How Much Do Breast Implants Cost?

Hoeveel kosten borsten?

Gevraagd door: Sepp van de Ven  |  Laatste update: 3 maart 2024
Score: 4.5/5 (5 stemmen)

De kosten van een borstvergroting kunnen flink uiteen lopen, afhankelijk van de kliniek of het ziekenhuis of van plastisch chirurg of het type implantaten. Gemiddeld liggen de kosten voor een borstvergroting in Nederland rond de 3800 euro.

Hoeveel kost een goede borstvergroting?

De prijs van een borstvergroting

Van 2.500 euro tot wel 6.000 euro. Dat heeft bijvoorbeeld te maken met het inkopen van de producten. Klinieken die veel implantaten inkopen, kunnen dat vaak voor een lagere prijs per implantaat doen.

Hoeveel kost een borstverkleining Nederland?

In Nederland kost een borstverkleinende operatie tussen € 3.500 en € 5.900. Een behoorlijk bedrag voor een relatief eenvoudige ingreep. Veel vrouwen ervaren de kostprijs als een obstakel, zeker wanneer de zorgverzekering niet volledig of gedeeltelijk tussenkomt.

Hoe duur is een borstvergroting in Turkije?

Turkije is het belangrijkste centrum van de wereld geworden voor plastische chirurgie. Er zijn veel esthetische klinieken in Turkije. Ze bieden service van de hoogste kwaliteit met plastisch chirurgen tegen zeer redelijke prijzen. De kosten van een borstimplantaten in Turkije bedragen ongeveer 2500 – 3500 euro.

Hoeveel kilo moet je zijn voor borstverkleining?

Wanneer vergoedt de verzekeraar de operatie? De zorgverzekeraar vergoedt een borstverkleining wanneer je de typische pijnklachten hebt, die passen bij te grote borsten. Daarnaast moet je tenminste cupmaat D of dubbel D hebben. Je mag geen overgewicht hebben, de BMI moet lager zijn dan 30.

19 gerelateerde vragen gevonden

Heb je veel pijn na een borstvergroting?

Na een borstvergroting voelen de borsten soms pijnlijk en gespannen aan. Dit wordt binnen een paar dagen minder. Als het nodig is, krijgt u medicijnen tegen de pijn. Na de operatie kunnen de tepels minder gevoelig zijn of juist extra gevoelig.

Hoe lang gaan siliconen borsten mee?

Het is wel bekend dat na 10-15 jaar de kans op scheuren en lekken van de implantaten toeneemt. Geen enkel implantaat gaat een leven lang mee. Daarom moeten ze een keer vervangen worden. Hierbij moet de chirurg samen met u het risico van de operatie afwegen tegen het risico van het laten zitten van de implantaten.

Hoe krijg je grotere borsten zonder operatie?

De borstlift zonder operatie is een behandeling welke door huidverstrakking de borsten lift. In combinatie met een borstformule welke de borsten stimuleert om meer volume te creëren zorgt het geheel voor een vollere en strakkere borst. De borstlift zonder operatie is mogelijk voor cup-maten tot en met cup-C-80/ D-75.

Wat zijn de nadelen van een borstvergroting?

Nadelen kunnen zijn:
  • kans op problemen na een operatie zoals ontsteking, nabloeding en litteken.
  • na een borstvergroting is bijna altijd nog een operatie nodig of gewenst.
  • u bent niet tevreden met het resultaat.

Hoe kan ik mijn borsten vergroten?

Borstvergroting met lichaamseigen vet is de meest natuurlijke en veilige manier om je borsten te laten vergroten. Deze techniek van borstvergroting noemen we lipofilling. Lipofilling borsten is in feite een natuurlijke borstvergroting en hét alternatief voor de risicovolle borstvergroting met prothesen.

Hoe pijnlijk is een borstvergroting?

Na iedere behandeling zul je enige pijn hebben. Dat is normaal. Tijdens dag 2 en 3 zullen de borsten pijnlijk en gezwollen aanvoelen waardoor je dan de meeste pijn zal ervaren. Tegen de pijn kun je de voorgeschreven pijnmedicatie nemen.

Hoe oud krijg je borsten?

Vanaf en tot welke leeftijd groeien borsten? Borstgroei begint meestal als een meisje ongeveer 11 à 12 jaar is en stopt uiterlijk rond het 18e à 20e jaar.

Hoe krijg je een borstvergroting vergoed?

Vanuit de basisverzekering worden de kosten voor een borstvergroting alleen vergoed als u een medische indicatie heeft. Een medische indicatie wordt onder meer gegeven nadat u één of beide borsten hebt laten amputeren als gevolg van borstkanker. Sociaal en/of psychisch lijden is geen medische noodzaak.

Wat vinden mannen van borstimplantaten?

Deze ingreep wordt uitgevoerd bij mannen die vinden dat ze te kleine borstspieren hebben en geen zin hebben in langdurige fitness of bodybuilding. Een zacht en natuurlijk aanvoelend implantaat vergroot het volume en zorgt voor een steviger, natuurlijk uiterlijk van de borstspieren.

Hoe veilig is een borstvergroting?

Een borstvergroting is een redelijk veilige ingreep. Ernstige complicaties komen gelukkig zelden voor. Naast de algemene risico's van algehele narcose zetten we hier mogelijke complicaties van een borstprothese op een rij.

Hoe oud moet je zijn voor een borstvergroting?

U moet minimaal 18 jaar zijn om een cosmetische ingreep zonder medische noodzaak te laten doen. Dit staat in het Kwaliteitskader Cosmetische Zorg. Zorgverleners in de cosmetische sector moeten zich hieraan houden.

Wat mag je niet na een borstvergroting?

Na 24 uur mag u weer douchen maar de eerste 6 weken mag u niet in bad. Na 2 weken mag u weer autorijden en, als de arts het goed vindt, op reis met het vliegtuig. De eerste 4 weken mag u niet zwaar tillen. De eerste 6 weken mag u niet intensief sporten.

Hoe lang thuis na borstoperatie?

De eerste twee weken na de operatie zal de nadruk liggen op het herstel van de operatie. Tijdens deze periode mag u rustig uw dagelijkse activiteiten weer oppakken, met uitzondering van zwaar huishoudelijk werk. Probeer om elke dag even naar buiten te gaan om te wandelen, en bouw de afstand en de tijd rustig weer op.

Hoelang duurt de operatie van een borstvergroting?

De operatie

De ingreep vindt over het algemeen onder algehele verdoving plaats. De borstvergrotende operatie duurt gemiddeld één tot twee uur. De plastisch chirurg brengt de prothesen meestal via een snede in de huidplooi onder de borst in.

Is een borstverkleining gratis?

Borstverkleining. Een borstverkleining wordt vergoed als je cupmaat groter is dan D en als u ondanks fysiotherapie en een goede BH nek- en schouderklachten hebt. En een voorwaarde is het hebben van een gezond gewicht (BMI onder de 30).

Hoeveel weegt 1 cupmaat?

Men schat dat één cupmaat ongeveer 100 à 300 gram weegt.

Hoe pijnlijk is een borstverkleining?

De eerste dagen na de ingreep kunt u een lichte pijn en ongemak ervaren, die meestal goed met paracetamol te verhelpen is. Na 4 à 5 dagen hebt u geen pijnstilling meer nodig. U kan wel nog wat spanning voelen; dit gevoel vermindert samen met de zwelling over enkele weken.

Vorige artikel
Waarom Madonna houding?