Vaginale afscheiding - Wat is het?

Hoelang gele afscheiding na bevalling?

Gevraagd door: bc. Dave Godfrey van Alemannië  |  Laatste update: 8 maart 2024
Score: 4.7/5 (32 stemmen)

Aan het eind van de eerste week wordt je afscheiding meer wit of geel van kleur. Vanaf dan neemt je afscheiding ook geleidelijk af tot het ongeveer drie à zes weken later helemaal stopt.

Hoe herken je baarmoederontsteking na bevalling?

Verschijnselen. Een baarmoederontsteking ontstaat meestal tussen de derde en de zesde dag na de bevalling. Je afscheiding gaat stinken en je kunt koorts krijgen. Andere mogelijke verschijnselen zijn pijn in je onderbuik, misselijkheid en hoofdpijn.

Kan gele afscheiding normaal zijn?

Gele of groene afscheiding kan duiden op een infectie. Zeker als je naast een geelgroene afscheiding ook jeuk, een nare geur of pijn ervaart, is er hoogstwaarschijnlijk behandeling nodig.

Hoe lang blijf je vloeien na bevalling?

Je kunt tot ongeveer 6 weken na de bevalling nog bloedverlies hebben. Meestal heb je in het begin kraamverbanden nodig. Vaak kan je na 2 weken weer maandverband gebruiken.

Hoe lang blijft wondvocht na bevalling?

Gemiddeld houdt het vloeien na de bevalling 4 tot 6 weken aan. Het wordt steeds minder en de kleur wordt eerst bruinig en daarna is het vaak alleen nog wondvocht dat er gelig van kleur uitziet.

36 gerelateerde vragen gevonden

Waarom 6 weken rust na bevalling?

De zwangerschap en bevalling zijn een flinke aanslag op je lichaam. Het is daarom ook belangrijk om de eerste weken na de bevalling rustig aan te doen en veel rust te pakken waardoor je lichaam kan herstellen. Tijdens de eerste 6 weken wordt sporten nog niet aangeraden.

Hoe snel zakt baarmoeder na bevalling?

Naweeën zorgen ervoor dat je baarmoeder krimpt en na anderhalf of twee maanden weer haar normale omvang heeft. Je kraamverzorgende controleert elke dag de stand en grootte van je baarmoeder.

Hoe lang duurt herstel na knip bevalling?

Er zijn geen regels over wanneer u weer seks kunt hebben na een totaalruptuur. Meestal is de wond na 4-6 weken goed genezen. Hetzelfde geldt voor sporten, waarbij het verstandig is om voorzichtig te beginnen. De meeste vrouwen hebben na het herstel geen klachten meer.

Hoe lang Kraambloed?

Bloedverlies. Je kunt tot ongeveer 6 weken na de bevalling bloed verliezen. Natuurlijk neemt het wel geleidelijk aan af. Soms vloei je nog 4 weken, soms nog tot 8 weken na de bevalling.

Hoe ruikt lochia?

Normale lochia moet een klein beetje muf ruiken, zoals bij een normale menstruatie. Pijn in de onderbuik in de eerste paar dagen na de geboorte.

Waarom krijg je gele afscheiding?

Oorzaken van gele of groene afscheiding

De soa's die als symptoom gele of groene afscheiding kunnen hebben zijn gonorroe, chlamydia en trichomoniasis. Bij chlamydia komt gele afscheiding vaak voor. Bij gonorroe heb je vaak weinig tot geen symptomen, maar je zou een dikke groene of gele afscheiding kunnen krijgen.

Wat te doen bij gele afscheiding?

Is de vaginale afscheiding nog vloeibaar en heeft het dan een gele, groene of geelgroene kleur? Neem dan contact op met je huisarts. Het kan namelijk wijzen op de volgende aandoeningen: Bacteriële vaginose.

Wat betekent gele Discharge?

De kleur van uw afscheiding kan u helpen bij het bepalen of u al dan geen gezonde vagina hebt. Normale afscheiding is helder of melkachtig, met een subtiele geur. Gele vaginale afscheiding kan een teken van een infectie zijn, vooral wanneer het samengaat met een onaangename geur.

Wat zijn de symptomen van een baarmoederontsteking?

Klachten die passen bij een ontsteking in je baarmoeder, eileider of eierstok zijn:
  • pijn onderin je buik.
  • koorts (38 graden of hoger)
  • er komt meer vocht/slijm (afscheiding) uit je vagina.
  • het vocht/slijm uit je vagina heeft een andere kleur dan normaal.
  • pijn bij het vrijen.
  • je voelt je ziek.

Hoe ziet baarmoederontsteking eruit?

Symptomen. Verschijnselen van een baarmoederontsteking zijn onder andere lusteloosheid, koorts en, doorgaans erg opvallend, veel plassen en veel drinken. Niet alle verschijnselen hoeven aanwezig te zijn. Ook heeft de hond weinig eetlust, braakt af en toe.

Hoe weet je dat er iets mis is met je baarmoeder?

U kunt last hebben van een zwaar gevoel in de vagina, onder in de buik of laag in de rug. Soms kunt u de verzakking buiten de vagina zien of voelen. U kunt problemen bij het plassen hebben, zoals het gevoel niet goed uit te kunnen plassen, heel vaak te moeten plassen, terugkerende blaasontstekingen en urineverlies.

Wat als er stukje placenta achterblijft?

Achtergebleven placentaresten worden na de bevalling operatief verwijderd (manuele placentaverwijdering). Soms wordt pas later ontdekt dat er nog een placentarest in je baarmoeder aanwezig is. In dat geval zal curettage of een MyoSure behandeling plaatsvinden.

Hoe weet je of je ongesteld bent na bevalling?

Wanneer ongesteld na bevalling? Als je flesvoeding geeft word je meestal na 6 tot 8 weken na de bevalling weer ongesteld, als je na 3 maanden nog niet ongesteld bent geworden, neem dan contact op met je huisarts. Als je borstvoeding geeft, dan weet je niet wanneer je voor het eerst na de bevalling weer ongesteld wordt.

Waarom ben je extra vruchtbaar na bevalling?

Extra vruchtbaar na de bevalling? Ja, sommige vrouwen kunnen na de bevalling extra vruchtbaar zijn. Dit komt omdat de ovulatie snel kan hervatten na de bevalling en soms zelfs al tijdens het borstvoeding geven. Je lichaam is extra vruchtbaar omdat het net zwanger is geweest.

Hoe lang geen seks na knip?

Wanneer mag ik vrijen na de knip? Als je een knip hebt gehad of je bent tijdens de bevalling wat uitgescheurd, moet je ook wachten tot die wondes volledig genezen zijn en de hechtingen opgelost of verwijderd zijn.

Hoe lang na bevalling weer wandelen?

Bouw 6-10 dagen na de bevalling het wandelen rustig op naar buiten op geleide van je eigen mogelijkheden, blijf hierbij altijd binnen je pijngrens.

Waarom op harde stoel zitten na bevalling?

Om vochtophoping te voorkomen, wordt vaak gezegd een harde stoel te gebruiken om op te zitten. Het is beter voor je om op een zacht (dons)kussentje te zitten op de stoel. Het kussentje bolt dan wat op onder het perineum en ondersteunt je bekkenbodem en geeft zo tegendruk.

Hoe lang slappe buik na bevalling?

Na de bevalling hebben de rechte buikspieren tijd nodig om weer terug te keren naar hun originele plek. Dit kan maanden duren. In sommige gevallen is de spier die de twee rechte buikspieren met elkaar verbindt dusdanig opgerekt dat ze nooit meer sluiten en dus de diastase blijvend is.

Wat hoort er bij ontzwangeren?

Je lichaam heeft tijd nodig om te herstellen van de bevalling. Je kunt het je misschien niet voorstellen, maar in de eerste 2 weken van het ontzwangeren kun je net een rondje om het huis lopen. Al je spieren, van je benen, buik en bekkenbodem zijn verslapt en uitgerekt door de zwangerschap en bevalling.

Hoeveel wandelen na bevalling?

Over het algemeen zeggen we dat je de eerste 10 dagen na je bevalling écht rust moet nemen. Wandel dan ook niet meer dan 5 minuten achter elkaar. Na een bevalling met een keizersnede kan het echt wel wat langer duren voordat jij weer achter een kinderwagen kan lopen. Schrik dus niet als dat pas na 2 weken is.