Hoe kies je de beste luier voor je pasgeboren baby? | Kruidvat

Hoeveel kosten Kruidvat luiers?

Gevraagd door: Ivan van de Wal  |  Laatste update: 11 mei 2023
Score: 4.6/5 (72 stemmen)

En dat al vanaf € 0,12 per luier! Als je voor Kruidvat luiers kiest, betaal je voor de kleine maten € 30,- tot € 35,- per maand, voor de grotere maten ben je ongeveer € 25,- kwijt.

Hoeveel kost Kruidvat Pampers?

Zo kost een pak Kruidvat 3 NewBorn 6,99 euro (40 stuks), terwijl een pak Pampers 3 Baby-Dry (op het moment van schrijven) 9,99 euro kost (34 stuks). Bovendien zijn er bij Kruidvat geregeld aanbiedingen die ervoor zorgen dat je goed binnen je luierbudget kan blijven.

Hoeveel kost luier per stuk?

De prijs van luiers varieert volgens de winkel waar je aankoopt, het merk dat je verkiest én de verpakkingshoeveelheid. Gemiddeld kost één luier tussen de 0,20 en 0,25 euro. Wanneer we dit vertalen naar een jaarkost spreken we over 500 tot 640 euro.

Waar zijn de luiers het goedkoopst?

Ouders die een betaalbaarder alternatief voor Pampers in hun luiertas willen doen, kiezen vaak voor Kruidvat luiers. Welk luiermerk je ook kiest, het geregeld checken van de beste acties kan je honderden euro's per jaar besparen. Zo scoor je goedkope luiers en toch je favoriete merk.

Hoe goed zijn Kruidvat luiers?

Wat betreft het milieukeurmerk heeft de Consumentenbond het vinkje gezet bij de Kruidvat luiers. Dit mag je zeker als een pluspunt zien, want ook jij hecht vast en zeker veel waarde aan duurzaamheid en een beter milieu. Bij meer dan de helft van de geteste luiermerken heeft de bond dit vinkje niet kunnen zetten.

33 gerelateerde vragen gevonden

Wat is goedkoop voor luiers?

De gemiddelde kosten per luier liggen zo rond de 0,20 euro per stuk. Merkloze luiers zijn over het algemeen goedkoper en heb je al voor 0,14 euro per stuk.

Hoe vaak zijn Kruidvat luiers in de aanbieding?

Luiers zijn bij Kruidvat altijd scherp geprijsd, maar toch profiteer je elke week nog wel van een extra luier aanbieding. Naast luier aanbiedingen, profiteer je ook van korting op luierbroekjes & pyjamabroekjes, zwemluiers en babydoekjes.

Hoeveel geld aan luiers per maand?

Voor luiers betaal je volgens het Nibud gemiddeld € 35-, per maand. En goed om te weten: een extra persoon per huishouden zorgt ook voor een hogere water- en energierekening.

Hoe lang doe je met luiers maat 1?

Maat 1. Maat 1 wordt ook wel New Born genoemd. Deze maat is geschikt voor baby's van 2 tot 5 kilo. Dat is vanaf de geboorte tot het moment dat je baby zo'n 3 maanden oud is.

Hoeveel luiers gebruikt een baby per dag?

Gemiddeld genomen hebben pasgeboren baby's acht tot twaalf luiers per dag nodig.

Hoeveel uur met 1 luier?

Hoe vaak moet je een luier verschonen? Omdat een pasgeboren baby vaak kleine beetjes plast, controleer je de luier best om de 2 à 3 uur. En na elke voeding, want dan worden de darmen geprikkeld. Hoe sneller je de volle pamper ontdekt, hoe minder kans op huidirritaties.

Wat zijn de duurste luiers?

Pampers luiers zijn van alle geteste wegwerpluiers verreweg het duurst (gemiddeld 2 ½ keer duurder).

Hoeveel kost 1 pak Pampers?

Een normaal pak Pampers kost afhankelijk van het type en de inhoud tussen de 10 en 25 euro. Er zijn echter regelmatig aanbiedingen waarbij je het tweede pak voor de halve prijs krijgt, of zelfs 1+1 gratis. Als je een maandbox of jumbopak in de aanbieding koopt, ben je helemaal goedkoper uit.

Hoe vallen Kruidvat luiers?

Ik vind kruidvatluiers ook niet klein vallen. Hier gebruik ik ook van alles door elkaar maar voor de nacht is alleen kruidvat goed genoeg. Bij jumbo, ah of etos luiers lekt hij door. Gebruik hier al maanden kruidvat maat 5 en dat gaat voorlopig nog prima.

Hoelang maat 2 luiers Kruidvat?

Zo is de Kruidvat NewBorn maat 2 luier geschikt voor baby's van 3 tot 6 kilo en is een maat groter, de Kruidvat maat 3 luier, geschikt voor baby's van 4 tot 9 kilo. Als je baby 4,5 kilo weegt, heb je daarom de keuze uit twee maten.

Heb je luiers maat 0 nodig?

Al snel groeien ze eruit en zijn ze toe aan luiers maat 2, die ze al vanaf 4 kilo passen. Als je kindje een kleintje is of wat eerder geboren, dan zal je gebruik maken van maat 0.

Hoeveel luiers per dag maat 0?

In het begin moet je de luier het vaakst verversen. Bij een baby van 0 tot 6 maanden moet je namelijk de luier zo'n 8 keer per dag verschonen. Dit komt uit op zo'n 1.450 luiers in de eerste zes maanden nadat jouw kleintje geboren is. Vanaf dan kan je het aantal luiers per dag verlagen naar gemiddeld 6 luiers per dag.

Hoeveel luiers moet je in huis hebben?

Tip 2: Zorg voor genoeg luiers in huis

circa 8 tot 10 keer moet verschonen. Dat is ook logisch als je bedenkt dat jouw kleintje iedere 3 uur te eten krijgt. Als je dan berekent hoeveel luiers je nodig hebt in de eerste week na je bevalling, reken dan op circa 10 luiers x 7 dagen = 70 luiers per week!

Hoe duur is flesvoeding?

Naar schatting kost flesvoeding zo'n € 30 per maand, tenzij je baby last heeft van allergieën en hypoallergene flesvoeding nodig heeft - die is namelijk aanzienlijk duurder.

Hoeveel pakken luiers kopen?

Ons advies is om ongeveer 2 pakken luiers in maat 1 te kopen. Zo weet je zeker dat je voldoende hebt. Tegen die tijd dat je pak bijna op is, kan je zelf beslissen of je nog een pak new born luiers erbij koopt of overstapt op een grotere maat luiers.

Kan je Kruidvat luiers omruilen?

Ruilen in de winkel

Naast het feit dat je ongeopende verpakkingen gewoon in de winkel mag omruilen voor een maatje groter (of kleiner), biedt Kruidvat ook een vorm van garantie: Ben je niet tevreden over de luiers? Dan mag je ze terugbrengen en krijg je je geld terug!

Hoe duur zijn de luiers van de Lidl?

Lupilu luiers: Maat 1 (2-5 kg): €2,49 (24 stuks) Maat 2 (3-6 kg): €4,99 (42 stuks) Maat 4+ (9-20 kg): €6,25 (46 stuks)

Hoeveel luiers per dag vergoed?

Luiers/incontinentiemateriaal

"De standaard-regeling is dat de ziektenkostenverzekeraar incontinentiemateriaal vergoed v.a. 5 jr (luiers, luierbroekjes, onderleggers en soms zwemluiers, er gelden quota per maand of kwartaal, komt op 4-5 luiers per dag meen ik.)

Volgende artikel
Doet het pijn als je seks hebt?