Maxi-Cosi | Pebble 360: kenmerken en voordelen

Hoeveel jaar gaat een Maxi Cosi mee?

Gevraagd door: ds. Kaylee van de Brink  |  Laatste update: 11 mei 2023
Score: 4.9/5 (5 stemmen)

Ook letten we erop dat het autostoeltje niet te oud is; Maxi Cosi's ouder dan 8 jaar zijn over het algemeen 'versleten' al zie je dat niet aan de buitenkant.

Hoe lang gaat een Maxi-Cosi mee?

Tot wanneer in een Maxi-Cosi? Volgens de R129 indeling zijn babyautostoeltjes dus geschikt voor kinderen van 45 tot 83 cm en een leeftijd van 0 tot 15 maanden. Maar het is heel goed mogelijk dat jouw kind al vóór de 15 maanden langer dan 83 cm is en niet meer goed in de Maxi-Cosi past.

Hoe weet je of Maxi-Cosi nog goed is?

Je kunt het zitje goed nakijken op breuken en haarscheurtjes, maar een veiligheidsgarantie heb je niet. Zit er een oranje keurmerklabel op het stoeltje? Zonder keurmerk kun je niet zien of het zitje aan de minimumeisen voldoet. Op het keurmerklabel moet het nummer ECE-R 44/03, ECE-R 44/04 of i-Size (UN R129) staan.

Wat is beter Isofix of gordel?

Een autostoeltje met Isofix zet je makkelijker vast in de auto. De kans is veel groter dat je het autostoeltje goed vastzet. Controleer wel altijd of je het stoeltje goed hebt vastgeklikt. Ze zijn over het algemeen veiliger, omdat het autostoeltje direct aan de auto vast zit.

Kan een autostoel vervallen?

Kinderzitjes gaan niet voor eeuwig mee. Ze vervallen na zo'n 6 jaar, hoewel er met staal versterkte modellen zijn die 9 jaar meegaan. Winkels mogen 'vervallen' zitjes niet meer na deze tijd verkopen, maar private verkopers kennen deze legislatie niet of houden zich niet aan de afspraak.

45 gerelateerde vragen gevonden

Kan je een Maxi-Cosi tweedehands kopen?

Deze vraag krijgen we vaak. En om maar meteen antwoord te geven: Ja het is veilig een tweedehands Maxi Cosi te gebruiken, mits het autostoeltje aan een aantal veiligheidsvoorwaarden voldoet.

Waarom maar 2 uur in Maxi-Cosi?

Baby's hebben namelijk maar weinig bewegingsvrijheid in het stoeltje. Te lang in dezelfde houding zitten is niet goed voor kleine kinderen en kan zelfs de lichamelijke ontwikkeling in de weg zitten. Het advies is dan ook om jouw baby niet langer dan twee uur achter elkaar in de Maxi-Cosi te laten zitten.

Hoe lang is een autostoel veilig?

Kinderen tot 1,35 meter moet u in een goedgekeurd autokinderzitje vervoeren. Zowel voorin als achterin de auto. Dit moet altijd, of uw kind in uw eigen auto zit, of bij iemand anders in de auto.

Hoeveel uur mag een kind in de Maxi-Cosi?

Het algemene advies is dat je baby niet langer dan twee uur achter elkaar in een autostoeltje mag zitten/slapen. Dat komt doordat de liggende houding beschouwd wordt als het best voor hun gezondheid en een baby in een autostoeltje ligt niet volledig plat.

Hoe lang rijden met een baby?

Een lange autorit met je baby

Maak liever geen lange autoritten. Een autostoel is heel veilig, maar je baby kan zich niet vrij bewegen. Dit is niet goed voor de motorische ontwikkeling van je baby. Het advies is om een kind niet langer dan één uur achter elkaar in de autostoel te vervoeren.

Is een tweedehands autostoel veilig?

Via diverse media wordt veelal afgeraden om een tweedehands autostoeltje te kopen, met het oog op de veiligheid. Een autostoeltje kan immers na een aanrijding van binnen onherstelbaar beschadigd zijn, zonder dat dit aan de buitenkant te zien is.

Waarom niet slapen in Maxi-Cosi?

LONDEN (ANP) - Baby's tot ongeveer een jaar oud zouden niet te slapen moeten worden gelegd in autostoeltjes, zoals een maxi-cosi. De kinderen lopen dan een verhoogd risico te overlijden door verstikking. Dat zeggen onderzoekers in de British Medical Journal van deze week.

Waarom tot 15 maanden achterwaarts verplicht?

Waarom is achterwaarts reizen het veiligst voor baby's en jonge kinderen? Kinderen die voorwaarts gericht reizen, kunnen naar voren worden gelanceerd bij een frontale botsing. Dit leidt tot krachten op het fragiele hoofdje en nekje, wat kan leiden tot serieus letsel.

Is een Isofix verplicht?

Bijna alle auto's na 2006 zijn uitgerust met het Isofix-systeem. Vanaf november 2012 is Isofix verplicht bij nieuwe automodellen en vanaf november 2014 moeten alle nieuwe auto's die verkocht worden met Isofix uitgerust zijn.

Hoe kleed je baby in Maxi-Cosi?

Maar dan is er de kleding.
...
3 handige tips: zo voorkom je Michelin-baby
  1. Als je de baby in de maxicosi meeneemt, doe hem dan geen dikke kleren aan zoals een winterjas. ...
  2. Voor een wandeling: Doe hem een t-shirt met lange mouwen aan en een truitje met knoopjes vooraan (is nog relatief gemakkelijk om aan en uit te doen).

Hoe lang mag een baby in een reiswieg?

Je kindje ligt over het algemeen de eerste zes maanden in de reiswieg, oftewel wagenbak. Als je baby kan zitten, stap je over naar een wandelwagen of buggy.

Welke autostoel vanaf 1 jaar?

Voor baby's tot ongeveer 1 jaar: i-Size tot zo'n 75-85 cm of groep 0+ (tot 13 kg). Deze autostoeltjes plaats je omgekeerd. Je kind zit dus met de rug naar de rijrichting. Dit geeft meer steun aan het hoofd en de nek van je kind bij een frontale botsing.

Kan elke Maxi-Cosi op een kinderwagen?

Maxi-Cosi op de kinderwagen

Op alle kinderwagens kan een Maxi-Cosi bevestigd worden. Bij sommige kinderwagens kan de Maxi-Cosi er direct opgezet worden, zoals de kinderwagens van het merk Maxi-Cosi zelf en bij Quinny. Bij andere merken kun je een opzetstuk of adapters kopen, zodat de Maxi-Cosi er alsnog op past.

Kan een Maxi-Cosi in de auto?

Maxi-Cosi Pebble Pro i-Size

In combinatie met de 3WayFix of FamilyFix One i-Size base is de Pebble Pro snel en eenvoudig in je auto te bevestigen. Deze autostoel heeft de testscore “goed” behaald in de autostoeltjestest 2019 van ANWB.

Waarom een Maxi-Cosi hoes?

Waarom een Maxi-Cosi hoes? Het komt regelmatig voor dat er onderweg wat eten of drinken gemorst wordt. Maar ook kan een luier lekken of kan je kindje spugen. Een hoes beschermt de bekleding van je autostoel tegen vuil en vlekken.

Wat kost een autostoel?

De kosten van 3 opeenvolgende autostoeltjes kunnen flink oplopen. Want goed scorende autostoeltjes voor baby's kosten rond de €200. Voor een Isofix-onderstel komt daar algauw tussen de €150 en €200 bij. Zo kost een babystoeltje op een Isofix-onderstel tussen de €300 en €350.

Welke autostoel voor kind van 3 jaar?

Een kinderstoel voor in de auto voor een kindje van 3 jaar is vaak een gecombineerde autostoel, namelijk een autostoel uit groep 2/3. Groep 2 is voor kinderen van 15 tot 25 kg. Groep 3 voor 22 tot 36 kg. Een autostoel uit groep 2/3 is zo verstelbaar dat deze met je kind meegroeit.

Waarom Maxi-Cosi slecht voor rug?

Door het Maxi-Cosi-effect is vooral de ruggengraat van de baby krom. De ruggengraat heeft een ronde C-vorm in plaats van de normale S-curve. De nek van de baby groeit ook in een kromme stand, waardoor de stand van het hoofdje afwijkt van die van baby's met een ruggengraat met een S-curve.

Waarom is het verboden om in de auto te slapen?

In een stilstaande wagen mag je niet slapen

De wegcode is onverbiddelijk: in een geparkeerde wagen mag je niet slapen. Dat wordt immers aanzien als kamperen. Kamperen mag je in België – en een heleboel andere landen - enkel op de daartoe bestemde plekken. Zo niet is het wildkamperen, en dat is verboden.

Volgende artikel
Hoe oud mag je daten?