Tips & advies over TOG waarde

Hoeveel TOG bij slapen?

Gevraagd door: dr.h.c. Ashley Cornelisse  |  Laatste update: 11 mei 2023
Score: 4.9/5 (38 stemmen)

Houd een maximum aan van 4.0 TOG om je baby veilig en comfortabel te laten slapen bij een kamertemperatuur van 16-18 °C. Behalve de omgevingstemperatuur is ook de luchtvochtigheid belangrijk.

Hoeveel TOG slaapkamer 20 graden?

De ideale TOG-waarde voor veilig slapen

De richtlijn is als volgt: bij een gemiddelde kamertemperatuur van 16 tot 20 graden, moet er een TOG-waarde worden aangehouden van 2,5 tot 3,0 TOG.

Hoeveel TOG bij 22 graden?

Kamertemperatuur / Totale maximale TOG waarde

20-22 °C à houd een TOG waarde aan van ongeveer 2.0. De richtlijn hiervoor is een luier, romper/laken en slaapzak of deken. 23-24 °C à houd een TOG waarde aan van ongeveer 1.0. De richtlijn hiervoor is een luier en romper/laken.

Wat is een goede TOG waarde?

TOG staat voor Thermal Overall Grade, een aanduiding voor warmteweerstand en isolatiewaarde van babytextiel. Veilige TOG-waarden voor een baby, liggen tussen 0 en 4.0. De ideale babykamertemperatuur ligt tussen de 16-18 graden. Het advies luidt om je baby niet warmer toe te dekken dan een totale TOG-waarde van 4.0.

Waarom slaapzak zonder mouwen?

Waarom zijn er slaapzakken met en zonder mouwen

Of er wel of geen mouwen aan een slaapzak zitten heeft met de temperatuur te maken. Een slaapzak met mouwen is warmer dan eentje zonder. Het is handig als je de mouwen kunt afritsen zodat je deze in meerdere seizoenen van het jaar kunt gebruiken.

43 gerelateerde vragen gevonden

Welke TOG-waarde deken winter?

Als standaard kun je voor een veilig babyslaapcomfort 2,5 tot 3 TOG aanhouden bij een kamertemperatuur van 18 tot 20° C. Je kunt de TOG waarden van kleding en beddengoed (zie hieronder) bij elkaar optellen als hulpmiddel. Behalve de omgevingstemperatuur is ook de luchtvochtigheid belangrijk.

Wat baby aan in bed 25 graden?

Dan kun je jouw baby in een luier met romper onder een laken laten slapen. Is de temperatuur van de slaapkamer hoger dan 26 graden? Kies dan voor het slapen in een luier zonder kleding.

Wat doe je aan onder een slaapzak?

Pas de slaapkleding van je kleine aan op de temperatuur en combineer het met zijn slaapzak. Is het erg koud, gebruik dan een wat warmere pyjama en romper onder zijn slaapzak. Valt het mee, dan kan een dunne pyjama of zelfs alleen een romper genoeg zijn.

Hoeveel graden in slaapkamer baby?

De ideale temperatuur van de babykamer ligt de eerste weken rond de 20 graden. Is je baby al een paar weken oud, dan is een temperatuur tussen de 16 en 19 graden ideaal. Afhankelijk van hoe goed je huis is geïsoleerd kan het in de winter kouder worden op de babykamer.

Hoeveel TOG Winterslaapzak zonder mouwen?

Seizoen slaapzakken waarbij de armen eraf geritst kunnen worden zijn ideaal voor de herfst en winterdagen. Zonder mouwen is de slaapzak TOG 2,0 en met mouwen is de slaapzak geschikt voor de wat koudere nachten met TOG 3,0.

Wat baby aan in bed 19 graden?

16-19 graden: 2,5 tot 3,0 TOG. Dit is de ideale kamertemperatuur voor je baby. Hij zal dan meestal een romper (1,00 TOG) aan hebben met een pyjamapakje (1,0 TOG) en een laken (0,2 TOG), eventueel met een dekentje (1,5 TOG).

Wat is TOG-waarde 3?

De TOG-waarde geeft aan hoe warm een product is, rekening houdend met de omgevingstemperatuur. Hoe hoger de TOG-waarde, hoe warmer het product. gebruik je best een slaapzakje met een TOG-waarde tussen 2,0 en 3,5. gebruik je best een slaapzakje met een TOG-waarde van 1,0.

Welke deken bij 10 graden?

Tussen de 10 en 15 graden kan je een dunne deken gebruiken. De voorkeur gaat uit naar een 0 of 100 grams deken. Of als het weer er naar is bijvoorbeeld een regendeken. Tussen de 0 en 10 graden kan je een wat dikkere deken gebruiken.

Hoeveel TOG hydrofiele slaapzak?

Hydrofiele babyslaapzakken met een TOG-waarde van rond de 0,5 is de dunste en meest luchtige slaapzak die er zijn. Daardoor perfect voor hete zomernachten!

Hoeveel TOG is een dekbed?

De TOG-waarde van een laken of dekbedhoes zijn nagenoeg gelijk (0,5 TOG). Hoe warm is 1 TOG? Een babydeken is gemiddeld 1 tot 2 TOG. Een gemiddeld dekbed met losse vulling (vezels) is ongeveer 8 TOG.

Wat moet een baby s nachts aan?

Je kan je baby 's nachts een pyjama aantrekken. Ook kan je hem in zijn gewone kleding laten slapen die je hem die dag hebt aangetrokken, aangepast op de temperatuur buiten. Daarnaast gebruik je een goed passende babyslaapzak of een laken en dekentje (goed instoppen!).

Wat als baby te koud heeft snachts?

Bed kort opmaken en deken dwars

Maak het bed van je baby kort op. Leg het laken en de deken overdwars zodat je deze kunt onderstoppen tot ónder het matras. Dek je baby toe over zijn schouders tot zijn kin. Kies liever voor een extra deken dan voor verwarming aan op de babyslaapkamer.

Hoe lang kind in slaapzak?

Met het groeiende aanbod aan slaapzakken en maten kan uw kleintje theoretisch in een slaapzak blijven slapen tot hij een jaar of vijf is.

Waar leg je je baby overdag te slapen?

Tot je kindje echt een duidelijk dag en nachtritme heeft ontwikkeld maakt het niet zoveel uit waar je kindje slaapt overdag. Volg hier vooral je eigen gevoel in. Slaapt je kindje fijn bij jou in de draagzak of doek, bovenop jou in jouw armen, of juist in zijn eigen bedje. Het is allemaal goed.

Volgende artikel
Wat eet een baby vis?