje?

Om je te helpen, geven we 10 tips om jullie geboortekaartje zelf te ontwerpen.
 1. Kies een formaat. ...
 2. Voeg tekst toe: een leuke geboortetekst of een mooi gedichtje. ...
 3. Kies een achtergrondkleur of patroon. ...
 4. Kies uit de collectie clipart en afbeeldingen. ...
 5. Voeg je eigen foto toe.

Waar kan je geboortekaartjes kopen?

Bij Kaartje2go vind je een uitgebreide collectie van geboortekaartjes. Je kan elk ontwerp aanpassen, waardoor je het kaartje extra persoonlijk maakt. Wil je verschillende designs uitproberen? Dat is geen probleem: bij Kaartje2go ontvang je gratis meerdere proefdrukken.

Waar vind ik de goedkoopste geboortekaartjes?

Goedkope geboortekaartjes bestellen bij Kaartje2go.

Wat is een folie druk?

Foliedruk is een laagje folie in bijvoorbeeld de kleur goud of zilver dat we op bepaalde gebieden over het drukwerk aanbrengen. Foliedruk geeft een luxe uitstraling en licht bepaalde delen extra goed uit.

Volgende artikel
Waarom praat een kind laat?