A Day in the Life of a Primary School Teacher

Hoeveel uur werkt een leraar basisonderwijs?

Gevraagd door: Florian Kuipers  |  Laatste update: 4 maart 2024
Score: 4.4/5 (27 stemmen)

Gemiddelde werkweek primair onderwijs. Totaal aantal gewerkte uren per week is 46,9 uur, bij een fulltime-aanstelling (norm werkweek is 40 uur) (Algemene Onderwijsbond, 2017).

Hoeveel uur is fulltime basisonderwijs?

In het Primair onderwijs wordt deze aangegeven met 2 cijfers achter de komma. Werktijdfactor 1,00 betekent fulltime, 40 uur per week, 1659 uur per jaar werkzaam. Door je werktijdfactor te vermenigvuldigen met 40 uur, weet je hoeveel uur je per week moet werken.

Hoeveel uur werkt een leraar per week?

Omgerekend naar fulltime banen draaien leraren in het primair onderwijs een gemiddelde werkweek van 46,9 uur. Leraren in het voortgezet onderwijs komen aan 45,2 uur. Dat blijkt het AOb-onderzoek 'Tijdsbesteding leraren po en vo' naar de dagelijkse belasting van leraren.

Hoeveel uur staat een leraar voor de klas?

Urennorm basisonderwijs

de eerste 4 schooljaren (onderbouw): minimaal 3.520 uur; de laatste 4 schooljaren (bovenbouw): 3.760 uur.

Hoeveel klokuren is 1 fte in het onderwijs?

In het VO spreken we van een normbetrekking van 1659 uur. Dit is het aantal uren dat behoort bij een volledige baan (betrekking met werktijdfactor 1 fte).

25 gerelateerde vragen gevonden

Hoeveel uur werkt een fulltime leerkracht?

De taakverdeling van de leraren is in figuur 1 en figuur 2 weergegeven, voor het primair en voortgezet onderwijs apart. Figuur 1. Gemiddelde werkweek primair onderwijs. Totaal aantal gewerkte uren per week is 46,9 uur, bij een fulltime-aanstelling (norm werkweek is 40 uur) (Algemene Onderwijsbond, 2017).

Hoeveel uren werkt een fulltime leerkracht?

Een voltijdse opdracht omvat 36 uur per week, zowel in het gewoon als in het buitengewoon onderwijs. Een halftijdse opdracht telt 18 uren.

Hoeveel werkt een leraar?

Een voltijdse leerkracht blijkt over een heel kalenderjaar (inclusief schoolvakanties) 41 uur en 30 minuten te werken. Tijdens de lesweken bedraagt de werktijd van een voltijdse leerkracht basisonderwijs 49 uur en 30 minuten, dat van voltijdse leerkrachten in het secundair onderwijs 47 uur en 59 minuten.

Wat verdient een leraar po?

Een leraar in het primair onderwijs (po) verdient tussen € 3.800 en € 7.900 per maand. Dat is inclusief onder andere vakantiegeld en een eindejaarsuitkering. Dit volgt uit de cao primair onderwijs (cao po).

Hoeveel lesuren heeft een docent?

"Een leraar met een voltijdsaanstelling geeft nu ongeveer 25 lesuren per week.

Hoeveel verdien je per uur als leerkracht?

Als startende leerkracht basisonderwijs begin je in de eerste trede. Je verdient dan een bruto bedrag van €3.301 per maand. Hierbij wordt uitgegaan van een fulltime werkweek van 40 uur. Dit houdt dus in dat het uurloon van een startend leerkracht basisonderwijs neerkomt op een bedrag van €18,97.

Wat verdient een leraar netto per maand?

Omdat er diverse beginschalen zijn (naast L10 zijn er ook L11 en L12), is het gemiddelde salaris van een startende leerkracht in het basisonderwijs in de praktijk €2.680 bruto per maand. Het nettoloon is dan €2.165 euro afgerond. Dit startbedrag is vergelijkbaar met de meeste andere sectoren.

Hoe ziet een dag van een juf eruit?

Naast de standaard activiteiten geef je schooladvies aan kinderen en voer je regelmatig gesprekken met ouders over het advies van hun kind. Je dag begint al vroeg om 7.30 uur, en je eindigt pas nadat alle activiteiten op school zijn gedaan, rond 17.30 uur. Na een werkdag van 9 a 10 uur is de dag wel echt klaar.

Hoeveel verdient een basisschool juf per uur?

Het gemiddelde leerkracht salaris in Nederland is € 49.356 per jaar of € 25,31 per uur. De aanvangsposities beginnen vanaf € 43.386 per jaar, maar meer ervaren werknemers verdienen tot € 54.876 per jaar.

Hoeveel meer verdienen basisonderwijs?

Er zijn grote verschillen, maar alle leraren op de basisschool gaan door de toepassing van nieuwe salarisschalen dit jaar minimaal 4 procent meer verdienen. Ook gaat voor hen de eindejaarsuitkering omhoog van 6,3 procent naar 8,33 procent.

Wat zijn de salarissen in het basisonderwijs?

Toelichting salaris Leraar basisonderwijs

Het salaris van een Leraar Basisonderwijs is in 2023 met 4,7% gestegen. Een Leraar Basisonderwijs verdient per 1 januari 2023 tussen de € 3001,- en € 6059,- bruto per maand.

Welke leraar verdient het meest?

Degene die voor de klas het meest verdiende is de professor. Als hoogleraar heb je een jaarinkomen dat kan variëren van €84.600 tot €133.500. Lees het hele rapport Wie verdient wat in 2019 (PDF) voor meer informatie. Volgens andere onderzoeken doen leidinggevenden het ook goed in het onderwijs qua salaris.

Wat is het salaris van een directeur basisschool?

Op Jobbird vind je alle openstaande vacatures voor schooldirecteur. Neem gerust een kijkje en wie weet staat jouw volgende uitdaging daar wel tussen. Wat verdient een schooldirecteur in 2023? Het salaris van een schooldirecteur ligt in 2023 tussen de € 2.500 en € 6.000 bruto per maandd op fulltime basis.

Hoeveel uur is fulltime in hoger onderwijs?

Een fulltime werkweek bestaat in het hoger beroepsonderwijs uit 36, 38 of 40 uur. Op basis van het aantal uren dat u per week werkt, wordt ook het aantal vakantieuren berekend. Werkt u 36 uur per week, dan heeft u recht op 219 vakantieuren per kalenderjaar. Werkt u 38 uur, dan krijgt u 323 vakantieuren.

Wat verdient een leraar per dag?

Als leerkracht in het basisonderwijs ga je gemiddeld € 2.997 per maand verdienen. Als docent in het middelbaar onderwijs verdien je gemiddeld € 3.494 per maand. Wanneer je als leraar zelfstandig werkt, kun je je eigen loon bepalen. Zo verdien je voor het geven van bijles ongeveer € 20 per uur.

Hoe ziet een werkdag van een leraar eruit?

Je taken bestaan niet alleen uit lesgeven maar ook het coachen van de individuele leerling. Daarnaast voer je administratieve taken uit en onderhoud je contact met de ouders of verzorgers van het kind. Er zijn 3 verschillende niveaus met betrekking tot de lerarenopleiding.

Hoeveel uren werken is 80%?

Ga je 32 uur werken, dan is je parttime percentage 80%.

Hoeveel verdient een leerkracht voltijds?

Het loon. Volgens het Salarisrapport 2021 van Jobat verdien je in het onderwijs gemiddeld 4.007 euro bruto per maand. Netto houd je daar ongeveer 2.455 euro van over. Het loon van een leerkracht varieert uiteraard volgens de anciënniteit en binnen de verschillende salarisschalen.

Hoeveel uur is fulltime per dag?

Uren berekenen van een fulltimebaan

Als je elke week 5 x 8 uur per dag werkt, werk je in totaal 40 uur. 5 x 8 uur werken is een standaard fulltimebaan, maar er zijn ook banen die qua arbeidsuren flink naar boven of naar beneden uitschieten.