Hoeveel geld is een gedragen slipje waard?! -- Labratten Experimentje #1

Hoeveel onderbroeken heb je gemiddeld?

Gevraagd door: Tijs van Munster  |  Laatste update: 11 mei 2023
Score: 4.4/5 (28 stemmen)

In de meeste ondergoedlades liggen 20 doordeweekse onderbroeken. Ruim 58 procent van de ondervraagde dames meent dat ze het liefst een zedig, wit slipje dragen. De 'brave' onderbroekencollectie wordt meestal uitgebreid met 14 stoutere slipjes voor speciale gelegenheden zoals Valentijn en een huwelijksverjaardag.

Hoeveel onderbroeken is normaal?

Er van uitgaande dat je elke dag wat schoons aan trekt en minstens 1 keer per week je kleding uitwast, zou je aan tien onderbroeken en sokken meer dan genoeg moeten hebben. Aan hoeveel ondergoed je echt genoeg hebt, weet je natuurlijk zelf het beste.

Hoeveel onderbroeken heb je?

Als je elke dag iets schoons aan trekt en minstens één keer per week je kleding wast, zou je aan tien onderbroeken en sokken meer dan genoeg moeten hebben. Aan hoeveel paar sokken, beha's of ondergoed je echt genoeg hebt, weet je natuurlijk zelf het beste.

Hoelang kan je 1 onderbroek dragen?

Volgens Philip Tierno, professor microbiologie aan de New York Universiteit, was je idealiter je ondergoed na één draagbeurt. Toch heeft het geen échte grote gevolgen voor je gezondheid als je een slip of boxershort twee dagen achter elkaar draagt.

Hoe vaak doe je een schone onderbroek aan?

Wanneer kun je het beste je ondergoed verschonen

Veel mensen verschonen hun ondergoed 2x per dag, vaak is dit s 'ochtends bij het opstaan en s 'avonds na het douchen. Dit gaat dan over de normale werkdagen, als je ook nog gaat sporten kan daar 1x extra ondergoed verschonen bijkomen.

30 gerelateerde vragen gevonden

Is het goed om met een onderbroek te slapen?

Volgens onderzoek is het niet goed voor je lichaam om in een pyjama te slapen. Ook ondergoed laat je maar best achterwege. Je vagina moet namelijk kunnen ademen om gezond te blijven. Door er een slipje over te dragen, zijn er veel meer bacteriën.

Hoeveel mensen slapen zonder onderbroek?

Mannen dragen liever ondergoed (37 procent) en vrouwen liever een pyjama of nachtjapon (49 procent). Ook slapen mannen (22 procent) vaker naakt dan vrouwen (13 procent). Het onderzoek werd voor het eerst uitgevoerd. We weten dus niet of mensen minder graag naakt liggen te maffen dan vroeger.

Wat gebeurd er als je een week geen onderbroek draagt?

Geen onderbroek dragen haalt beschermlaagje weg

En hoe zit het met de huid rondom je vagina en vulva, maakt het daarvoor nog uit of je wel of geen onderbroek draagt? Dermatoloog Thomas Maselis heeft een geruststellend antwoord: volgens hem is er helemaal niks mis met het dragen van een onderbroek.

Hoeveel procent van de mannen trekt niet dagelijks een schone onderbroek aan?

Eén op de drie mannen trekt niet elke dag een schone onderbroek aan. 10 procent van de mannen doet dit drie, twee of één keer per week. Dat blijkt uit onderzoek van Smartstudentdeals.nl in samenwerking met Noviodata.

Is het beter om geen ondergoed te dragen?

Infecties. Een van de grootste voordelen van zonder ondergoed naar buiten stappen, is het verkleinde risico op infecties down under. Volgens dokter Nini Mai kunnen slipjes 'overtollig vocht en microben vasthouden'.

Hoeveel procent draagt geen ondergoed?

Hoeveel procent van de mannen draagt geen ondergoed? Volgens onderzoek draagt 5 tot 7% van de mannen nooit een onderbroek.

Hoeveel onderbroeken backpacken?

Je zou in theorie zelfs op reis kunnen gaan met één onderbroek (dat doen ze tijdens Zuidpool expedities), maar wij reizen liever met twee onderbroeken.

Waarom moet je elke dag een schone onderbroek?

Op zich zijn het gezonde bacteriën, maar omdat ze in een warme en vochtige omgeving terechtkomen, zullen ze zich snel vermenigvuldigen. Dat kan leiden tot een onschuldige, maar slechte lichaamsgeur en uitslag, maar ook tot schimmelinfecties, urineweginfecties en stafylokokkeninfecties.

Hoeveel kleding heb je echt nodig?

Het minimum aantal kledingstukken dat je in je bezit moet hebben, verschilt echt van persoon tot persoon. Het hangt af van je leefstijl, je werk, of en hoeveel je sport en je andere hobby's en bezigheden, hoeveel je zweet, hoe vaak je kunt en wilt wassen en veel nog meer factoren.

Kan een man een string dragen?

De meerderheid (55%) vindt mannen in string namelijk geen probleem of heeft er geen mening over. En dat het van origine vrouwenondergoed nu officieel geaccepteerd is als vorm van herenlingerie, wordt wel bewezen door het feit dat veel grote merken Mannen strings in hun assortiment opnemen.

Kunnen alle onderbroeken bij elkaar in de was?

Sommige mensen vragen zich af of je ondergoed apart moet wassen, maar handdoeken en ondergoed kunnen prima samen in de wasmachine en dat geldt ook voor sokken. Let er wel op dat je de juiste kleuren bij elkaar in de wasmachine doet.

Hoeveel procent draagt een string?

30,5% van de vrouwen draagt de slip het meest. Ook de string (21,2%), de hipster (20,1%), en de boxer (15,7%) worden vaak gedragen door vrouwen. Minder populair ondergoed is de 'oma-onderbroek', die door 4,7% van de vrouwen het meest wordt gedragen.

Waarom moet je een onderbroek aan?

De belangrijkste reden is natuurlijk om het daar onder een beetje schoon te houden voor de hygiëne, de frisheid. Maar 100 jaar geleden was dat wel anders. Vrouwen droegen bijvoorbeeld helemaal geen onderbroek, maar een onderrok. Die hadden ze soms wel weken achter elkaar aan.

Wie heeft de onderbroek bedacht?

Het eerste ondergoed werd duizenden jaren geleden al gedragen: de lendendoek. Het is niet bekend wie als eerste een stuk stof om de heupen bond. Wel is bekend dat de lendendoek gebruikt werd door holbewoners, als bovenkleding maar ook als ondergoed, en nadien ook door de oude Egyptenaren, Grieken en Romeinen.

Wat betekent het als je onderbroek nat is?

Uit je vagina verlies je soms wat slijm/vocht, dit noemen we afscheiding. Het is normaal dat er afscheiding uit de vagina komt, dit is hoe je vagina schoon en gezond blijft. Normale afscheiding is meestal helder of wit van kleur. Soms lijkt het wat geel als het opdroogt in je onderbroek.

Waarom draagt een schot geen onderbroek?

De traditie om de kilt zonder ondergoed te dragen is ontstaan door de krijgers van de Highlands. Het Schotse leger pikte het idee op en Schotse regimenten lopen tot op de dag van vandaag nog steeds zonder ondergoed.

Waar is het zakje in een string voor?

Het extra lapje stof in de onderbroek zorgt ervoor dat je vagina beter kan 'ademen'. Met deze extra ventilatie krijgen bacteriën die voor irritaties of schimmelinfecties kunnen zorgen minder kans.

Is het goed om met een string te slapen?

Het gevaar van strings

Het kan geen kwaad om af en toe een string te dragen, maar heb je regelmatig last van infecties, dan kies je beter voor een gewone onderbroek.

Is een string gezond?

Volgens gynaecoloog Jill Rabin zitten er wat gezondheidsrisico's aan het dragen van een string. De stof kan makkelijk heen en weer bewegen, waardoor bacteriën of virussen de vagina of blaas kunnen infecteren. Bij een te strakke of te wijde string worden deze risico's groter.

Waarom kan ik niet op mijn rechterzij slapen?

Of andersom: slapen op je rechterzij kan zorgen voor maagzuurklachten. De moeilijke termen zullen we je besparen, maar het komt erop neer dat de spier in je slokdarm – die het zuur in je maag houdt – slapper wordt als je op je rechterzij slaapt. Daardoor komt zuur omhoog en krijg je last van een branderig gevoel.