Hoeveel moet je betalen voor de pil?
Gevraagd door: dr.h.c. Aaron de Boer | Laatste update: 11 mei 2023Score: 4.3/5 (29 stemmen)
De kosten van de anticonceptiepil verschillen per merk, de goedkoopste is rond de 37 euro. Voor een aanvullende verzekering met dekking voor anticonceptie betaal je al snel 75 euro per jaar. Het is dus verstandig om uit te rekenen of het zin heeft om je voor anticonceptie aanvullend te verzekeren.
Hoe duur kost een pil?
Tot 21 jaar wordt de anticonceptiepil vergoed door de verzekering. Daarna moet je ervoor betalen. Het ligt in dat geval heel erg aan welk merk en voor hoeveel maanden je de pil besteld, wat het tarief is. Gemiddeld kost een doosje, goed voor 3 maanden, van de combinatiepil tussen de €10 en €25.
Is de pil tot 21 gratis?
Anticonceptie krijgt u tot 21 jaar vergoed uit uw basisverzekering. Vanaf 18 jaar betaalt u eigen risico.
Is de pil gratis?
Zodra je als vrouw 21 jaar oud bent, wordt de pil of een spiraaltje niet meer vergoed vanuit het basispakket. Je hebt dan 3 opties: Zelf voor de pil betalen (kosten zijn circa 30 euro per jaar) Zelf het spiraaltje betalen (kosten zijn circa 70 euro per 10 jaar); plaatsing bij de huisarts is gratis.
Hoe wordt de pil betaald?
De anticonceptiepil wordt vanuit het basispakket vergoed voor vrouwen t/m 20 jaar. Als je 21 jaar of ouder bent kun je ervoor kiezen om een aanvullende dekking te nemen. De aanvullende dekking kan dan de kosten voor de anticonceptiepil dekken, zodat je niet zelf hoeft te betalen voor de anticonceptiepil.
Hoeveel kost de pil apotheek?
Kosten anticonceptiepil: zelf betalen of verzekeren? De kosten van de anticonceptiepil verschillen per merk, de goedkoopste is rond de 37 euro. Voor een aanvullende verzekering met dekking voor anticonceptie betaal je al snel 75 euro per jaar.
Waarom moet ik betalen voor de pil?
Anticonceptie valt niet onder de basisverzekering. Je betaalt dus alle kosten zelf. Heb je een aanvullende verzekering voor anticonceptie? Dan betaal je geen eigen risico meer.
Is de pil 100% betrouwbaar?
De combinatiepil beschermt je heel goed tegen zwangerschap. De kans is heel klein dat je toch zwanger wordt. Van de 1000 vrouwen die de combinatiepil slikken, worden minder dan 5 per jaar toch zwanger. Als je de pil vergeet en niet op tijd slikt, heb je kans dat je toch zwanger wordt.
Kun je de pil gewoon kopen?
De pil wordt gemaakt in veel verschillende sterktes. Daarom is de pil alleen verkrijgbaar met een recept. Het eerste recept voor de pil krijg je bij je huisarts of bij het Sense-spreekuur bij jou in de buurt. Herhaalrecepten kun je gewoon via de apotheek krijgen.
Is de pil op recept?
Beginnen met de pil
Met het recept van de huisarts kunt u de pil bij de apotheek halen. U kunt na een paar maanden met uw huisarts bespreken hoe de pil u bevalt.
Kan je de pil slikken zonder dat je ouders het weten?
Dat kan. Je kan zelf naar de huisarts gaan en een voorschrift vragen voor anticonceptie. Je huisarts heeft beroepsgeheim. Dat wil zeggen dat hij of zij niet mag doorvertellen aan je ouders dat je langs geweest bent en wat je vraag was.
Kun je de pil online bestellen?
Nergens goedkoper of makkelijker: bestel je anticonceptie via onze app, gewoon met een foto van het recept of etiket. Dan krijg je ze gratis thuisbezorgd en als je wilt automatisch herhaald.
Kan je altijd beginnen met de pil?
Om te beginnen met de anticonceptiepil neem je contact op met je huisarts. Aan de hand van een aantal vragen stelt jouw huisarts vast welke soort pil het beste bij jou en je situatie past. Je arts schrijft vervolgens een recept uit waarmee je de anticonceptiepil bij de apotheek op kunt halen.
Wat vraagt de dokter als je aan de pil wilt?
Je arts zal wel vragen stellen over je medische en seksuele voorgeschiedenis, die belangrijk zijn om uit te zoeken wat voor jou een goede vorm van anticonceptie is. Die vragen kunnen gaan over geneesmiddelen die je neemt, je seksuele voorgeschiedenis en levensgewoonten zoals roken en voeding.
Welke leeftijd moet je stoppen met de pil?
Op welke leeftijd kan ik stoppen met de pil? In het algemeen kun je stoppen met anticonceptie als je 52 jaar bent geworden. De kans om dan nog zwanger te worden is erg klein.
Wat is de kans dat je zwanger wordt met pil?
De pil is een zeer betrouwbare anticonceptiemethode. Hoewel de kans dat je zwanger wordt bij de pil zeer klein is, geeft geen enkele vorm van anticonceptie 100% garantie. Wanneer je de pil netjes elke dag slikt dan is de kans op een zwangerschap kleiner dan ongeveer 1%.
Hoe kom ik aan de pil zonder huisarts?
Gebruikt u anticonceptie, bijvoorbeeld de pil, de prikpil of een vaginale ring? Wanneer u wilt starten met anticonceptie moet uw arts een recept hiervoor uitschrijven. Dit is wettelijk verplicht. Hierna kunt u zonder recept van uw arts zelf uw anticonceptie bij de apotheek bestellen.
Kun je de pil nemen met cola?
Die remmers verlagen de opname van erlotinib met 40 tot 50 procent. In zulke gevallen komt cola goed van pas. 'We ontdekten dat een glas cola de maag heel even wat zuurder maakt, waardoor de opname van het geneesmiddel wel lukt en patiënten hun maagzuurremmers kunnen blijven doornemen', aldus Mathijssen.
Hoe erg is het als je 1 dag de pil vergeet?
1 pil vergeten tussen de 2e en 21e pil
Neem de vergeten pil alsnog zo snel mogelijk in. Neem de volgende pil op het normale tijdstip en maak de strip af. Je bent dan tegen zwangerschap beschermd. Extra maatregelen, zoals de morning-afterpil of een condoom zijn niet nodig.
Is het erg om 2 keer de pil te nemen?
Slik de volgende pil op het normale tijdstip: het is niet erg dat je nu twee pillen op een dag moet innemen. Je kunt nu verder gaan met het normale schema. De werkzaamheid van je pil is niet verminderd. Kortom, je bent voldoende beschermd en loopt geen risico om zwanger te worden.
Is de pil verplicht?
Het verplicht voorschrijven van anticonceptie zorgt al jaren voor veel discussie. En toch is het sinds 2020 mogelijk via een nieuwe wet. Uit een inventarisatie van de Volkskrant blijkt dat minstens zes vrouwen met ernstige psychiatrische problemen door de rechter verplicht zijn tot het gebruik van anticonceptie.
Wat is beter dan de pil?
De enige anticonceptiemethoden zonder hormonen zijn barrièremethodes, het koperspiraaltje of sterilisatie. Wil je in plaats van synthetische hormonen liever natuurlijke hormonen gebruiken? Bekijk dan eens de anticonceptiepillen Qlaira of Zoely. In deze pillen zitten deels lichaamseigen hormonen.
Hoeveel kost de pil zonder voorschrift?
De "klassieke" noodpil kost tussen de 8 en de 10 euro. Voortaan hoef je niets te betalen of bijna niets (0,85 euro) om ze te krijgen, omdat je apotheker nu het bedrag van de RIZIV-terugbetaling voorschiet. De ellaOne kost 25 euro en het remgeld (d.w.z. het bedrag ten laste van de patiënt) bedraagt 15,98 euro.
Welke verzekering vergoed de pil?
De pil wordt tot je 21ste vergoed vanuit de basisverzekering. Declaraties voor de pil worden wel verrekend met je eigen risico. Let op: krijg je een geneesmiddel dat duurder is dan de maximale vergoeding die in het Geneesmiddelenvergoedingssysteem (GVS) is opgenomen?
Kun je minder zin hebben in seks door de pil?
En laat testosteron nu net verantwoordelijk zijn voor wat we 'libido' noemen. Dit is de reden dat gemiddeld genomen de seksuele responsiviteit van pilgebruiksters afneemt: ze zijn minder gevoelig voor seksuele prikkels, hebben minder vaak seksuele fantasieën, en zelfs minder gevoelige geslachtsdelen.
Welke tas in de brugklas?
Welke kinderopvang wordt gratis?