I Need Advice On Saving For A Wedding And Marriage

Hoeveel sparen voor een trouw?

Gevraagd door: Ilse van de Brink  |  Laatste update: 3 maart 2024
Score: 4.5/5 (71 stemmen)

Wat kost een bruiloft? Wat een bruiloft kost, hangt helemaal af van jullie wensen. Gemiddeld geven bruidsparen zo'n € 18.000,- uit voor een complete bruiloft met huwelijksreis. Dat blijkt uit het Nationaal Trouwonderzoek dat onderzoeksbureau Effectmeting in 2019 uitvoerde onder 1.131 bruidsparen.

Hoeveel geef je gemiddeld voor een trouw?

Als vuistregel kun je aanhouden dat je close family en beste vrienden een bedrag tussen € 50 en € 150 geeft. Over het algemeen geef je wat je op een bruiloft kost. Overige vrienden en familie kun je tussen € 30 en € 60 geven. Voor collega's en kennissen kun je uitgaan van een bedrag tussen € 20 en € 40.

Wat kost een bruiloft met 100 gasten?

Vaak worden 100 gasten als uitgangspunt genomen om de kosten in kaart te brengen. Vanuit hier kun je gemakkelijk berekenen hoeveel de bruiloft gaat kosten als je meer of minder mensen uitnodigt. De kosten voor een receptie voor 100 gasten liggen tussen de €5000,- en €10.000 euro.

Wie betaalt kosten bruiloft?

Vroeger was het traditie dat de ouders van de bruid de bruiloft betaalden, maar tegenwoordig nemen de meeste bruidsparen zelf de verantwoordelijkheid voor de kosten van hun grote dag.

Hoe duur is een simpele bruiloft?

Gemiddeld kost een bruiloft tussen de €10.000 en €20.000 (exclusief huwelijksreis), maar dit bedrag heb je voor een groot deel zelf in de hand. Jullie bruiloft is namelijk zo duur als jullie hem zelf maken.

34 gerelateerde vragen gevonden

Hoeveel geef je voor een trouw 2023?

Vaak stem je het bedrag dat je op een bruiloft geeft af op je band met het bruidspaar. Dus je beste vrienden en familie geef je als vuistregel tussen de €50 en de €200. Staan ze verder van je af, geef je tussen de €25 en de €75.

Wat kost een bruiloft per gast?

Gemiddelde kosten van een daggast

De kosten van een daggast zijn vaak afhankelijk van de locatie en de keuzes die u maakt met betrekking tot de catering, de receptie en de bruidstaart. Gemiddeld wordt er aan een receptie €12.50,- per persoon uitgegeven en aan de bruidstaart €6,- per persoon.

Wat doe je aan als Avondgast op een bruiloft?

Wanneer je als avondgast bent uitgenodigd voor een bruiloft zit je altijd goed met een feestelijke cocktailjurk. Kies voor een cocktailjurk die net boven je knieën valt. Bij deze dresscode mogen je blote benen gezien worden! Maak jouw bruiloft outfit helemaal af met mooie hakken en bijpassende accessoires en sieraden.

Waarom mag je geen rood aan op een bruiloft?

Rode jurken zijn ook absolute no-go outfits op bruiloften, omdat het een signaalkleur is maar ook omdat het in de kleurenpsychologie als sexy en agressief wordt beschouwd. Er bestaat bovendien een mythe dat alleen de geheime minnaar van de bruidegom de kleur rood daagt op de bruiloft…

Wat mag niet ontbreken op een bruiloft?

Denk aan bijvoorbeeld het regelen van een trouwfotograaf, bruiloft decoratie, bedankjes, (live)muziek, vervoer en een eventuele overnachtingsplek. En natuurlijk niet te vergeten: de trouwkleding en trouwringen! Natuurlijk mag ook het eten niet ontbreken.

Kun je sneakers dragen op een bruiloft?

Nette sneakers

Je denkt er misschien niet meteen aan, maar sneakers kunnen ook prima gedragen worden op een bruiloft. Kies uiteraard wel voor nette sneakers die er schoon uitzien en ga niet op versleten sneakers heen en houd rekening met de dresscode.

Hoeveel geld hele dag bruiloft?

Hoeveel geld geef je op een bruiloft als daggast? Als daggast kun je uitgaan van de vuistregel dat je betaalt wat jij als gast kost. Gemiddeld zal dat ongeveer tussen de 50 en 150 euro zijn. Maar dit bedrag hangt ook af van jouw relatie met het bruidspaar.

Hoeveel daggasten is normaal?

De kosten hangen altijd af van de hoeveelheid gasten die je uitnodigt, en een bruiloft kan altijd duurder of goedkoper als jij dat wilt. Gemiddeld genomen komen er op een Nederlandse bruiloft 35 daggasten, 80 receptiegasten en 120 avondgasten.

Hoeveel geld doe je in een envelop bruiloft?

Voor familie die dichtbij staat en goede vrienden wordt aangeraden tussen de 50 en 150 euro als huwelijkscadeau te geven. Andere familieleden en vrienden komen er met een bedrag tussen de €30 en €60 vanaf. Ben je een collega van het stel? Dan hoef je 'slechts' 20 tot 40 euro neer te leggen voor de bruiloft.

Hoe kan je op een leuke manier geld geven?

Meer inspiratie om geld cadeau te geven:
  1. Creatieve kerstboompjes. Neem een houten stokje en kleef er bovenaan een papieren ster op. ...
  2. Verrassende snoeppot. Neem een lege bokaal en steek er een wc-rolletje in. ...
  3. Persoonlijke kerstbal. ...
  4. Prikken maar. ...
  5. Originele kader. ...
  6. Zeg het met een bloemetje. ...
  7. Klaar voor die grote reis. ...
  8. Leuk pakketje.

Wat schrijf je op envelop bruidspaar?

Wat zet je daarop? Je kunt het bruidspaar aanspreken met hun voornamen, zoals je in de kaart zelf misschien ook al doet, of je kunt het envelopje ook markeren met 'voor het bruidspaar' of met 'voor meneer en mevrouw Achternaam' (als ze tenminste dezelfde achternaam gaan delen).

Hoeveel bedankjes bruiloft?

Eerst maar eens kijken naar hoeveel trouwbedankjes jullie nodig hebben voor de bruiloft. Dat is op zich eenvoudig tellen: alle bruiloftsgasten krijgen een bedankje mee naar huis. Reken daarbij iedereen mee, dus niet één bedankje per stel, maar echt één bedankje per persoon.

Wat kost een bruiloft voor 50 personen?

De gemiddelde kosten zijn minimaal €910,- bij 50 gasten. Houd je je bruiloft klein dan heb je de dag door genoeg tijd om met iedereen te praten, dan zou je de receptie kunnen overslaan. Of als je kosten voor je bruiloft wilt besparen dan zou je de receptie eventueel ook kunnen overslaan.

Wat kost bruids make up?

Voor jouw bruidskapsel en bruidsmake-up is zij effectief gezien ongeveer 5 uur bezig (zonder reistijd). Ongeveer 3 uur voor de proefsessie en 2 uur op jouw trouwdag. Je komt dan gemiddeld op een bedrag van 300 tot 500 euro voor een compleet arrangement.

Welke kleuren niet dragen bruiloft?

Witte kleding op een bruiloft

Als vrouw draag je never wit naar een bruiloft, tenzij er expliciet gevraagd wordt om wit te dragen. Dit geldt voor zowel daggasten als avondgasten. Het gaat erom dat je niet de kleur draagt die de bride ook draagt, dus vermijd daarom ook ivoor en andere tinten wit!

Kun je een spijkerbroek aan naar een bruiloft?

Kan een spijkerbroek op een bruiloft? Is de dresscode casual, dan hoef je echt niet in pak te verschijnen! Een nette spijkerbroek met een blazer of een mooi overhemd is dan ook goed.

Kan je een spijkerbroek aan naar een bruiloft?

Is het onbeleefd om en spijkerbroek te dragen naar een bruiloft? Als je geen kostuum hebt of als de bruiloft informeel is, is een mooie, donkere spijkerbroek helemaal prima.

Wie nodig je uit op een bruiloft?

Denk dan aan kennissen, buren, vrienden van je ouders en oude vriendinnen die je weinig spreekt. Bedenk met wie je je mooiste dag van het begin tot het einde wilt beleven. Dit zijn je daggasten. Mensen die iets verder van je afstaan nodig je uit als avondgast.

Hoe lang duurt het om een bruiloft te plannen?

Een stelregel: je hebt ongeveer één jaar nodig om een bruiloft te plannen. Verloven jullie je in de winter, maar willen jullie in de zomer trouwen? Prik de datum dan liever 1,5 jaar vooruit dan slechts een paar maanden. Zo leg je jezelf niet teveel druk en stress op in de aanloop naar je bruiloft.