Zwangerschap van week tot week

Hoeveel kilo weegt de baby na 9 maanden 40 weken )?

Gevraagd door: drs Thijs Geerts BA  |  Laatste update: 5 mei 2022
Score: 4.4/5 (67 stemmen)

De meeste baby's liggen met het hoofdje naar beneden. Als je kindje slaapt, is het rustig en voel je het niet bewegen. Je baby is nu ongeveer 45 centimeter lang en weegt bijna 2,5 kilo. Vanaf nu komt er elke dag 30 gram bij.

Hoeveel weegt een baby bij 40 weken zwangerschap?

Het gemiddelde gewicht van baby's van ouders van Nederlandse afkomst is ongeveer 1200 gram bij 28 weken. Daarna stijgt het gemiddeld ongeveer 200 gram per week. Bij 40 weken weegt een baby ongeveer 3500 gram.

Hoe groot is een baby van 9 maanden?

Als hij nu geboren wordt, is de kans groot dat hij gezond is! Aan het eind van deze maand is de gemiddelde baby 50 cm en weegt 3400 gram.

Hoeveel moet je baby aankomen per week?

De meeste baby's zijn na ongeveer twee weken weer terug op hun geboortegewicht. In de eerste 4 maanden komt je baby tussen de 100 tot 250 gram per week aan. Bij het consultatiebureau wordt ook het gewicht van je baby in de gaten gehouden.

Wat is een normaal gewicht voor een pasgeboren baby?

De meeste baby's die geboren worden na een normale zwangerschapsduur van negen maanden wegen tussen de 2500 en 4500 gram. Het gemiddelde daarvan is 3500 gram.

16 gerelateerde vragen gevonden

Wat moet een kind van 9 maanden kunnen?

Wat je baby al kan
 • Hij grijpt voorwerpen tussen zijn duim en wijsvinger.
 • Hij probeert op te staan.
 • Hij eet alles (behalve peulvruchten)
 • Het lukt hem om te gaan zitten.
 • Hij houdt er nog steeds niet van dat je van hem weggaat.
 • Hij begrijpt je reacties en uitingen.
 • Hij is hongerig naar avontuur.

Wat hoort een kind van 9 maanden te kunnen?

Je zult ook merken dat je baby zich steeds meer gaat optrekken, nog even en je baby kan staan! Ook gaat het grijpen met de handjes steeds beter. Je baby krijgt de primitieve pincetgreep steeds meer onder de knie. Dit zorgt ervoor dat hij dingen kan vastpakken tussen zijn duim en wijsvinger.

Hoeveel weken zitten er in 9 maanden?

Je bent inderdaad 38 weken zwanger, maar toch ook 40 weken en voor het gemak ook nog eens 9 maanden.

Hoeveel weegt een kind van 9?

Hoeveel kilogram? Meisjes van negen jaar met een lengte van ongeveer 137 cm wegen gemiddeld 28 kg, met een minimum van ongeveer 25 kg en een maximum van 40 kg. Jongens van negen jaar met een lengte van ongeveer 138 cm wegen gemiddeld 29 kg, met een minimum van 25 kg en een maximum van 36 kg.

Hoe zwaar is een baby van 8 maanden?

Hij komt ongeveer 500 g aan. Hij groeit 1 tot 2 cm. Een jongen is nu 66 tot 75 cm groot – Een meisje 65 tot 73 cm.

Hoe groot baby bij 40 weken?

Je baby in week 40

Je kindje is nu ca. 50 cm en weegt ongeveer 3400 gram.

Hoe groot is een baby van 40 weken zwanger?

Je kleintje heeft waarschijnlijk zijn uiteindelijke geboortegewicht en -lengte bereikt. De gemiddelde baby weegt zo'n 3 kilogram en is 50 cm lang (jongens zijn vaak wat groter dan meisjes). Omdat je baby in de afgelopen paar maanden vet heeft geproduceerd, bestaat 15 procent van zijn lichaamsgewicht nu uit vet.

Wat kan je doen bij groeiachterstand baby?

Behandeling groeiachterstand

Je krijgt bedrust, mogelijk een infuus met een middel waardoor de placentafunctie verbetert en regelmatig controles van je baby. Als je korter dan 34 weken zwanger bent en vermoedelijk snel gaat bevallen, krijg je een middel toegediend dat de longrijping van je baby bevordert.

Wat kan je doen met een baby van 9 maanden?

Dit vindt je baby leuk om te doen:
 • Samen voor de spiegel staan. Ga samen met je baby voor de spiegel staan. ...
 • 'Kiekeboe' in allerlei vormen en verstopspelletjes. Je baby weet nu goed dat een actie een gevolg heeft. ...
 • Met een bal rollen. ...
 • Bellenblazen. ...
 • Paardje in galop.

Hoeveel melk heeft een baby van 9 maanden nodig?

Op deze leeftijd adviseren wij nog 600 ml opvolgmelk (of borstvoeding) en een minimale inname van 500 ml. Wanneer je merkt dat de kleine de flesvoeding minder goed drinkt dan kun je het vanuit een ander bekertje aanbieden of bijvoorbeeld op een koudere temperatuur.

Hoeveel groeit een baby per dag in de buik?

Je kleine embryo groeit hard door met ongeveer een millimeter per dag. Na 9 weken, dus als jij 11 weken zwanger bent, zijn de organen grotendeels af. Het hart heeft nu 4 kamers en klopt met een hartslag van ongeveer 150 keer per minuut.

Hoe snel groeit een baby maten?

Kledingmaat baby

Als je baby zwaarder is dan 3500 gram, past maat 56 vaak goed. De kledingmaat geldt voor alle babykleding, behalve voor mutsjes, sokken en schoenen. Het eerste jaar gaat de groei van je baby zo snel, dat hij soms binnen anderhalve maand al een grotere maat nodig heeft.

Wat is de gemiddelde lengte van een baby?

De geboortelengte is nagenoeg niet veranderd. Jongens zijn gemiddeld 50,6 cm bij de geboorte en meisjes gemiddeld 50,1 cm.

Wat wens je een pasgeboren baby?

Traditionele wens als geboorte felicitatie

Van harte gefeliciteerd met de geboorte van Naam! We hopen dat alles goed is gegaan en wensen jullie heel veel geluk samen! Hoera, Naam is geboren! Van harte gefeliciteerd.

Heb je invloed op gewicht baby?

De wetenschappers stelden ook vast dat baby's die te zwaar waren bij hun geboorte anderhalve keer meer kans maakten op overgewicht later in vergelijking met kleintjes die wél een gemiddeld geboortegewicht hadden.

Hoeveel weegt een baby na 1 maand?

Zijn gewicht

Bij de geboorte weegt een voldragen baby 2,6 kg tot 4,5 kg. In de eerste week verliest hij 5 tot 10% van zijn gewicht, dat hij daarna weer zal winnen. Tijdens de eerste maand komt je baby gemiddeld 30 gram per dag aan.

Volgende artikel
Wat zien baby's van 2 weken?