IS EEN EBIKE MET ACCU ONDER DE BAGAGEDRAGER NOG EEN GOED IDEE?

Hoeveel gewicht op bagagedrager elektrische fiets?

Gevraagd door: Sarah Kof  |  Laatste update: 11 mei 2023
Score: 5/5 (66 stemmen)

Ook bij e-bikes met een accu in het frame geven de meeste fabrikanten een maximale belasting voor de bagagedrager van een e-bike op van gemiddeld 'slechts' 25 kg. Bij een enkele fabrikant is dat wat minder (20 kg) of iets meer (30 kg).

Hoeveel kilo kan er op een bagagedrager?

Alleen bagage

Het belastbare gewicht mag niet meer zijn dan 15 à 40 kg. Boven dit gewicht kan metaalmoeheid ontstaan en dat kan leiden tot gevaarlijke situaties. Nederlandse traditie of niet, vanuit veiligheidsoogpunt adviseren wij mensen om geen passagiers mee te nemen op de bagagedrager.

Hoeveel kilo kan achterop de elektrische fiets?

De meeste fabrikanten stellen dat het kind achterop tot 22 kilo mag wegen en voorop tot 15 kilo. Dit is verschilt per fabrikant, dus check dit goed. Goed om te weten: veel e-bikes hebben een accu in de bagagedrager, daarom is het slim om rekening te houden met het maximale draaggewicht van de bagagedrager.

Kan je op een elektrische fiets achterop?

Op de meeste elektrische fietsen kun je een kinderzitje monteren aan de bagagedrager. Hier heb je in tegenstelling tot een kinderzitje voor, niet perse een elektrische moederfiets nodig. Bij de meeste e-bikes is de accu verwerkt in de bagagedrager. Om deze reden past niet elk achterzitje op een e-bike.

Welk fietsstoeltje kan achterop een elektrische fiets?

Kinderzitje achter

Hierbij gaat het vooral om de montage van het kinderzitje. Bij veel elektrische fietsen is de accu verwerkt in de bagagedrager. Hierdoor is het voor een aantal merken kinderzitjes niet mogelijk deze achterop de fiets te monteren. De fietsstoeltjes van Qibbel zijn hiervoor echter wel geschikt.

23 gerelateerde vragen gevonden

Waarom geen kinderzitje Op elektrische fiets?

Bij de meeste e-bikes zit de accu in de bagagedrager. Daarom is niet elk achterzitje geschikt voor een elektrische fiets. Daarom moet je er goed rekening mee houden dat je een kinderzitje kiest die veilig kan worden gemonteerd met de motor erbij.

Kan Bobike Op elektrische fiets?

Past een Bobike zitje op een elektrische fiets? Op vrijwel de meeste modellen fietsen past een Bobike kinderzitje, inclusief elektrische fietsen, speed pedelecs of fietsen met trapondersteuning.

Is het legaal om achterop de fiets te zitten?

Iemand meenemen op de fiets is alleen toegelaten als je fiets beschikt over een ingerichte zitplaats. Het is dus verboden om iemand te vervoeren op de bagagedrager.

Hoe hard mag je met een fiets achterop?

Een fietsendrager wordt niet gezien als aanhanger. Er geldt dus gewóón de maximumsnelheid die voor een personenauto's van toepassing is. De fietsendragerfabrikanten adviseren soms wel een lagere maximumsnelheid, maar dat is afhankelijk is van de betreffende fietsendrager. Maar er geldt geen afwijkende max.

Hoe te fietsen op een elektrische fiets?

Overstappen op een e-bike? Zo doe je dat veilig
  1. Kies de snelheid die bij je past. ...
  2. Let op bij het inhalen. ...
  3. Zorg dat je fiets goed op jou is afgesteld. ...
  4. Vertrouw niet op je gehoor. ...
  5. Opstappen. ...
  6. Eet voor je op pad gaat. ...
  7. Bouw fietsroutine op. ...
  8. Kies voor rustige wegen en rustige tijdstippen.

Hoeveel gewicht op voordrager fiets?

Voordrager voor op de fiets of kinderfiets

Een veelvoorkomend aantal kilo's qua draaggewicht is 10, terwijl er ook veel voordragers zijn die tot 15 kilo aankunnen.

Hoeveel kilo mee op de fiets?

Over het algemeen is het advies: neem niet meer dan 20 kg bagage mee, maar dus liever een stuk minder. Probeer te mikken op zo'n 15 kg en verdeel dit zoveel mogelijk over de voor- en de achterkant van je fiets. Bij sommige fietsen, zoals de trekking fiets, kun je ook tassen aan het voorwiel hangen.

Wat weegt een accu van een e-bike?

Hier kun je het gewicht van de accu nog bij optellen, deze weegt ongeveer 2,5-3 kg. Al met al is een elektrische fiets zo'n 6-8 kg zwaarder dan een normale fiets.

Kan iemand achterop bij vanmoof?

Afdrukken. Nee, onze bagagedragers zijn gemaakt voor een maximum gewicht van 15 tot 25 kilo, afhankelijk van het model. Het is op elke fiets extreem gevaarlijk om een volwassene op de bagagedrager te vervoeren – zeg maar dat ze een eigen fiets moeten kopen!

Welke bagagedrager voor fiets?

Topeak Explorer MTX, de beste bagagedrager voor racefiets en MTB. Perfection, de beste bagagedrager voor je fiets vooraan. Steco Krat-Mee, de beste bagagedrager voor zware ladingen. Racktime Fold-it Fix, de beste bagagedrager voor opvouwfietsen.

Kan een volwassene in een bakfiets?

Een cargo bike is een soort bakfiets/vrachtfiets. Het wordt veel door bedrijven gebruikt, maar ook particulieren kunnen gebruik maken van deze transportfiets. Deze fiets wordt gebruikt voor het vervoer van goederen, maar het kan ook gebruikt worden voor het vervoer van personen of dieren.

Hoe hard mag je rijden met een fietsendrager op de trekhaak?

Een fietsendrager is een accessoire en wordt niet gezien als een aanhanger. Dit houdt in dat er dus geen verandering plaatsvindt in de maximale snelheid die je mag rijden.

Kan je op elke fiets een bagagedrager zetten?

Kan ik op elke fiets een bagagedrager monteren? Niet elke fiets is geschikt voor het monteren van een bagagedrager. Fietsen met bevestigingspunten voor bagagedragers hebben vaak oogjes aan de achterkant van het frame en soms ook aan de voorkant van het frame.

Hoeveel mag een fiets op een fietsendrager uitsteken?

Regels in Nederland

Let op de volgende regels als je met een fietsendrager op pad gaat: De fietsen mogen aan beide kanten van de auto niet meer dan 20 centimeter uitsteken. Er mogen geen scherpe delen uitsteken.

Kan je een boete krijgen voor op de stoep fietsen?

Boete fietsen op de stoep 2022

Soms is het verleidelijk. Even de weg afsnijden en een stukje over de stoep fietsen. Dat kan u een boete van605 euro opleveren. Een aanrijding met een voetganger kan in een oogwenk gebeuren.

Wat is de boete voor elektrische fiets?

Er bestaat ook niet zoiets als een boete voor te hard rijden met een e-bike, omdat er geen wettelijke maximumsnelheid voor elektrische fietsen is. Iemand kan hoogstens worden beboet als die andere verkeersdeelnemers vanwege de snelheid in gevaar brengt.

Kan je geflitst worden op de fiets?

Een fiets kan wel worden geflitst. Maar de fietser kan alleen worden geïdentificeerd als hij een nummerplaat heeft. Fietsen die sneller dan 25 kilometer per uur rijden, zoals sommige elektrische fietsen en pedelecs, moeten wel verplicht een nummerplaat hebben.

Waarom trapt mijn elektrische fiets door?

Het resetten van de accu, schoonmaken of vervangen van de spaakmagneet/sensor, het reinigen van contactpunten of het in- en uitschakelen van de elektrische fiets doet het 'm vaak al. Kom je er zelf niet uit, dan kan de dealer of een fietsenmaker je display uitlezen en constateren wat er mankeert.

Wat is een EasyFit bagagedrager?

Veel bagagedragers van fietsen zijn tegenwoordig voorzien van een EasyFit Window. Dit is een ruimte die speciaal is ontworpen om de achterzitjes van Thule Yepp eenvoudig te bevestigen. Heeft uw fiets zo'n EasyFit Window, dan kunt u dus kiezen voor een Yepp EasyFit kinderzitje.

Is elektrische fiets vermoeiend?

Elektrisch fietsen is iets minder intensief dan fietsen zonder ondersteuning aan een gemiddeld tempo. Je lichaam verbruikt dus iets minder energie per minuut. Maar dankzij de ondersteuning fietsen mensen vaker én overbruggen ze grotere afstanden dan ze op een gewone fiets zouden doen.

Volgende artikel
Is geboren werd geboren?