Is Kind en Gezin betrouwbaar?
Gevraagd door: bc. Marinus Polat Bsc | Laatste update: 11 mei 2023Score: 4.1/5 (17 stemmen)
Hierover is Boelaert duidelijk: "De app wordt al een aantal jaren gebruikt in de VS en heeft de nodige validatiestudies ondergaan. De app is dus betrouwbaar." Meer nog, de app is sneller dan het huidige systeem. Kind en Gezin garandeert ook dat de gegevens van het kind in het medische dossier beveiligd zijn.
Wie controleert Kind en Gezin?
Je kan bij de arts of verpleegkundige terecht met al je vragen over ontwikkeling, voeding, opvoeding en ouderschap, gezondheid, praktische vragen ... De gezondheid, groei en ontwikkeling van je kind wordt opgevolgd. De opvolging van de groei gebeurt aan de hand van de Vlaamse groeicurven.
Hoe volgt Kind en Gezin de kwaliteit op?
Als er gevaarlijke situaties ontstaan, dan ligt onze focus onvoorwaardelijk op de kinderen . We volgen elke melding op. Als het nodig is, zal Kind en Gezin de vergunning opheffen of schorsen of de subsidies stopzetten. De opvang mag dan -soms tijdelijk- geen baby's of peuters opvangen.
Wat doet Kind en Gezin voor de ouders?
Wat doen we? Wij bieden gratis professionele hulp, informatie en advies over ouderschap en over de ontwikkeling, gezondheid, opvoeding, voeding en veiligheid van je kind. We ondersteunen ook graag als het wat minder gaat vb.
Is het verplicht om naar Kind en Gezin te gaan?
De dienstverlening van Kind en Gezin is volledig gratis en ook vrijblijvend. Dat wil zeggen dat je, hoewel je als ouder of opvoeder wel verplicht bent om je kind te laten opvolgen, dat niet per se door Kind en Gezin hoeft te gebeuren. Het kan bijvoorbeeld ook door een kinderarts of huisarts.
Is Kind en Gezin een organisatie?
Daarom is Kind en Gezin in het decreet van 21 november 2003 betreffende het preventieve gezondheidsbeleid van rechtswege erkend als partnerorganisatie.
Is Kind en Gezin federaal?
Juridisch bestaat het nieuwe agentschap uit twee agentschappen: Opgroeien (voorheen het agentschap Jongerenwelzijn) en Opgroeien regie (voorheen Kind en Gezin). De facto zullen deze agentschappen als één agentschap optreden.
Wat is het middelste kind?
Volgens onderzoekers van de Stanford University bestaat er echt zoiets als het 'middelste kind-syndroom'. Kinderen met zowel een ouder als een jonger broertje of zusje zijn vaak minder spraakzaam, het minst expressief en hebben vaak een minder uitgesproken persoonlijkheid en zijn niet de allergrappigste kinderen.
Kan je Kind en Gezin weigeren?
Zowel jij als je kind hebben het recht om te weigeren.
Waarom komt Kind en Gezin aan huis?
Onze huisbezoeken. Tijdens elk huisbezoek maakt een medewerker van Kind en Gezin tijd voor wat je wil bespreken. Dit kan gaan over de voeding, gezondheid, ontwikkeling en opvoeding van je baby en over hoe je je als ouder voelt, maar ook over hulp, moeilijke financiële omstandigheden …
Hoe afstand nemen van ouders?
Afstand nemen van je ouders
Het betekent niet dat je minder aardig tegen hen hoeft te zijn, je hoeft niet iets drastisch anders te doen. Afstand kan gecreëerd worden door jezelf als prioriteit te stellen en je eigen innerlijke antwoord te vinden op wat er tussen jullie gebeurt en hoe je hiermee om wilt gaan.
Waar zit Kind en Gezin?
- CB Oud-TurnhoutSteenweg op Turnhout 13, 2360 Oud-Turnhout.
- CB Heusden-ZolderRode Kruisstraat 1, 3550 Heusden.
- CB ZaventemKerkplein 21, 1930 Zaventem.
- CB LeopoldsburgKoningin Astridplein 37, 3970 Leopoldsburg.
- CB Brugge PathoekewegPathoekeweg 34, 8000 Sint-Pieters.
Wie valt er onder je gezin?
Wat is een gezin? De rijksoverheid hanteert sinds 1996 de volgende definitie voor gezin: “Elk leefverband van één of meer volwassenen die verantwoordelijkheid dragen voor de verzorging en opvoeding van één of meer kinderen (VWS, 1996)”.
Hoe bepalend is de plek in het gezin?
Al jaren wordt er onderzoek gedaan naar dat wat zo voor de hand liggend lijkt. De oudste in een gezin is de sterkste en zal daarom een dominant karakter ontwikkelen. Doordat zij minder opvallen op hun middelste positie, zullen de middelsten proberen op te vallen in dat wat zij later gaan doen.
Wat doet Kind en Gezin niet?
Wat doen we niet? Kind en Gezin organiseert zelf geen opvang. Kinderopvang en buitenschoolse opvangactiviteiten worden door externe organisaties of personen georganiseerd.
Wat heeft een kind nodig van ouders?
- Een veilige en stimulerende omgeving. Zo kan je kind de wereld ontdekken.
- Positieve ondersteuning. Het belonen van gedrag vergroot de kans dat je kind het gedrag in de toekomst weer laat zien. ...
- Passende regels. ...
- Realistische verwachtingen. ...
- Goed voor jezelf zorgen.
Waar kunnen ouders nog terecht voor opvoedingsondersteuning?
- Opvoeden.nl: informatie over de ontwikkeling van kinderen.
- Een centrum voor jeugdhulp of een wijkteam in uw buurt.
- Welzijnsinstellingen en maatschappelijk werk.
- Een pedagoog.
- Lokale organisaties zoals het Opvoedbureau, het Steunpunt Opvoeding en de Opvoedwinkel.
Hoe weet ik of mijn kind het goed heeft in de opvang?
Je kind voelt zich goed in de opvang als hij:
zich op zijn gemak voelt bij de begeleider en plezier beleeft aan de contacten. spontaan beroep op zijn vertrouwenspersoon, dingen toont, lacht, vertelt,... enthousiast reageert op wat de kinderbegeleider aan spel aanbiedt.
Hoeveel dagen kinderopvang is goed?
Het klinkt ouderwets, maar kinderen hebben behoefte aan de drie r's: rust, reinheid en regelmaat. Vooral regelmaat is in dit opzicht belangrijk. Kies bijvoorbeeld voor twee of drie dagen kinderopvang in de vorm die je als ouder prettig vindt (een gastouder, opa en oma, een kinderdagverblijf,...).
Wie controleert de kinderopvang?
De oudercommissie heeft adviesrecht over het veiligheids- en gezondheidsbeleid. De GGD is toezichthouder van de kinderopvang en controleert het beleid.
Kan ik anoniem een klacht indienen bij Kind en Gezin?
Je klacht zal worden besproken met de medewerkers van de Klachtendienst. Na bespreking van deze klacht, houden we je op de hoogte van de verdere opvolging. We bespreken of je deze klacht of melding al dan niet anoniem wil meedelen. Bij anonieme klachten zullen we je gegevens niet opnemen.
Hoe vaak contact met ouders?
Als we alle ouder-kind relaties samen nemen blijkt dat in ruim de helft van de ouder-kind relaties er minstens wekelijks contact was (zie tabel 1). In 14 procent van de relaties was er niet meer dan incidenteel contact (enkele keren per jaar) en in vijf procent van de relaties was er helemaal geen contact.
Wie kan er terecht bij huis van het kind?
In een Huis van het Kind werken organisaties samen om gezinnen zo dicht mogelijk bij hun leefwereld te ondersteunen. Aanstaande ouders, gezinnen, kinderen en jongeren kunnen er terecht voor alles rond opgroeien en opvoeden . Huizen van het Kind zijn erkend en gesubsidieerd door Opgroeien.
Welk kind is het slimst?
Belangrijk detail: het onderzoek wees uit dat oudste kinderen gemiddeld één IQ-punt hoger hebben. Ook verschenen er eerder al studies dat het jongste kind de 'grappenmaker' is en beweren andere onderzoekers juist dat het 'middelste' kind het slimste is.
Wat is 8000 euro bruto in netto?
Hoe babykleertjes sorteren?